Weekend-koncept: Vi har prøvekørt en bolig

Annonce Bonava

Hvis man har fulgt med over på Instagram, så gik det nok ikke helt stille for sig, da vi forrige weekend rykkede vores by pæle op af jorden, for at flytte ud af byen fredag, lørdag og søndag. En hel lille rejse, nærmest på højde med en ferie. En rejse, fuld af indtryk af selve boligen, men også masser af indtryk af det omkringliggende område, naboerne, naturen og mulighederne. Rejsen gik ud på, at vi som familie flyttede ind i en Bonava bolig, som del af deres nye weekend-koncept.

Jeg har tidligere skrevet om Bonava, men I får lige en kort introduktion. Bonava bygger boliger og har gjort det siden 30’erne. Deres boliger har altid et stort fokus på skabelsen af selve nabolaget og derudover bygges hjemmene med tanke på en bæredygtig livsstil. Boligerne vi besøgte var for eksempel alle svanemærkede. Selvom vi ikke skal flytte, så synes jeg det har været en rigtig god oplevelse, sådan at opleve et hjem og dets omgivelser på aller nærmeste hold. Det kan virkelig noget! Og måske det også har rykket lidt ved mine tanker, omkring det at flytte ud af byen.

Noget som jeg straks forelskede mig i, ude i Filmhusene i Værløse var lyset. Lyset i hjemmet, som var der hele tiden og som kom ind alle vegne. Store vinduer og gennemgående lysindfald fra hver sin side af rummene. Og så selvfølgelig det indlysende, at der ingen store bygninger står overfor. Lyset får lov til at komme ind alle vegne uden nogen forstyrrelser. Lige noget for bloggertypen her, men jeg gætter på at det er noget de fleste typer elsker. Lys gør glad!

Jeg har alle dage haft det bedst med at kunne strække mine øjne helt ud og med boligerne Filmhusene i Værløse, er det noget som der er stor mulighed for. Da vi slog øjenene op lørdag morgen, stod der er rådyr lige derude og dagen efter en mår (sgu). Det var den rene zoo. Og det der med at kunne åbne dørene op ud til naturen, det er altså ret fantastisk.

Noget andet, som det her weekend-koncept giver rig mulighed for, er at opleve naboskabet, noget som Bonava som sagt har stor fokus på, når de skaber hjem. Der bor allerede en del mennesker i husene og på en eller anden måde, så var det for mig rigtig rart at opleve de mennekser. At se med egne øjne, at de jo var ligesom mig selv – mange er flyttet fra en lejlighed i byen med små børn. Mange pendlede ind til byen og det var fedt lige at høre lidt mere om. Hvis vi nogensinde skulle forlade vores elskede hood, så ville det have kæmpe stor betydning, at vi kom til at bo tæt på nogen legekammerater til ungerne (og til os), et børnevenligt område og det var det virkelig. Mens vi var der, var Selma faktisk på legeaftale hjemme hos en pige i et af de andre huse. Kæmpe stort plus, når man er ude for at teste sådan et område.

Udenfor boligerne er der nærmest sådan et lille torv med en fin legeplads og det er bare en perfekt måde at møde andre mennesker på. Mens ungerne legede, kunne vi tale med de voksne. Eller bare være hjemme, for legepladsen kan vidst nærmest ses fra alle hjem. Ret hurtigt erfarede jeg at de forskelle hjem allerede havde navngivet deres altaner og terrasser. Der var rosé altanen, Aperol terrassen osv og det gjorde mig altså lidt glad – glad for at se det sammenhold der helt sikkert var opstået blandt naboerne. Det kunne jeg snildt se os i.

Lige udenfor bebyggelsen ligger den nedlagte Flyvestation Værløse. Et kæmpe stort fredet område, som derfor også sikrer at der ikke kommer yderligere boliger lige der. Et virkelig smukt område som giver mulighed for at opleve naturen helt tæt, mens man er aktiv. Vi bor selv klods op af en grøn park og jeg ved, at det betyder alverdens med sådan et område i baghaven. Det at have et sted at gå hen, uden at skulle cykle eller starte bilen op. Det gør godt for sjælen.

Flyvestationen består foruden uendelig af grønne arealer, af landningsbaner, som er perfekte til rulleskøjter, løbehjul, cykler og løb. Ind imellem er der sådan nogle flade beton pladser som vidst har været taxi holdepladser for flyene. Der legede min unger og af en eller anden grund var der fyldt med forladte sneglehuse. De var over det hele. Måske nogen kan forklare en byrotte hvad årsagen til det er?

I samme område ligger Hangar 3. En gammel hangar som er blevet ombygget til et fælles beboerhus. Det bliver muligt at bruge det til sport, fællesspisning og alt muligt andet og så kan det lejes til diverse events. Inde i midten kommer der et atrium i glas, det bliver virkelig fedt for området med det sted. Endnu en god måde at få skabt nogle gode relationer med de forskellige naboer på.

Et par hundrede meter fra boligerne er der en fold med lam, hvor man bare kan gå ind. Det var et kæmpe hit for mine børn. Bare lige ud på vejen, op på løbehjulet og hen til lammene. En nem lille udflugt i trygge omgivelser. Omkring fem kilometer væk ligger Rokkedysse Gård, vi havde ingen cykler, ellers havde det været en hyggelig tur. Vi tog bilen. Gården er en gårdbutik, hvor man kan købe frugtsaft, grøntsager og frugt. Derudover er det om sommeren muligt at plukke jordbær. Vi spiste deres bærbrunch i de hyggelige omgivelser.

Vi kunne slet ikke stå for den meget smukke tulipan mark. Tænk et farvemekka det giver lige der på jordmarken. Når man bor i byen, så synes jeg det er så dejligt at se alternativer på spændende steder. Caféen var god og hvis vi havde været der lidt senere på dagen, så skulle vi også have haft en stor is. Deres is, så nemlig meget lækker ud også.

Jeg synes virkelig vi nåede at opleve meget på de dage vi var der. Både hjemmetid, tid ude i naturen og i snak med naboerne. Det er en mega smart idé, med det her Bonava weekend-koncept. Som min mand sagde, så er det jo også sjældent at man køber en bil, uden først lige at prøvekøre den og det gør man så at sige med boligen her over en weekend. Alle kan booke en gratis prøve weekend i et fuldt møbleret hjem i Filmhusene i Værløse. Læs mere om konceptet lige her. Hvis man ikke har mulighed for at opleve en bolig på den måde, så holder Bonava også åben hus hver søndag. Hvis nogen har lyst til at høre mere om boligerne, konceptet, åben hus eller noget helt andet, så skal man endelig bare kontakte Bonava. Find alle kontaktoplysninger hos dem her.

Denne søndag, altså d. 26/5 starter salg på et nyt projekt “Hangarhusene”, som er 1- og 2-plans rækkehuse i samme område.

Som en lille ekstra information så var det FDB møbler som havde indrettet “vores” hus og det var altså top lækkert!

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *