Vores sommerferieplaner hjemme i Danmark

Det er så småt ved at hedde ferietid herhjemme hos os og vi har forskellige sommerferieplaner klar for sommeren. På fredag får mine to skolebørn sommerferie og om to en halv uge, så får Søren og jeg også ferie. Vi glæder os, men vi har jo næsten lige været på ferie, så vi har ikke den der helt hungrende følelse, som man ellers godt kan have når man kommer hertil.

Alfred skal for første gang på feriekoloni i fem dage på Langeland. Uh, det synes jeg er lidt stort – og lidt langt væk. Han glæder sig og jeg glæder mig over, at han glæder sig og over at han får den oplevelse. Jeg er stolt over at han tør, det synes jeg egentlig er ret sejt. Jeg havde ikke turdet, da jeg var ni år. Jeg var ikke så god til at sove ude. Jeg kommer nok helt sikkert til at hyle lidt på mandag, når jeg skal sætte ham på bussen.

Alfred og Selma skal også et par dage på ferie, hos min far i Vordingborg. Så der skal vi nyde, kun at have et barn. Det giver en helt anden ro og det føles dejligt, at kunne gøre lidt ekstra for vores mindste mand i de dage. Resten af tiden op til vores fælles sommerferie, skal de på deres fritidshjem. Det plejer at være enormt hyggeligt, for der er næsten ingen børn og de har derfor mulighed for at tage forskellige steder hen på tur. Jeg er altid overrasket over, at så mange børn har mulighed at holde ferie i alle seks uger. De er heldige. Så er der “stakkels” Kalle, som skal i børnehave. Jeg håber dog at jeg kan give ham nogle korte dage eller måske et par fridage, indtil jeg og Søren holder ferie. Jeg holder dog ikke 100% ferie på noget tidspunkt, det er min “butik” alligevel lidt for ny til. Det gode er, at jeg elsker det jeg laver, så det gør ikke noget. Og blusset er skruet ned på laveste styrke, så det går nok.

Vi har alle fem ferie i ugerne 29,30 og 31. Og vi skal faktisk være herhjemme i gode Danmark. Vi starter med at tage en uge op i vores sommerhus. Måske vores sidste gang i det lille gode hus. Vi skal spise på terrassen, fange krabber i Hornbæk, spise is fra fryseren og fra Roses ishus, grille med gode venner, lege vandkamp, på loppemarkeder, besøge Tegners Museum og bare nyde at have ro til at være sammen. Når vejret arter sig, så synes jeg faktisk ikke der findes noget bedre, end at holde ferie hjemme i Danmark. Det kan nærmest være helt magisk. Danmark dejligst!

Planen er også lidt i forbindelse med vores beslutning om at sælge sommerhuset, at vi gerne vil ud og se mere af Danmark. Mere af hele verden, men særligt også Danmark, Sverige og Norge. Så i fremtiden, venter der forhåbentlig mange gode somre i Norden.

Når vi har været en uge i Dronningmølle, så tager vi færgen over til vores yndlings ø, Bornholm. Der skal vi så være i 2 uger i min svigermors sommerhus. Sommerhuset i Dueodde, lige inde i skoven og ud til den smukkeste strand. Vi kender efterhånden det hele så godt derovre, men ligesom vores ferie på Mallorca har udviklet sig i takt med børnenes voksende alder, så er det samme gældende når vi er på Bornholm. Vi skal helt sikkert ud og se lidt mere til alt det vi ikke har set endnu. Og vi skal også se alt det vi har set før. Børnene elsker det genkendelige og at de kan huske de forskellige steder og oplevelser. Så jeg ved allerede på forhånd, hvad de helt sikkert gerne vil opleve, og også hvad Søren og jeg gerne vil se.

Siden vi rejste rundt i Thailand med vores tre børn, mens både Søren og jeg havde barsel med Kalle – så har jeg drømt om at rejse væk igen i julen. Julen er ikke særlig nem efter min mors død og jeg drømmer mig altid væk fra det hele når december nærmer sig. Væk fra savn, forventninger og gaveræs. Hvis alt går vel med salget af sommerhuset, så kunne det meget vel være, at vi rejser udenlands igen over julen. Så der er mange gode ting i sigte i fremtiden.

Men først sommerferie i Danmark. Vi glæder os.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Vi har lejet sommerhus i Dronningmølle i sommerferien, så kom endelig gerne med tips til oplevelser og lign. ?Vi skal ihverfald helt sikkert forbi Tegners museum, som du tippede om tidligere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *