Voksne svære beslutninger

Vi har længe tænkt på det. Ikke sådan rigtig højt, måske vi ikke en gang har delt vores tanker med hinanden. Før sidste weekend, hvor jeg fik sat ord på mine tanker.

Vores sommerhus. Vores ugle. Vi ELKSER det hus og alt det som det har givet os. Givet vores børn. Men, for der er desværre et men. Det kræver også et ret stort overskud, at have to hjem. Det kræver overskud, at smutte i sommerhus fra det hele om fredagen, for så at komme hjem søndag aften. Vasketøjet ligger der stadig, der skal handles til en ny uge med madpakker, aftensmad og hele pivtøjet. Der er en del af sådan noget når man er en familie på fem ægte mennesker. Mildt sagt.

Det er især mig, jeg har følt mig presset. Over at pakke vores tre og mig selv sammen fredag eftermiddag. Handle ind oppe i sommerhusland, for så at pakke os ud igen søndag aften på Nørrebro. Det vil sige, at det ofte ender med, at min mandag  starter med at vaske tøj og alt muligt praktisk kedeligt mor noget.

Det kræver noget overskud at holde begge hjem, plus en have og alt det udvendige på sommerhuset. Overskud, som jeg efter mange mange tanker kan mærke at jeg i grunden ikke rigtig har.

Jeg fik sagt det til Søren. Jeg fik sagt at jeg faktisk tænkte en del på at vi måske skulle sælge huset. Av!

Det skyldes ikke kun manglende overskud og praktik, det skyldes også, at vi er så heldige at vi har mulighed for at komme en del i sommerhuset på Bornholm – noget vi alle har tabt vores hjerter til. Det skyldes også, at vi vil andre ting i vores weekender og ferier. Se verden, se mere af Danmark. Huset giver mig dårlig samvittighed, hvis ikke vi får det brugt. Det er et sommerhus, som er lukket ned om vinteren og derfor synes jeg jo det skal bruges maksimalt over hele sommeren. Det kan være svært, når der også er familie som skal ses, sommerfester, børnefødselsdage og alt muligt andet familiehejs. Det hele handler selvfølgelig om priorieter og mine har nok flyttet sig lidt. Jeg har simpelthen ikke overskud og lyst til at pakke os sammen hver fredag. Jeg orker det ærlig talt ikke. Også selvom jeg ved, at så snart vi sidder deroppe i huset, så er alt godt og der ikke er noget andet sted i hele verden jeg hellere ville være.

Men, jeg er helt sikker. Livet er nu og jeg vil noget andet. Vores smukke hus, skal ikke være på bekostning af noget overskud, som kunne være brugt på noget andet. Søren er heldigvis med mig, ikke at han har det på helt samme måde, men han forstår og er enig.

For vi skal passe på hinanden. Og det tror jeg lidt vi gør med det svære valg vi her har truffet. Jeg tror vi kommer til at føle os lettere, og at tristheden over at sælge vil blive opvejet af noget andet. Måske endda noget bedre.

Så hvad gør vi nu? Vi skal have huset vurderet og så tager vi den derfra. Men altså hvis nogen af jer er interesseret i det dejligste ægte sommerhus i Dronningmølle, så må I endelig skrive til mig. Tjek eventuelt flere billeder under #uglevej på Instagram, de fleste billeder der er vores.

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Åååh min største drøm er et lille sommerhus til mig og pigerne. Det ville passe så smukt ind i vores liv lige nu. Men enligmor-økonomien er ikke sikker nok til den slags investeringer endnu, desværre.
  MEN hvis I skulle blive i tvivl om salget alligevel og have lyst til at udleje/forpagte/hvad søren det kunne hedde i fx. to år (så I rigtig kunne mærke efter haha), så sig ENDELIG til!

  • Kære Signe, tak for din kommentar. Vi er (desværre) ret sikre på at det bliver salg. Ellers havde i bestemt været velkomne til at leje huset.
   Kh Trine

 • Kære Trine.

  Min svigerfar er på nuværende tidspunkt på udkig efter sommerhus i dronningmølle igen (som han haft haft tidligere og i sin barndom) efter et par år med sommerhus i det svenske. Det er et skønt sted men han er træt af den 3 timer lange køretur og ønsker noget tættere på 🙂 du må derfor meget gerne sende info når omkring huset, når den tid kommer 🙂

  • Kære Maria,
   Der er allerede så mange interesserede i vores lille hus. Det bliver vurderet på fredag, så skal nok give lyd – hvis det er.
   Kh Trine

 • Hvor er det super godt at du lytter efter dig selv OG får sagt det højt! Ved hvor du står, og hvordan det føles med alt pakkeriet! Tre børn ikeaposer mad og gejl.. nogen dage fordi vi følte vi burde komme afsted, andre dage fordi vi længdes efter de dejlige dage i huset..
  Vi stod selv med vores elskede kolonihaveslot som vi ikke fik brugt nok efter flytning til vores skønne lejlighed.. og nogle ting stresser mere end det gavner og energien kan flyttes over til det helt rigtige i stedet.
  Det er jo en gave at I har muligheder på Bornholm, som jeg iøvrigt elsker?!
  Videre med Uglen og nye kærlige ting ind? Det bliver godt kan jeg mærke ?
  Den bedste afsked til jer med huset og ind med nye små eventyr andre steder?
  Knus til dig og familien søde Trine

 • Kære Trine.
  Jeg forstår din dårlige samvittighed. Men jeg vil bare lige give dig et lille indspark i forhold til det, at livet efter min mening er delt ind i faser. Lige nu er du i fasen ned små (mindre) børn, og det tager stort set alt overskud. Jeg er i den næste fase med større børn, og tiden og overskuddet kommer igen på en eller anden måde. Hvis I har råd, skal I måske genoverveje salget af huset og så acceptere og give jer selv lov til ikke rigtigt at bruge huset lige nu. På et tidspunkt kan det være, at overskuddet og lysten til sommerhuset kommer igen, og så er det jo ærgerligt at have solgt. Just saying?Pøj pøj?

  • Kære Anne,
   Tak for din fine kommentar. Du har ret, men vi er sikre i vores beslutning. Desuden oplever vi allerede at vores store hellere vil blive hjemme, hvor legeaftalerne er – og jeg forudser at det sikkert tager til med alderen og med tre børn som igennem det, så er der virkelig mange år, hvor vi skulle vente. Jeg tror det bliver godt for os, selvom det er trist.
   Kh Trine

 • Hej Trine,
  Vi har solgt vores hus og flytter i lejlighed ganske snart. Og i den forbindelse har vi talt meget om lysten til at ha et fristed og græs mellem tæerne. Jeres vidunderlig sommerhus er bestemt et godt bud og jeg ville derfor blive glad, hvis du vil sende mig lidt info til mig på mail. Måske er prisen vigtigst til at starte med. Og måske kan vi leje huset en uges tid til sommer, for at se huset an og mærke området.
  I har et skønt sommerhus <3
  Mvh. Rebecca (rebecca.pernille@gmail.com

  • Hej Rebekka, der er en del interesserede allerede. Men jeg husker din mail, hvis det er. Tak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *