Venskaber som flytter sig sammen med livet

Jeg synes at det i perioder godt kan være svært at få tid til det hele. Det er noget med livskabalen. Jeg har venskaber, som jeg har fået set alt for lidt til det sidste års tid – uden anden grund end selve livet. Livet, og især det der er mest af i vores liv. Hamsterhjulet. Heldigvis gør det ikke noget, alt er som før, når først vi sidder sammen igen og sådan har jeg det heldigvis med alle mine gode venner, der kan godt gå lang tid uden vi får set hinanden, men det ændrer ikke ved vores venskab.

En del af mine venskaber stammer fra min tid som nyuddannet sygeplejerske. Det var en anden tid, på langt de fleste punkter. Der var ikke noget sådan rigtig hamsterhjul, livet kørte mere i en form for freestyle. Vi var spontane, havde masser af tid, alt det egotid vi havde lyst tid og tid sammen – selv med et fuldtidsarbejde. Weekenderne blev ofte brugt sammen, med en promille ind over. Sådan er det ikke nu, der er langt mere struktur og weekenderne bliver mest brugt på legepladser med to-go kaffe i hånden. Jeg er vild med begge verdener og ville ikke have været nogen af de to foruden. Jeg er dog uendelig glad for, at selvom vi har flyttet fokus og også er gået i hver vores retning i vores arbejdsliv, så er vi stadig veninder. Vi kender hinanden så godt og dybt inde i vores kerner er vi næsten helt de samme som dengang vi drak billig hvidvin hjemme hos hinanden, inden vi tog videre ud i byen.

Der er venskaber tilbage fra skolen, de venskaber som startede dengang vi hver i sær boede hjemme hos vores forældre. Dem jeg blev voksen med. Vi har været igennem kærestesorger, flere gange. Flytninger, byture, rejser og uvensskab – for så heldigvis igen at finde hinanden. Der er ligesom venskaber fra forskellige tider af livet. Gamle som nye. Helt særlige hver især. Jeg tager ikke mine venner for givet, de betyder simpelthen så meget for mig og jeg elsker at selvom vi flytter rundt i vores liv, så finder vi stadig hinanden. Vi finder hinanden i det som er lige nu, men også i alle minderne. Historierne fra “gamle dage”, vi kender hinanden på godt og på ondt – og jeg er heldigvis sikker på, at der med tiden kommer flere pauser fra hamsterhjulet, som gør at vi får set lidt mere til hinanden end lige nu.

Med alderen og livet, kommer der også nye venskaber til. De lidt lettere venskaber, ikke lettere på det mentale plan, men mere i forhold til logistikken. Det er de venskaber som er lige for næsen af én. Naboer, forældre til børnenes kammerater og kollegaer – dem man ser næsten dagligt. De gør at ens sociale behov bliver dækket en smule ind, samtidig med at man er mor, hustru og kollega. Det kræver ikke helt det samme overskud, fordi det er mennesker som nærmest deltager i samme hamsterhjul og fordi det ofte foregår om dagen. Nogle af de venskaber har med tiden udviklet sig til noget dybere, sådan nogle venskaber, hvor vi er fuldstændig samme sted i livet og derfor har en dyb forståelse for hinanden.

I hamsterhjulets hverdag, efter jeg har hentet børn, lavet mad og puttet dem – så skal jeg virkelig hanke stort op i mig selv, hvis jeg skal mødes med nogle udenfor matriklen. Ja, det er sgu lidt fesent – men sådan er det bare og det har jeg sluttet fred med. Sofaen den nærmest kalder på mig med høj piv stemme, når klokken har ramt otte. Når det er sagt, så er det altid så utrolig hyggeligt, når jeg alligevel formår at smutte ud en hverdagsaften. Nogengange skal man bare gøre det, for når først man sidder på cyklen så forsvinder trætheden. Og et par timer eller tre i uforstyrret snak og grin, det kan jeg altså flyve længe på.

Mine venskaber kan godt flytte sig med livet. Det føles godt at noget er så rigtigt, at det bare flytter med, selv når livet nogengange bliver vendt på hovedet. For det gør det. Der er selvfølgelig også røget venskaber igennem mit liv, det tænker jeg er ganske naturligt – en slags cyklus hvor der så kommer nye til. Det er rart at tænke på, at tætte venskaber kan opstå når som helst i livet – det gør mig glad og tryg på samme tid.

Fordi billedet minder mig om en af mine fødselsdage, hvor jeg havde samlet forskellige veninder til middag. Og fordi jeg glæder mig til sommer.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *