Underholdning: Læs, se og lyt

Det bugner med god underholdning derude, både af den analoge og den digitale slags. Især lyttemediet er vokset på mig over det sidste år og jeg lytter ret meget i min hverdag. Der er først om aftenen, når jeg kravler ned under dynen at jeg læser i min ganske almindelige bog. Jeg elsker begge dele. I forbindelse med mit forsøg på dagligt at gå 10.000 skridt, så går jeg ofte når jeg skal noget. Eller også stiller jeg min cykel et stykke fra mødestedet og så går jeg resten af vejen. Jeg lytter både når jeg går og når jeg cykler. Så det bliver til en del. Jeg tænkte at jeg ville dele noget af det, som jeg har været igennem over den sidste tid. Jeg har tidligere delt det her indlæg og det her med god underholdning for sanserne.

Det skal du læse (eller lytte)

Mercedes-snittet af Annemette Hancock.  Jeg elsker krimi-genren og jeg har læst uendelig mange af den type bøger. Den her har både det psykologiske, – gåden eller selve puslespillet omkring hele plottet og så har den noget om hævn og synsbedrag. Den holder spændingen gennem hele bogen og jeg føler mig rigtig godt underholdt. Bogen er andet selvstændige bind i krimiserien, det første bind hedder Ligblomsten og er mindst lige så god.

Jeg startede i sidste uge på Kastanjemanden som er skrevet af  Søren Svejstrup, manden som står bag DR serien Forbrydelsen. Gisp, den er godt nok fæl. Den lægger benhårdt ud og jeg var fanget med det samme. Jeg er snart halvvejs og jeg tør godt at anbefale den allerede nu, selvom jeg ikke er færdig. Det er også en krimi, men den er mere hudløs og barsk end de fleste. Selve krimigåden er meget uhyggelig og berører omsorgssvigt, tab, savn og hævn – noget som viser sig at være en virkelig dårlig kombination. Bogen er sådan en som man slet ikke kan lægge fra sig igen og jeg er kommet alt for sent i seng på grund af den. Jeg elsker at kapitlerne er meget korte, det gør bogen mere overskuelig for mig. Og lokker mig til lige at nappe et mere.

Det skal du se

Leaving Neverland, åh vi så dokumentaren i to afsnit som ligger online på DR. Dokumentaren omkring Michael Jackson og pædofili. Mit hjerte bløder. Jeg er fuldstændig overbevist om at de to mænd som står frem i dokumentaren taler sandt, når de siger at de som børn er blevet seksuelt misbrugt. Jeg var som barn en kæmpe fan, jeg tror faktisk at Michael Jackson var den første som jeg var sådan ægte forelsket i. Jeg havde sengetøj med “Bad”,plakater på en stor del af mit værelse og idolbøger med billeder og facts om hans liv. I går, da vi kørte bil, blev en af hans sange spillet og jeg kan nu sige, at jeg aldrig kan lytte til hans fantastiske musik igen, uden at tænke på alt det han (måske) har gjort. Noget andet er, så kan jeg som mor undre mig stort over alle de børn som har fået lov til at sove i hans seng. Wtf – det er da lidt specielt, at lade sit barn gøre det. Er det ikke?  Søren, som jeg så dokumentaren med, siger at man nok selv skulle have været der, for at kunne tage stilling til om man ville sit barn sove sammen med en voksen mand. Jeg står hårdnakket på, at jeg ikke ville lade mine børn gøre det. Men okay, tiden var en anden og der var måske nok ikke lige så meget fokus på overgreb af den karakter og så havde Michael Jackson en stjernestatus som nærmest var guddommelig.

Egentlig synes jeg dokumentaren var lidt for lang og den er endda kortet en time ned i forhold til den som blev sendt i USA. Men jeg synes den er vigtig, omend meget meget sørgelig. Og det kommer til at tage mig noget tid, at finde ud af hvordan jeg skal forholde mig til hans musik. For musikken er stadig fantastisk god, det kan ingen nogensinde tage fra ham, men måske bliver det smukke overdøvet af det grimme – det skal jeg lige finde ud af.

Sex Education, fanstisk serie fra Netflix omkring unge og deres sexliv. Jeg kan godt lide at det hele er vendt lidt på hovedet. Drenge der faker orgasmer og ikke kan finde ud af at tilfredsstille sig selv. Det plejer altid, at være piger som spiller de roller i andre film og serier. Den handler om en usikker teenager, som bor hos sin mor som er sex terapeut og er meget åben omkring sex. Serien skildre deres relation og relationen mellem de forskellige teeangaere i skolen. Serien berører både homoseksualitet, orgasmer og og usikkerhed. Det er en komedie, men jeg synes også den er mere end det. Mega god og jeg har lige læst at der kommer en sæson mere. Jubi!

True Detective, krimi serie på HBO med tre sæsoner. Jeg er vild med den. Den er mystisk, uhyggelig og med stærke karakterer. Jeg drages altid mod krimier og jeg synes at selve gåden i i True Detective har det hele, det bygges langsomt op og alligevel er det først til sidst at det hele begynder at give mening. Jeg synes især den sidste sæson er helt fantastisk og hovedrollerne spiller helt fænomenalt. Stor anbefaling herfra.

The Croods, en børnefilm som ligger på Toonix. Toonix er en børnevenlig afdeling, som er inkluderet i HBO abonnementet. The Croods er en tegnefilm, som handler om en familie i stenalderen. De er neandertalere og har hele deres liv levet i deres hule, de er bange for alt det som er nyt for dem. Men datteren er mere eventyrlysten og hun tør at lytte til en ny idé. Ikke altid bare at gøre det de plejer. Jeg synes det er sådan en fin fortælling, et eventyr med sjove dyr og med masser af kærlighed. Jeg elsker at se film med mine børn, film som jeg også synes er gode og det er den her virkelig.

The Staircase, en dokumentar på Netflix. Lidt i samme boldgade som Making a Murderer. The Staircase starter med et opkald til alarmcentralen. En mand ringer ind og fortæller hans kone er faldet ned af trapperne i deres hus. Da redderne kommer er hun død, hun ligger i en stor blodpøl og der er blod op og ned af væggene og på trapperne. Hele serien følger retssagen omkring Michael Peterson. For var det en morderisk forbrydelse eller måske et blodigt uheld? Jeg ved det sgu ikke. Se den.

Det skal du lytte til

Okay, det er nok her at jeg er virkelig får lyttet til noget af alt true crime, som jeg åbenbart drages af. Jeg har faktisk tænkt lidt over det, for som jeg sagde til en veninde den anden dag, så er jeg sgu lidt et sygt menneske siden jeg gider alt det elendighed. Det er dog ikke mord og brutaliteten i sig selv som fænger mig, det er det menneskelige sind, puslespillet i at opklare en forbrydelse og motiverne som ligger bag. Det har altid interesseret mig. Sådan noget med ondskab, hvornår og hvordan det opstår. Hvad lægger bag og hvad gik galt.

Håb på Mofibo som lydbog. Jeg er lidt træt af hende som læser den op, men man vænner sig til det. Bogen handler om Cleveland-Kidnapperen. En skolebuschauffør, som kidnappede tre piger, som han efterfølgende holdt fanget i sit hus i ti år. Ti år! Bogen er skrevet af to af kvinderne. Den tager udgangspunkt i de dagbøger som de skrev mens de var taget til fange, hvor de beskriver årene med voldtægter, vold og lænker – men også den smule af normalitet det lykkes dem at bevare, håb og styrke. Igen, den fortæller rigtig meget om det menneskelige sind både hos kvinderne, men også hos kidnapperen.

Tina og Basse af Per Kaae. En true crime ligesom Håb, denne her beskriver to forskellige sager. Den ene opklaret den anden ikke. Den beskriver kidnapningen af to spædbørn i Danmark. Tina, som bliver taget i barnevognen, mens hendes mor er ude at shoppe. Der bliver slået alarm og en stor eftersøgning sættes i værk. Familien er ressourcestærke og de vælger at stå frem i offentligheden for at  gøre alt hvad der står i deres magt. Hun bliver heldigvis fundet i god behold. Basse bliver ligeledes taget mens han sover i barnevognen og det blot 57 dage efter den første kidnapning. Familien har knapt så mange ressourcer og der er på ingen måde samme opbakning. Han er aldrig blevet fundet og hvis han lever så er han i dag 57 år. Per Kaae som har skrevet bogen er journalist og den er virkelig velskrevet, især hele hans afsnit om genåbningen af sagen er yderst spændende. Pyha, den er væmmelig – på flere planer. Oplæseren på Mofibo er vildt behagelig.

Jeg håber I kunne bruge det til noget, hvis I har nogle gode bud så del dem endelig. Jeg tænker, at I har fået en idé om hvad jeg godt kan lide – men jeg er altid åben for at prøve noget helt nyt også.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *