Underholdning: Læs, se og lyt #6

Jeg tænker ikke, at jeg er den eneste der har givet den lidt ekstra gas med underholdningen i de her tider, hvor man er mere hjemme end sædvanligt. Jeg synes altid det er så skønt at få gode anbefalinger fra andre og med de her indlæg, giver jeg mine bud på noget af det gode underholdning jeg selv har været igennem. Håber at I lige står og mangler noget nyt at dykke ned i. Det er en føljeton, så der ligger allerede fem foregående indlæg med masser af gode underholdningstips.

Jeg må dog indrømme, at jeg nærmest ikke har fået læst noget. Det plejer jeg ellers, men de sidste måneder med børnene hjemme, bekymringer og andre dårlige undskyldninger – så har mit hovede ikke rigtig været der. Desværre. Men min se og lyttesans er blevet underholdt en del.

Mine underholdningstips

Det skal du læse

 • Pitbull af Anne Mette Hancock

Den eneste bog jeg har fået læst næsten færdig i lang tid. Jeg har læst de to foregående i serien “Ligblomsten” og “Mercedessnittet”. De er vildt gode og det er den her også. Det er en krimi og man følger en journalist og en drabsefterforsker, som hver i sær forsøger at løse sager – gerne i samspil med hinanden. Den her handler om at hige efter syndsforladelse i livets afslutning, om ikke at skulle dø alene og om dystre hemmeligheder i små samfund. Super spændende.

Det skal du se

 • Unorthodox

En af de bedste serier jeg længe har set. Om en verden jeg kendte meget lidt til i forvejen. Ultra ortodokse jøder i New York. Den er så fin, hård og rørende – og så spiller de helt fantastisk. En ung kvinde flygter til Berlin fra et arrangeret ægteskab. Det hele er dog ikke så sort og hvidt – og jeg sad faktisk også og fik stor sympati for “skurken”. Der er en sæson og selvom jeg godt gad en sæson mere, så håber jeg på en måde at den stopper der. Der er noget fint i, når noget ikke bare fortsætter og fortsætter, men lader slutningen være op til den enkelte. Men mon ikke der alligevel kommer en mere (og så er jeg selvfølgelig top klar). Den findes på Netflix.

 • Call me by your name 

Smukkeste film om kærlighed. Ung kærlighed, der ændrer livet for altid. Desværre også en svær kærlighed der i 80’erne hvor filmen foregår. Filmen udspiller sig i Italien og handler om forholdet mellem Elio, der forelsker sig i farens amerikanske praktikant. Fin fin fin, jeg forstår slet ikke at jeg ikke har set den før. Den kan ses på HBO.

 • Gaden

En dokumentar på TV2 Play. Dokumentarserien har i en periode på to år fulgt tre hjemløse mennesker og deres liv. Op og nedture. Kampen og tilbageblik på deres barndom med forskellige svigt. Den gik lige i hjertet på mig og jeg gik direkte ned og købte Hus Forbi. Vi kan nok alle sammen havne i en håbløs situation og så handler det rigtig meget om, hvilke ressourser man kommer med. Åh, den er hård.

 • Min sindsygt sunde familie

Sådan en dokumentar jeg ikke kan lade være med at elske at hade lidt. Man følger forskellige familier, som alle har stor fokus på deres sunde livsstil på hver deres måde. I serien giver de derfor deres bud på sundhed. Sådan ret ekstremt vil jeg sige. Er det sundt? Den ligger også på TV2 play.

 • Normal People

Åhh, den her serie på DR er godt nok også helt særlig. Den er ret klassisk og handler om kærlighed, om at føle sig anderledes, ungdom og så er den smukt filmet og selvom den den er klassisk er den alligevel helt sin egen. Jeg bliver nærmest draget ind i den og man mærker både kærligheden, smerten og usikkerheden. Og så har jeg altså noget for sådan en god irsk accent. Se den!

 • Working moms

Endnu en serie jeg er kommet lidt sent igang med, ligesom jeg også først fornylig har set Gossip Girl. Måske andre også stadig har Working moms tilgode, så kan jeg virkelig anbefale den. Den ligger på Netflix og der er en del sæsoner. Den er  sjov, men samtidig mega aktuel i forhold til flere problematikker omkring ligestilling. Den giver et ret realistisk indblik i det at være mor og at prøve at balancere arbejdslivet og familielivet. Om at ville det hele, men ikke at kunne det… fordi børn.

 • Too hot to handle

Reality når det er værst – altså bedst. I et paradis samles en flok smukke singler. Twisten er at de ikke må have sex, kysse eller onanere. Hvis de kan holde sig i skindet i en måned, vinder de en lækker pengesum. Måske jeg bare er gammel og kedelig, men altså jeg tror sgu snildt jeg kunne klare det – det kan de så overhovedet ikke. Frygtelig underholdende. Den er på Netflix.

Det skal du lytte til

 • Britiske seriemordere

Jeg er jo svært glad for true crime. Den her ligger på Mofibo og der er to afsnit. Måske kommer der flere? I hver afsnit gennemgår man en seriemorder, sådan ret meget fra barndom og frem. Jeg fascineres af det menneskelige sind – ikke af mordene. Men jeg synes det er interessant med mennesker. Er de født sådan, har de haft en frygtelig barndom? Hvorfor gør de som de gør? Det synes jeg er så spændende.

 • Ingenmandsland (Third Ear)

Jeg elsker podcasts produceret af Third Ear. Jeg lytter via podcast appen på min telefon, den ligger også på Podimo. Der er seks afsnit, jeg har lyttet til to. Det handler om en gammel mordsag i England, som måske ikke er som først antaget. Det er en virkelig vild sag! Jeg vil ikke spoile, men hvis du også kan lide deres fortællinger, true crime og hele processen med at løse en sag, så er den god.

 • Joe Exotic

Tænker de fleste snart har set Netflix serien “Tiger King”. Podcasten tager den lige lidt dybere ned i de forskellige personer. Igen noget med det menneskelige sind og persongalleriet omkring Joe Exotic er jo rimelig vildt. Så der er virkelig noget at dykke ned i.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Måske Bonusfamilien på Netflix var noget. Har også først lige fået set Greyzone på TV2 play. Selv vil jeg gå i gang med Normal people. God weekend

  • Bonus familien har jeg hørt godt om fra flere. Den må prøves. Greyzone, kender jeg ikke. Tak for tip. God weekend og god fornøjelse med Normal People

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *