Underholdning: Læs, se og lyt #5

Jeg har samlet lidt til bunke af det gode underholdning har jeg pløjet mig igennem den sidste tid. Måske nogen får en stund i vinterferien til lidt hyggelig underholdning af den ene eller den anden slags. Mit overskud har ikke været verdens største, så en del af  det er i den lettere genre denne gang. Men der er også spændende og livsbekræftende fortællinger. Jeg har heller ikke fået læst nok bøger, selvom jeg med 100% kan konkludere, at jeg sover bedst hvis jeg læser i en rigtig bog inden jeg skal sove!

Læs forrige underholdningstips her

Mine underholdningstips

Det skal du læse

 • Skrevet i stjernerne

Jeg må være ærlig og sige, at det er den eneste roman jeg har fået læst siden sidst. Jeg plejer at læse en del mere, men som sagt, så er min hjerne ikke helt været så koncentreret som den plejer. Bogen er skrevet af Minnie Darke og den er ret hyggelig. Den handler om redaktionsassistenten Justine, der forøger at manipulere sit kærlighedsliv, gennem horoskoper i et blad. Hun ændrer teksten, sådan så hendes barndomsven kan få øje for hende. Det får dog forskellige følger for andre, som læser samme horoskop. Det er en romantisk komedie og på ingen måde særlig dyb, men bare ganske sød.

 • Vintage -sådan får du modehistorie, magi og mening i din garderobe

En vintage guide skrevet af skønne Pia Storm. Ej men, det er nok en af de lækreste bøger jeg længe har kigget i og læst. Så meget inspiration, gode råd og lækkerhed. Hvis du gerne vil vide mere om modehistorien og vintage, så er det her bogen. Eller hvis man allerede er vild med vintage, men ikke helt ved hvor man skal starte, så er bogen god som et lille skub udi diverse genbrug. Og så er det bare et kæmpe plus, at bogen har så mange utrolig smukke billeder, som gør at man bliver meget inspireret. Sammen med helt håndgribelige tips. Og jeg er endda så heldig at jeg har lært Pia at kende.

 • Yolly magazine

Et nyt familiemagasin, der udkommer kvartalvist. Det kan købes i flere butikker, men det er også muligt at abonnere på. Det er et magasin med dejlige farver og en inspirerende grafik. Magasinet indeholder både relevante artikler, opskrifter og forskellige DIY’s. Og til sidst er der en fin godnathistorie, som mine børn elskede. Jeg har et helt særligt forhold til det trykte medie, det kan bare noget andet end det digitale.

Det skal du se

 • Don’t f**k with cats

En crazy dokumentar på Netflix. Overraskende skræmmende og uhyggelig. Man følger et par “internet nørder”, som ser en foruroligende YouTube video, hvor en ung fyr dræber to kattekillinger. De beslutter sig for at finde ham i virkeligheden og den jagt udvikler sig grufuldt, da kattemordet blot er begyndelsen på hans grusomheder, som er nøje planagt. Kæmpe respekt, for internet vennernes vedholdenhed. Pyy, den var væmmelig.

 • Sex Education sæson 2

Jeg har tidligere anbefalet sæson 1 og 2’eren er mindst lige så god synes jeg. Serien berører vigtige emner fra ungdommen, som kan være svære – men er samtidig også sjov. Jeg er vild med skuespillerne, de er helt fantastiske.

 • Mormor på mandejagt

Så livsbekræftende dokumentar på DR TV om kærlighed. Som heldigvis er helt det samme, selvom man er et godt stykke oppe i alderen. Jeg elsker kvinderne som er med og det gør mig helt glad, at de ikke går på kompromis, hverken med kærligheden eller med dem selv.

 • Cougarjagt – ung mand søger moden kvinde

Programmet her findes også på DR TV er ret så underholdende. Der er åbenbart et kæmpe marked for kærlighed mellem ganske unge mænd og lidt ældre kvinder. Man følger nogle stykker. En hvor det udelukkende handler om sex og andre som søger kærlighed på trods af aldersforskellen. Ærligt tv, med masser af humor også.

 • Virgin River

Sådan en ægte feel good serie på Netflix. Romantisk og lige hen af landevejen. To mennesker møder hinanden og der opstår kærlighed, men samtidig er der en masse der spænder ben for at de kan være sammen. Bare sådan en hyggelig nem serie, der ikke kræver det store.

 • The Crown

Hvis ikke du har set den endnu, så kan jeg virkelig anbefale at du kommer igang. 3. sæson er landet og når først den er kommet i gang, så er den mindst lige så god som de foregående. Den her sæson har virkelig gjort, at jeg har fået en kæmpe stor sympati for Charles. Stakkels ham faktisk. Jeg glæder mig allerede til næste sæson, hvor prinsesse Diana kommer ind i billedet.

Det skal du lytte til

 • Kærlighed på lånt tid.

Den ligger der hvor du lytter til dine podcasts hos DR P1 Radiofortællinger. En særlig fin podcast, om det smukkeste i livet. Nemlig kærlighed og livet selv. Noget vi aldrig bare må tage for givet. Når man ved, at sygdom vil betyde at livet bliver kortere – er det så okay at sætte børn i verden? Det er noget Morten og Jennie har skulle tage stilling til, i en ikke særlig nem tid. Kærlighed overvinder det meste og det er så tydeligt i deres fortælling, hvor stor kærligheden er mellem dem. (Morten er mine børns onkel)

 • Fruen -En datters historie om kærlighed og frihed.

Jeg har lyttet til den hos Mofibo og det er forfatteren selv der læser den op (elsker når de selv læser deres egne ord). Det er en personlig fortælling og den er bare så trist, smuk og stærk. Den handler om forholdet mellem datter og mor. En lykkelig barndom, der uventet tager en drejning.

 • Skønhedskontrakten

En podcast som handler om Miss Danmark og bagsiden af medaljen. Den handler om pres, udnyttelse af helt unge piger, kropsidealer og en organisation, som måske ikke er helt fin i kanten.

 • Dukkemor

DR P1 Radiofortællinger. En kort podcast, hvor man møder forskellige kvinder, der har reborn-dukker, som de behandler som rigtige børn. Dukker, som de elsker, leger med og går ture med i barnevognen. De har forskellige årsager til, at de har valgt at anskaffe sig dukker, som ligner ægte babyer. En ganske sød fortælling, omend det er lidt spøjst.

 • I en danskers blodspor

En crazy podcast. En jounalist og en fotograf møder danskeren Peter Frederiksen i hans hjem i Sydafrika. Han fortæller dem nogle forurolige ting om sit liv og det hele udvikler sig. Det viser sig, at han har lokket mange kvinder i nettet, hvor han har givet dem piller og derefter omskåret dem. Deres kønsdele ligger nu i hans fryser. Han har begået mord, udsat børn for incest og jeg ved ikke hvad. Forfærdeligt menneske, som journalisten og fotografen hjælper politiet med at få dømt. Blandt andet ved hjælp af de dagbøger, han har skrevet hele livet.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *