Underholdning: Læs, se og lyt #4

Kære jer,

Jeg håber sådan at I har haft nogle dejlige juledage. Julen er sgu så mange ting. Den er fin og magisk, men den er også hård og svær. Der er så mange forventninger og håb – og det kan være svært at indfri det hele på en gang. Min jul var lidt af det hele.

Jeg har samlet lidt underholdningstips af forskellig art, men en del af det under en særlig genre. Jeg spurgte nemlig for et par uger siden henne på Instagram, hvad I lyttede til og jeg fornemmer udfra svarene, at mange af os har samme smag. Så nu samler jeg noget af det som har underholdt mig. Jeg har også nået et par af de gode tip jeg fik fra jer, som jeg ikke kendte i forvejen. Sidste indlæg jeg lavede af denne type var i august, så det er alligevel blevet til en del underholdning for øjenene, ørene og hovedet.

Mine underholdningstips

Det skal du læse

 • Ser du månen, Daniel

En utrolig fin og barsk bog skrevet af Puk Damsgaard om freelance fotografen Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel i Syrien. Beretningen tager os med hos Daniel, både da han udsættes for totur, hans forhold til de andre gidsler og i det hele taget skildre den hans liv som fange. Samtidig med, at man følger hans familie hjemme i Jylland. Jeg stortuede da jeg læste den og der er sider, der er så forfærdelige at jeg næsten ikke kunne læse dem. Men fuck altså den er velskrevet og jeg skal helt klart også se filmen.

 • Krokodillevogteren

En krimi skrevet af Katrine Engberg. Bogen foregår i indre København og man følger to politimænd, som skal forsøge at opklare det mystiske mord, hvor nogen har snittet en tegning i offerets ansigt. Bogen har flere temaer, som svigt, barnløshed, hævn og magt. Og der indgår forskellige karakterer i selve plottet, som forøvrigt er umuligt at regne ud. Jeg er gået i gang med efterfølgeren Blodmåne, som helt sikkert er lige så spændende.

Det skal du se

 • Følg mig

Hvis man har lyst til at kende lidt mere til den branche jeg jobber i, så er denne serie på TV2 Play og på Zulu ret så interessant. Den følger fem kendte influencers og den fortæller lidt om, hvad der sker når “privatlivet” bliver ens forretning. Jeg blev faktisk selv kontaktet af TV2, som spurgte mig, om jeg ville komme til casting på programmet. Jeg var til casting (for første gang i mit liv), men blev ikke valgt – jeg var både utrolig lettet og ærgerlig på samme tid. Lettet fordi jeg egentlig ikke synes mit liv er sådan overdrevet spændende, så jeg var bange for det ville blive for kedeligt. Ærgerlig, fordi det kunne have være spændende at prøve at lave TV.  Jeg forstår i hvert fald godt at de har valgt dem de har valgt. Måske det bliver en anden gang for mig. Dem vi følger i programmet er dygtige på hver deres måde og serien viser også, hvordan det ser ud bag facaden.

 • Unbelievable

En miniserie på Netflix om en virkelig voldtægtssag fra 2009. Ingen troede på 18-årige Marie, da hun fortalte hun var blevet voldtaget. Marie har boet hos forskellige plejefamilier og plejemødrene tror hende ikke og på den måde bliver der plantet tvivl hos politiet. De tror hende simpelthen ikke og hun trækker sin anmeldelse tilbage. Samtidig i en anden stat, sker der en del andre ligneende voldtægter, som begynder at blive udsøgt til bunds. Måske det er samme serieforbryder der er løs? Åh mand, den er så uretfærdig den serie og skuespillet er helt fantastisk. Jeg kan bare sige, se den!

 • You ( jubiiii ny sæson )

Måske har jeg allerede anbefalet denne serie på Netflix, men nu har jeg lige set at sæson 2 er landet. Jeg har ikke set den endnu, men jeg skal fluks i gang. Det er en psykologisk thriller, som tager nogle voldsommer drejninger. Den er mørk og dyster, men også fuld af kærlighed – dog på en noget skør måde. Hovedrollen spilles af Penn Baggley fra Gossip Girl og man hører alle hans forskruede tanker og verdenssyn, hvor han selv tror at han gør alting rigtigt. Det gør han sgu så ikke lige. Jeg glæder mig stort til at se sæson 2.

Læs mere “det skal du se” indlæg her

Det skal du lytte til

 • Garage 66

En overraskende fin amerikansk podcast. Den handler om en ung mand som ligger i respirator på et plejecenter. Der har han ligget i 16 år, uden at nogen har kendt til hans identitet. Han var ude for en voldsom bilulykke og blev bragt på hospitalet, men hans papirer var gået tabt om ingen kendte hans navn, så han blev opkaldt efter det værksted bilen han var forulykket i blev kørt hen efter ulykken. Altså Garage 66. Jounalisten Joanne Faryon beslutter sig for at finde ud af hvem han er. Det bliver en rejse, som også kommer til at handle om hvordan vi definere bevidsthed. Jeg er vild med måden den er produceret på. Jeg blev så rørt, over hvor respektfuldt hun behandler Garage 66 på. Hvordan hun på en måde finder ind til ham. Søg den frem under “Room 20”, der hvor du lytter til dine podcasts.

 • Podcasten “Læge søger grænser”

Kan I huske lægen Søren Ventegodt og hans noget særlige holistiske behandlermetoder med vaginal massage og jeg ved ikke hvad? I denne podcast serie på P1, går journalisten Iben Maria Zeuthen tæt på ham over nogle dage. Hvordan kunne hans metoder gøre ham så rig og berømt – for til sidst at udstille ham i diverse medier som doktor klam. Zeuthen besøger ham i Sverige på hans gård, hvor han fortsat behandler søgende sjæle. Lyden er utrolig lækker og de har begge to nogle yderst behagelige stemmer. Jeg har lyttet til 3 afsnit og glæder mig til at fortsætte.

 • Sygeplejersken

Drabssagen fra Nykøbing Falsters Sygehus – en af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabsager. Bogen er skrevet af Kristian Corfixen . Jeg har lyttet til den på Mofibo. I 2015 modtager politiet et opkald fra sygehuset, som handler om at nære kollegaer til sygeplejersken, mistænker hende for at have dræbt flere patienter over en årrække. Som sagen ruller, står flere og flere frem som har haft samme mistanke, men intet har gjort. Det er en sag, hvor beviserne er svære at forholde sig til, for langt de fleste af de døde patienter er brændt og begravet. Hun bliver dog dømt, men holder stadig den dag i dag fast i at hun er uskyldig dømt. Hun mener det skyldes sladder og at der måske er en anden morder løs derude. Super interessant bog.

 • Dobbeltgænger

En podcast fra Third Ear x Politikken. To mænd med præcis det samme navn mødes en sen aften  for 13 år siden. De mødes tilfældigt på byens pizzaria og er begge berusede. De kommer op at toppes og da de forlader stedet, beslutter den ene af de to mænd at køre den anden ned. Thomas ender i koma og overlever kun med nød og næppe. Han vågner op og kan ingenting huske. I podcasten mødes de igen. Måske det giver svar på, hvad der egentlig skete og hvorfor den anden Thomas gjorde som han gjorde?

 • Guldringens forbandelse

Det er en dokumentar/spøgelseshistorie lavet af Third Ear. På en ferie i det caribiske øhav, hører Mette Moltke Wozniak en mystisk historie om en forbandelse. Hun beslutter sig for at undersøge sagen til bunds og finder frem til skattejægeren Ray, som på egen krop har mærket forbandelsen i bugten. Jeg er i det hele taget vild med Third Ear og deres produktioner. Den her er ingen undtagelse.

 • Krøllet kærlighed

En af de fineste podcasts jeg længe har hørt. Den findes i 6 afsnit på Podimo. Selvom jeg kendte til fortællingen på forhånd, da jeg i mange år har været fast læser på bloggen Sneglcille. Og det er Cecilie bag bloggen, der fortæller sin kærlighedshistorie så fint. Den handler i den grad om medgang og modgang – og en lidt utraditionel vej mod kærlighed og samhørighed. Som titlen er kærligheden krøllet og svær. Det handler om tilgivelse, graviditet, tvivl, svigt, deleforældre livet, men mest af alt om kærlighed. En smuk stor kærlighed.

 • Emilie Meng Mystriet

En podcast som over 10 afsnit afdækker sagen om Emilie Meng. Emilie Meng gik alene hjem fra stationen en sen nat og hun kom desværre aldrig hjem. Et halvt år efter blev hendes lig  fundet. Morderen er aldrig blevet fundet og det er en sag, hvor der stadig er flere spørgsmål end svar. Især sidste afsnit vækkede lidt håb i mig. Måske er der et nyt spor i den meget triste sag. Den er produceret af BT, som dækkede sagen intenst da den stod på. Der er desuden også en dokumentar serie om sagen som kan ses på DR TV.

Jeg håber I kunne bruge mine underholdningstips til noget og byd endelig ind med flere, så samler jeg dem sammen til næste indlæg med underholdning.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *