Underholdning: Læs, se og lyt #3

Jeg har fået samlet noget forskellig god underholdning siden mit sidste indlæg af samme navn. I forhold til lytning, så lytter jeg når jeg går og når jeg cykler – og også en gang imellem når jeg laver mad, hvis jeg er alene hjemme mens jeg gør det. Jeg troede faktisk slet ikke, at jeg var så meget meget til lydmediet, som jeg i virkeligheden er. Jeg har længe elsket det, men der var et tidspunkt, hvor jeg kun brugte almindelig radio og musiktjenester. Der gemmer sig mange gode vigtige historier derude og hvor er det dejligt at det er blevet muligt, at give flere mennekser en mulighed for at bruge deres stemme på den måde. Når det kommer til streaming af diverse serier, så har jeg ofte serier jeg ser med Søren og serier jeg ser med mig selv. Det er ret hyggeligt begge dele synes jeg. Jeg er dog stadig mest glad for det skrevne ord og jeg elsker, at have gang i en bog. Der er intet mere dragende for mig, end en god bog. Jeg blev færdig med min i ferien og lige nu har jeg bog løs, så hvis I har et godt bog tip, så stik mig det meget gerne i en kommentar forneden, så kan andre også have glæde af tippet.

Det skal du læse

 • Et rigtigt liv

En roman skrevet af Katrine Marie Guldager. På forsiden ses hovedpersonen Filip gå midt ude på vejen på Dronning Louises Bro her på Nørrebro og allerede der er min interesse fanget. Man ser ham bagfra gå afsted og hele bogen handler så fint om at gå afsted efter lykke og kærlighed. At finde sin rette vej i livet. Andres forventninger og egne forventninger. Accept af den man er, men hvordan finder man egentlig ud af hvad der er det rigtigste i forhold til kærlighed, men også i forhold til karriere? Ja, jeg ved det sgu heller aldrig helt, måske gør hovedpersonen? Læs den rigtig gode bog og find ud af det. Måske.

 • MIG før DIG

Den her serie af bøger er måske en kliche af en kærlighedshistorie, men det gør dem ikke mindre gode. Så vidt jeg ved er der tre bøger i serien – “mig før dig”, “efter dig og “stadig mig” – de er skrevet af Jojo Moyes. Jeg læste den første bog, da vi rejste rundt i Thailand og her to år efter slugte jeg den sidste i serien på få dage. De er nemme at læse og man skal bare tage dem, for det de er. En rigtig hyggelig kærligheds roman. Hovedpersonen er Louisa Clark og hun er både sød, sej og sjov – og så er jeg ret sikker på hun har en fantastisk stil. Jeg har både tudet og grinet mens jeg læste, især den første i serien er ret fantastisk.

Det skal du se

 • The Sinner

En Netflix serie. Der ligger en sæson og selve historien slutter i sæsonen. Der kommer en sæson 2, men med en ny historie. Jeg synes altså det er rart, at nogle serier afslutter således, sådan så de ikke bare fortsætter og fortsætter i en uendelighed. Man opfatter hurtigt at hovedpersonen Jessica Biel har et eller andet problem. Noget psykisk. Det eskalerer dog 10 minutter inde i første afsnit, da der ud af det blå finder et mord sted ved højlys dag på stranden. Serien kommer til at handle om hovedpersonen, som sammen med efterforskeren sætter alt ind på at opklare, ikke hvem der myrdede, men hvorfor. Man kommer med tilbage i tiden og, hver gang man lige tror at man har regnet den ud, så opstår der noget nyt. Det er ret umuligt helt at gætte, hvad det er som ligger til grund for det grufulde mord.

 • I love you, now die

En dokumentar i to afsnit på HBO. Jeg synes allerede at titlen giver mig myrekryb. Det er en sørgelig lidt bizar kærlighedshistorie mellem to unge mennekser, som begge har det svært i deres liv. De finder sammen på en ferie og fortsætter mere eller mindre deres forhold ved kun at skrive og ringe sammen, de ses kun omkring fem gange i den tid de er sammen. Mener det er omkring et år. Det ender med at 18 årige Conrad Roy begår selvmord i sin bil, mens han taler med kæresten Michelle Carter i telefonen. I dokumentaren følger man retsagen mod Michelle Carter, for var det hende som fik ham til at gøre det og hvorfor tilkaldte hun ikke hjælp? Se den, den er spændende og måske er alt ikke som medierne først fremlagde sagen.

 • Gossip Girl

Jeg ved godt at det her er total old news, men jeg har aldrig set serien, som altså ligger komplet på Netflix. Jeg er måske for gammel i forhold til seriens målgruppe, men den er altså ret god. Slet ikke så god som Sex and the City, men alligevel lidt i samme genre. Hvis nu I heller ikke har set den og mangler en serie, som er nem og ikke altid kræver fuld fokus, så er den her helt perfekt. Intrier, glamour, venskab, kærlighed, ensomhed og alt muligt andet. Den handler om en flok unge ekstremt rige mennesker, som på trods af det faktum kæmper med en masse problemer. Den er altså god og hyggelig. Serien startede i 2007 og sluttede i 2012, så moden er lidt ældre, men der er masser af fede outfits til god inspiration alligevel.

 • Coco

En tegnefilm på Netflix og jo egentlig en børnefilm. Vi ser altid en film om fredagen istedet for Disney Show og den her har virkelig en sød historie. Den handler om døden og om hvad der sker når vi dør. Noget om at mindes dem som ikke er her længere. Virkelig fin.

 • Min ven Dahmer

En film på Netflix som er lavet ud fra en bog af samme navn, som er skrevet af en skolekammerat til massemorderen Dahmer, som foruden massemord også blev dømt for nekrofili og kannibalisme. Filmen tager os med til tiden før han begyndte at myrde. Hele skoletiden og så ellers frem til lige før første mord. Dahmer tiltrækkes af knogler og døde dyr i en ret tidlig alder og er en speciel dreng i skoletiden. Filmen gav mig gåsehud hele vejen igennem og jeg har svært ved at forestille mig, at der findes mennekser med den lyst han havde. Man ser ikke noget mord i filmen, da den slutter lige inden han når dertil, men man kommer med i hans sind som bliver mere og mere sort.

 • When They See Us

En sand historie på fire afsnit på Netflix. Den handler om uretfærdighed, ungdom som går tabt, familie og racisme. I 1989 bliver fem unge drenge dømt for voldtægt og et voldsomt overfald på en ung hvid kvinde i Central Park. Drengene bliver af politiet tvunget til at tilstå noget som de ikke har gjort og serien tager os med i hver deres kamp for at overleve og for at blive frifundet. Den ledende kvindelige efterforsker er hende, som mere eller mindre beslutter sig for at drengene er skyldige og man får i serien et indædt had til hende. De spiller fantastisk alle sammen.

 • Who killed Garrett Phillips

Endnu en dokumentar om uretfærdighed på HBO. Dokumentaren er i to afsnit. Jeg er rystet over al den uretfærdighed der foregår i det amerikanske retssystem. Gys! En 12 årig dreng findes kvalt i sit eget hjem en eftermiddag. Ret hurtigst falder mistanken på drengens mors eks-kæreste, på trods af at der ingen beviser er på det. Han er en af de få farvede i den lille amerikanske by og hele byen tror han er skyldig på trods af at han ikke er dømt. Det er gribende at se, hvordan hele hans liv bliver ødelagt. Politiet fokuserer kun på ham og overser andre beviser og eventuelle mistænkte i sagen.

Det skal du lytte til

 • Tatovøren fra Aushwitz

En lydbog på Mofibo. Det er en roman skrevet af Heather Morris, men baseret på den sande og stærke historie af Lale Sokolov, som overlevede Holocaust. Han bliver sendt til dødslejren som ganske ung i 1942 og fordi han taler flere sprog flydende, får han en smule særbehandling fra SS officerene. Han bliver lejrens chef tatovør (menneskene får et nummer tatoveret på armen, når de ankommer) og det ender med at redde hans liv. Det er en forfærdelig, men også meget smuk historie. Og som ofte i livet, så overvinder kærligheden alt.  Jeg kan også ret godt lide oplæserens stemme. Jeg har lyttet til andre bøger, han har læst op og han gør det godt og behageligt.

 • Podcasten “Jeg lever med døden”

Jeg har længe fulgt Anne-Louise ovre på hendes Instagram. Det begyndte jeg med, fordi jeg synes hun tager nogle meget smukke billeder. Hun og hendes mand er forældre til tre børn, hvoraf den ene er forblevet en evigheds to-årig. De var udsat for det værste man overhovedet kan forstille sig, da de mistede deres lille dreng i en voldsom ulykke. I podcasten fortæller Anne-Louise hvordan det er at leve med døden. Hvordan de oplevede sorgen (som de vil leve med forevigt), at tage afsked, hvordan deres pårørende var der for dem i en tid, hvor de ikke kunne være alene. Midt i sorg og krise, er der dog også håb, drømme og liv. Den er hård, men en meget fin podcast om at miste og processen som kommer efter. Derudover har Anne-Louise også valgt at udgive sin dagbog, som hun skrev dagligt efter de mistede deres søn. Helt råt og ucensureret kommer der et nyt skriv hver dag, fra tiden efter. Den kan læses her.

 • Podcasten “Om lidt blir her stille”

En podcastserie, hvor værterne undersøger hvordan vi som mennesker kan leve vores liv fuldt ud mens vi er her. Hvordan lever vi det bedste vi kan? De inviterer forskellige gæster i studiet som bidrager med deres forskellige måder at leve fuldt ud på. Det er mennesker som lever med deres hjerte forrest. Mennesker som er blevet klogere på hvad deres liv skal bruges på og hvilket aftryk de gerne vil efterlade sig.

Jeg har lyttet til afsnittet om forfatter Anne Mette Kirk, som sagde hendes job op, for at forfølge forfatter drømmen. Hendes bog KNUST blev noget så fin, jeg anbefalede den i dette indlæg. Anne Mette taler om, hvordan vi bør møde andre mennesker på vores vej og om hvordan de kan inspirere os og gøre vores liv mere rigt. Hun taler om hvordan hun landede i sig selv. Jeg synes det er så inspirerende at lytte til hvordan vores valg tager os med til nye ukendte steder af os selv.

Fie Oppenhagen Arildsen følger jeg også på Instagram, afsnittet med hende er helt særligt. Fie blev uhelbredelig kræftsyg i 2013 og har siden ændret sin måde at anskue livet på. Fie taler om kærlighed og om hvad det gør for at turde livet. Det handler om at turde vise hvem vi er og øse ud af den kærlighed vi har, uden at holde den tilbage. Fie er ikke bange for at tale om døden og hun mener at døden minder os om livet. Det synes jeg er sådan en fin måde at italesætte døden på. Og vigtigt, for er der noget der er sikkert, så er det jo at vi alle skal dø.

Det var anbefalingerne for denne gang. Jeg håber der var noget for jeres smag. Og som sagt, del endelig hvis i ligger inde med gode underholdnings anbefalinger i kommentarfeltet.

Sådan helt lavpraktisk kommer der lige lidt information om mine lytteplatforme. Jeg har nemlig oplevet fra jer, at ikke alle er kommet i gang med lydmediet, men godt kunne tænke sig det. 

Jeg lytter til podcasts via appen af samme navn. Den er medfødt på Iphones. Derinde kan der søges i et væk efter lang de fleste podcasts. Det er en gratis tjeneste og appen ser således ud.

Mofibo er en app med lyd og e-bøger. De fleste af bøgerne på Mofibo findes både som lydbog, men altså også som e-bog, hvor man kan læse bogen på sin tablet. Derudover findes der også visse podcasts hos Mofibo. Jeg bruger Mofibo selv, men også mine børn er glade for lydbogsdelen, som vi bruger ret meget når vi kører i bil. Mofibo har en abonnementsordning og koster 129 kroner om måneden. Jeg har tidligere anmeldt den gode app i et indlæg her.

Der er mere god underholdning at finde i mine tidligere anbefalinger her:

Underholdning (evt i sygesengen )

Underholdning #1

Underholdning #2

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hvis jeg skal væk fra de feministiske bøger, som jeg ellers plejer at råbe højt om, så er Tara Westovers debut “Oplyst” en af de romaner, der har gjort størst indtryk på mig i 2019. Tara blev født ind i en meget traditionel mormonfamilie med en mistillid til alt “offentligt”, der gennemsyrede hele familiens liv. Det og så planlægning af, når jorden om lidt går under. Tara blev nægtet undervisning hele sin barndom, men blev alligevel universitetsuddannet og -ansat, og har nu skrevet denne mesterlige erindringsroman, som jeg kun kan anbefale til alle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *