Underholdning: Læs, se og lyt #2

Jeg ved næsten ikke noget bedre, end at kravle ind i en anden verden. Jeg elsker, at være igang med en god bog, en god serie, se en spændende film eller at have en god fortælling i ørene. Virkeligheden er der jo hele tiden, men at fordybe sig ind i et andet univers, det er for mig en rar måde lige at forsvinde lidt på. At koble af fra alt omkring mig. Om ikke andet så er det helt sikkert en vældig god måde at blive underholdt på.

Jeg elsker selv, når andre laver denne slags anbefalinger med god underholdning og fordi vi alle er forskellige og har forskellig smag, i forhold til hvilken slags underholdning vi drages hen imod, så er det smart at man kan gå og plukke de anbefalinger ud, som passer til det som man selv finder interessant. Du kan eventuelt finde mine tidligere “Læs, se og lyt anbefalinger” her og her.

Det skal du læse

 • KNUST

Jeg har altid læst mange bøger og gør det stadig, det tager mig bare længere tid, fordi jeg er så skide træt, når først jeg lander i sengen. Noget af det jeg gerne ville i 2019 var at få mobilos ud af soveværelset. Den er der stadig, men jeg har genfundet min læselyst og bruger mest telefonen som ur. Jeg læser og bliver så dejlig træt af det og sover meget bedre. Jeg er lige blevet færdig med debutromanen KNUST, som er skrevet af Anne Mette Kirk. Åh siger jeg bare. Bogen handler om at miste, sorgen som følger og rammer vidt forskelligt alt efter hvem som rammes. Bogen rummer også håb og spirrende kærlighed. Det er en rigtig fin bog. Kæmpe anbefaling herfra.

 • VERA

Vera er skrevet af Anne Swärd. En lidt anderledes bog, som jeg lige skulle i gang med. Sproget er meget sanseligt og det skulle jeg lige ind i, derefter var jeg fuldstændig grebet. Bogen handler blandt andet om skam, hemmeligheder og løgne. Den handler om de spor som krigen efterlader i mennesker. Super god bog!

Det skal du se

 • Chernobyl

Vi er startet på at se HBO serien Chernobyl. Der ligger indtil videre tre afsnit, der kommer nyt afsnit hver tirsdag. Jeg tør godt at anbefale den, selvom jeg ikke har set den færdig. Jeg tænker at vi alle sammen kender til den sag, men så alligevel ikke – for det lykkes forholdsvis godt for Sovjetunionen og Gorbatjov at lukke rigtig mange (forfærdelige) informationer ned omkring atomulykken i Tjernobyl. Serien tager os med lidt bagom den tragiske begivenhed og skæbnerne som gennemlevede det. Katastrofen indtraf i 1986, der var jeg syv år gammel og jeg husker tydeligt at Gorbatjov var rigtig meget i nyhederne i de år. Han spilles forøvrigt af en dansk skuespiller. Den er sindsyg godt lavet og den kan noget i forhold til at fange stemninger.

 • Dead to me

Nu til noget lidt lettere. Nogengange, så trænger jeg bare til noget som jeg kan bingewatche uden den helt store tankevirksomhed bag. Dead to me ligger på Netflix. Den handler om en enke, som leder efter den flugtbilist som kørte hendes mand ned. Samtidig bliver hun veninde med en kvinde, som vil gøre alt for hende. Hun virker næsten lidt for optimistisk og måske er alt heller ikke som det burde være? Den er hyggelig, tragisk og spændende på samme tid. Hele den første sæson ligger klar og der kommer helt sikkert en mere.

 • Kurs mod nord

Og nu lige et tip fra momse her. Jeg er vild med familien Beha, dem der sejler rundt i verden. Den nye sæson Kurs mod nord, ligger på TV Play. I denne sæson er fokus noget koldere end i de forrige. Derudover kigger de også på hvordan klimaforandringerne sætter deres ret tydelige spor. Egentlig synes jeg også bare, de er sådan en rar familie og det gør mig glad at se deres indbyrdes relationer med hinanden. Så meget varme imellem dem.

 • Ultra Nyt

Et lidt anderledes tip, men vi er fornyligt begyndt at se Ultra Nyt på DR appen, med vores store dreng på ni år, nogengange også med Selma på snart syv. De ser det faktisk ret ofte på skolen, eller nærmest dagligt – men det kan altså noget at se det med dem. Lige at få talt om noget af det der foregår derude i verden på børnesprog. Til dem der ikke ved det, så er Ultra Nyt nyheder for børn. Lige nu taler vi rigtig meget om folketingsvalget, for mig som forældre at det bare sådan en god måde at starte en snak efter vi har set programmet. Det tager kun omkring 5-10 minutter.

Det skal du lytte til

 • Farfars to liv

Jeg er absolut grebet af podcasts. Sikke mange historier og fortællinger, der ligger derude og bliver fortalt på bedste vis. Farfars to liv er produceret af Third Ear, en Podcast som virkelig laver mange  interessante fortællinger fra det virkelige liv. Denne her handler om, en som er god til at holde på en hemmelig. Den handler om en omsorgsfuld ægtemand, far og farfar, men også om at have to liv og hvordan man skjuler det. Måske der findes hemmeligheder i alle familier, men den her er alligevel ret vild.

 • Det blå brev

Denne podcast handler om en mand, hvis job er at rydde dødsboer. Han kommer når de nærmeste har taget det de gerne vil have. En dag finder han en stak breve og han går i dybden med at undersøge, hvad de handler om og hvad der ligger bag. Sikke en historie!

 • Kvinden på isen

En ung sygeplejerske rejser som den første kvinde til Grønland i 1932. Blot ni måneder efter hendes ellers gode ophold, forsvinder hun ud på den farlige is. Hun efterlader en skistav og noget andet som kunne tyde på selvmord. Vi bliver taget med tilbage via hendes dagbog. Super spændende og sørgelig.  Også en fortælling om hvad livet kan drive os til at gøre, især i en tiden hvor vi havde andre normer.

Disse tre podcast er alle fra Third Ear og jeg lytter til dem via den app som allerede ligger på Iphone, når man køber den – den hedder blot Podcasts. Der kan man søge efter de fleste.

Håber I kunne bruge mine anbefalinger til noget. Måske bare plukke en enkelt eller to ud.

Hej fra mig

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Bliver nødt til at tippe om Dronekrigeren. Vandvittig god podcast fra P1 om den danske dronekriger Basim Hassan.

 • Jeg kan varmt anbefale “Den der lever stille” af Leonora Christina Skov – en virkelig god bog om at vokse op i en familie, hvor det vigtigste er at følge normen. Den er fantastisk! Jeg hører den på Yousee app’en Bookmate, hvor den læses op af forfatteren selv – SÅ godt og sikke en stemme 🙂
  Jeg kan også anbefale “Kastanjemanden” af Søren Svejstrup (for krimi), og den herligste lille svinderhistorie “Helle Erobreren” af Anders Morgenthaler – kæft jeg grinede af den 😀
  Det er så skønt med lydbøger i øret, når man går tur – så er det ikke svært at komme afsted 🙂

  • Jeg er helt enig. De er også anbefalinger som indgik i mine forrige indlæg❤️ Helle Eroberen, kender jeg dog ikke. Den må jeg finde på lyd. Tak

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *