Underholding: Læs, se og lyt #8

Det er søndag og måske en perfekt dag lige at smide lidt underholdningstips afsted til jer. Noget til de forskellige sanser. Jeg sidder her og føler mig helt vildt voksen. Jeg har nemlig lige smidt en flæskesteg i ovnen og ved faktisk ikke hvorfor det gav mig sådan en følelse, for det er og har altid været mig der har lavet mad. Men det er ikke så ofte, at jeg laver gammeldags dansk mad og heller ikke altid jeg gider lave det store, når jeg er den eneste voksne. Mine børn glæder sig til vi skal spise og det gør jeg også. Jeg har også købt asier, er det mærkeligt?

Kom aldrig videre. Men kan melde at stegen var perfekt inklusiv de sprødeste svær!

Mine underholdningstips

Det skal du læse

Det kniber for mig, at finde ro til at få sat mig med en bog. Men det går fremad og måske jeg igen på et tidspunkt finder helt tilbage til aftenlæsning. Håber det.

 • Yngre med årene

Den er skrevet af overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen. Jeg er ikke helt vild med titlen, men jeg er ret vild med Bente. Og så synes jeg at bogen er god. Det er en sundhedsbog, til alle der interesserer sig for at leve sundt og ønsker at leve et langt liv med mindre sygdom… Og hvem gør dog ikke det. Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved bogen, er at den går videnskabeligt til værks, men stadig i et helt almindeligt menneskesprog. Og så kommer den selvfølgelig omkring det indlysende som kost, rygning og motion -men også fællesskab, sex, vin med vennerne og pauser. Den kan noget og jeg lærte noget nyt, som jeg helt sikkert tager med mig ( i mit forhåbentlige lange liv med vin, sex og pauser).

Det skal du se

Jeg går stadig lidt i hi, de dage mine børn er hos deres far og der får jeg altså set en del serier. Heldigvis er årstiden også lidt mere til det nu.

 • The Undoing

 ( En slags reklame, da jeg havde et samarbejde med HBO omkring denne serie – jeg havde dog helt sikkert set og anbefalet den alligevel). Den er instrueret af Susanne Bier og jeg er vild med stemningen i den, allerede i første afsnit, fornemmer man at noget er helt galt – men det er svært helt at sige hvad det er. Den folder sig langsomt ud, på den der psykologiske måde. Den er virkelig god! Der kommer nyt afsnit hver mandag.

 • Younger

Den her serie på TV2 Play altså. Den slugte jeg ret hurtigt. Den virker lidt plat i starten, men den er helt vild hyggelig. Og også ret fin. Den handler meget kort fortalt om en 40-årig kvinde, der snyder sig selv en hel del yngre for at få drømmejobbet. Hun er fraskilt, enlig mor og lidt presset i livet. Skaberen bag er Darren Star – den selvsamme som står bag yndlings Sex and the City. Den fik mig næsten til at overveje at skrue lidt på den alder jeg søger efter inde på Tinder. For hun får godt nok scoret sig en ung lækker og sød kæreste, men nej det bliver sgu for ungt.

 • Noget om Emma

Meget rørende ungdomsserie på DR. Den handler om ung utrolig fin kærlighed. Den er virkelig livsbekræftende. Jeg ved ikke hvor mange afsnit der kommer, men der ligger 5 afsnit nu og næste er lige på trapperne Eneste minus er at det er meget korte afsnit.

 • The Queen’s Gambit

Jeg vidste faktisk slet ikke at skak var sådan et æstetisk dragende spil, før jeg så den her serie på Netflix. Virkelig god, som får min største anbefaling. Forældreløs pige på børnehjem, en stille pedel og skak  – og en hel del venskab, afhængighed, talent og sejr. Jeg var faktisk selv overrasket over, hvor god den var. Jeg spiller ikke selv skak og det fylder ret meget i serien, men det gør ikke noget,  det er kun lækkert.

 • Holidate

Okay, hvis man bare lige har lyst til at tage hjernen ud af hovedet et øjeblik og plante den på puden ved siden af, så er den her serie perfekt. Den er fuld af kærlighed og god underholdning. Jeg så den, elskede den og hylede stort – og det var det. Total julefilm på den ikke særlig dybe måde. Den findes på Netflix.

 • Emily in Paris

Netflix serie, hvor det igen er skaberen bag SATC… er det bare mig, eller har han været væk nogle år og så kommer han pludselig tilbage med fuld styrke? De bruger også samme kostumedesigner i begge serier og der er små fine hentydninger til SATC. Serien handler om Emily, der starter et nyt liv i Paris. Der er ikke så meget at sige, andet end at den er hyggelig og der kommer en sæson 2 også.

 • The Crown – ny sæson

I dag starter den nye sæson af den her fantastiske serie. Jeg er spændt på den, for nu er den kommet til tiden med Lady Diana. Fantastisk historisk dramaserie om de royale i England og helt fantastisk skuespil. Kæmpe fan.

Det skal du lytte til

 • Delebarn

Simpelthen sådan en fin podcast. Vi er mange mennesker der desværre deler vores børn og det hjælper mig at vide, at jeg ikke er alene. Det er rart at høre andre i samme situation, fortælle om hvordan de gør. Om frustrationener, kærlighed, forældresamarbejde, savn og skuffelse. Jeg har faktisk min podcast debut i lige præcis denne (vigtige) podcast. Det er et svært emne og der er meget jeg aldrig kommer til at tale om offentligt, men jeg vil gerne tale åbent om nogle af mine egne tanker og følelser i forbindelse med at have delebørn. Av. Jeg er lige dele spændt og nervøs for at skulle være med.

 • Et år uden Anja

Måske I husker sagen fra 2016, hvor en kvinde begik selvmord, ved at springe ud fra Rundetårn. Så tragisk. Kvinden havde en svær fødselsdepression, noget der stadig er en del tabu forbundet ved. Podcasten taler med kvindens kæreste Anders et år efter. Han undrer sig over, hvorfor ingen fortalte ham at det her kunne ske. At en fødselsdepression kan være så alvorlig. Den er hård, men også vigtig.

 • Dr. Death

Amerikansk podcast som taler om hele den her frygtelige sag, om en læge med storhedsvanvid. Hvordan han begår den ene fejloperation efter den anden. Jeg kan næsten ikke holde ud at lytte til al den død og ødelæggelse han når at efterlade sig. Podcasten er fint produceret, med forskellige interviews med de involverede.

Find mere underholdning her 

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *