Udvikling: Når man investerer i sit eget firma og i sig selv

Noget af det der kan være rigtig svært, når man er selvstændig – ja, det ligger egentlig ret meget i selve ordet. Det er at man er selv. Selv, om at træffe alle beslutninger, selv om at fejre opture, selv om at forholde sig til nedture. Selv om alt. Som med mange andre aspekter i mit liv, så kan jeg godt nogengange tænke på, hvornår der mon kommer en voksen og hjælper mig med, at tage alle de beslutninger, som er vigtige for mit virke. Vigtige for mit liv og lykke. Den voksne kommer bare ikke, for den vokse er mig. Den selvstændige. Solo typen(nu på flere planer, av).

Til gengæld kan man heldigvis købe sig til nogle voksne, som er dygtige til det man ikke selv er dygtig til, eller til det tiden ikke længere rækker til. Det første jeg købte til mit firma, det var en revisor, fordi jeg slet ikke er gode venner med regnskaber og tal i det hele taget. Det er nogle af de bedste penge jeg bruger hver måned. Det gør flere ting for mig. Jeg får mindre grå hår, jeg får mere tid til det jeg synes er sjovt og jeg slipper for en masse frustationer. Jeg har også købt mig til, at der sidder nogle dygtige mennesker bagom min blog i kontrolrummet og styrer det tekniske med design og drift. Jeg har sågar  købt hjælp til at få skrevet Trinesblend, her på bloggen så det passer til mig. For mig er det penge der er givet rigtig godt ud, for jeg ville ikke kunne klare det selv. Så det var faktisk en helt nem beslutning at træffe og helt uundværligt for mit firma.

Noget der har været lidt sværere for mig, har været at betale mig fra noget som jeg i princippet godt selv kan. Det er lidt ligesom når hele huset skal males, så kan man jo egentlig godt selv, men det frigiver masser af tid, hvis man har mulighed for at betale sig fra det. Tid, som så kan bruges på noget andet. Noget af det jeg holder rigtig meget af i mit arbejde, det er at tage billeder og være kreativ på den måde. Jeg elsker at se særlige perspektiver og vinkler. Farvernes samspil gennem linsen, solens skygger og at fange det særlige der lige foran mig. Men med kampagner, som kræver at jeg selv indgår på billeder, er det blevet sværere og sværere selv at klare den del og efter forskelligt tilløb, så besluttede jeg mig for at betale mig fra det også. Det føles utrolig rart, at være nået dertil, for jeg føler at det er en investering i mit arbejde – i min virksomhed og det gør mig faktisk helt stolt, at jeg overhovedet har den mulighed. Ofte handler sådan noget dog om prioriteringer. Jeg er sikker på det giver mig mulighed for at udvikle mit firma og det vil jeg altid gerne.

Som nogen måske har opdaget for længst, så har jeg købt Danica – ha ha, eller i hvert fald hendes enormt gode evner, når det kommer til fotografering. Jeg bruger hende fast nogle timer hver måned og det føles stadig ret vildt for mig, at jeg kan betale et ægte menneske for at tage billeder til min “butik”. Jeg får igen især frigivet timer, til at jeg kan tænke mere kreativt i forhold til udformningen af billederne, når nu jeg ikke selv skal være både foran og bagved kameraet og jeg får også mulighed for at sparre med Danica omkring kreativiteten.

I starten var jeg dog lidt forbeholden overfor konceptet, ikke kun på grund af pengene, men fordi jeg på sin vis gerne vil holde fast i Instagram som insta. Jeg kan blive bange for, om det hele bliver lidt for tænkt, lidt for perfekt. Omvendt vil jeg også gerne udvikle min forretning og følge med – og det føler jeg, at jeg blandt andet kan gøre på den måde. Det er stadig mig der redigerer alle billeder og jeg står også selv for stylingen, så jeg føler egentlig “bare” at jeg får en forlængelse af min egen selfie arm og helt sikkert også en opgradering af den. For Danica er utrolig professionel. Både til foto og til at tænke kreativt.

Jeg ved godt at det med billeder ofte kan se utrolig nemt ud. Men jeg tør godt at sige, at alle lægger et stort arbejde i det, især når det handler om et stykke arbejde man bliver betalt for. Når jeg har en kampagne, så er der på forhånd nogle krav til udformningen af billederne. Og jeg kan godt bruge ret lang tid på, at tænke over mit eget take på det. Når jeg så poster det ene billede på Instagram, så har jeg/vi ofte taget hundrede eller flere, for at få det ene som i mine øjne var det bedste til at ramme den stemning jeg på forhånd havde tænkt. Og som levede op til kravene fra kunden.

Jeg tager stadig langt de fleste billeder selv og en del af dem er total insta (altså ægte øjebliksbilleder) – det bliver de ved med at være. Men altså, jeg forsøger egentlig altid at få alle billeder til at udstråle at de kommer fra mig og jeg håber sådan, at jer der læser med her og kigger med på Instagram, forstår at hele annoncedelen er særlig vigtig for mig, fordi det er det der gør at jeg kan leve af at skrive og tage billder. Det er det der betaler min husleje, mine børns institutioner og vores mad. Der kan til tider være en tendens til at nogle ikke “liker” og læser en annonce, bare fordi det er en annonce. Det synes jeg er ærgerligt, men det er jo sådan det er med det her gratis medie. Som følger og læser kan man vælge og vrage. Det gør jeg jo også selv.

Jeg er generelt ret overbevidst om, at det er en god investering på sigt, at bruge andre mennesker i sit firma når man er selvstændig. Jeg tænker det som en kæmpe styrke faktisk. Det er jo en lidt pudsig verden, fordi jeg absolut ingen uddannelse har i forhold til mit arbejde. Derfor tænker jeg også, at min næste investering skal være noget uddannelse til mig selv. Jeg vil gerne tilegne mig mere viden omkring det medie jeg beskæftiger mig så meget med og da jeg nok er en af de mest utekniske bloggertyper i verden, så gad jeg godt få lidt mere indsigt i noget af alt det der sker. Især i forhold til Instagram. Der er mere og mere at forholde sig til med algoritmer, IG TV, stories og alverdens statistikker og tal. Camilla som driver CPHAGENCY, må være et af de mennesker der ved allermest om netop det og meget mere. Jeg tænker på et tidspunkt at tage hendes kursus på Instagram Akademiet, så jeg kan dygtiggøre mig indenfor mit eget felt.

Jeg tror lige meget hvad man arbejder med, så er udvikling rigtig vigtig. Ellers gror man fast. Jeg gør i hvert fald. I mit arbejde som sygeplejerske tog jeg også diverse kurser. Kemo-kursus, pædiatrisk efteruddannelse osv. Da jeg senere arbejdede med patientrettigheder som patientvejleder, læste jeg faget sundhedsret på jura. Jeg har taget forskellige kommunikationskurser og hver gang jeg har dygtiggjort mig, har det bragt mig nye steder hen – om ikke andet så mentalt. Så for mig handler det ikke kun om at investere i andre mennesker, men også om at investere i mig selv.

Jeg gad vildt godt at høre andre selvstændige derude, om hvad I gør for at investere i jeres virksomhed. Eller I jer selv. Vil I dele det med mig? Måske vi kan inspirere hinanden.

Hokus pokus mig i fokus #bloggertype (smile smiley der blinker)

(Visited 22 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *