To hamster or not to hamster?

Vores store Alfred bliver otte år om et par uger og hans største ønske er en hamster. Eller som han siger et dværghamster. Det hedder altså en og ikke et, men han holder hårdnakket på et, ligesom han holder hårdnakket på at vi er de tarveligste forældre i hele verden hvis ikke han må få et dyr. Han har ikke talt om andet i meget lang tid, og han mener at det skal være nu, for når han er ti år, så er han ved at være for stor til dværghamstre. Han har sgu argumenterne i orden den lille mand. Selmas højeste ønske lige nu er en storebror. Altså en som er mindre end Alfred og større end Kalle, godt nok svært at gøre alle helt tilfredse i husstanden pt.

Tilbage til hamster situationen. Min mand og jeg har talt og talt og talt om den skide hamster, for selvfølgelig vil vi gerne give ham et dyr. Det vil vi, fordi vi også selv er opvokset med kæledyr og der er altså noget særligt over sådan et lille ansvar for et levende væsen. Selvom vi alle godt ved, at det i sidste ende nok mest bliver vores. Men, for der er masser af men’er. Vi gider ikke være afhængige. Om en måned bruger vi mere eller mindre alle weekender i sommerhuset og I skulle se hvor proppet vores stacionwagon er, blot med ungerne indeni, hver gang vi bare skal i Netto! Skal vi så også til at pakke et ægte dyr sammen? I guder! På “plussiden” kan nævnes, at sådan en sag lever ret kortvarrigt og når Alfred er ti år og åbenbart for gammel til hamstere, så lever lille Bøvs ikke længere. Ja, den har allerede fået et navn.

Nå, men midt i alle men’erne, der har vi givet os. Han får en hamster og nu glæder jeg mig som et lille barn til at give ham den, for han tror slet ikke på at han får en. Vi har virkelig talt det ned. Faktisk har vi bildt ham ind, at Søren og jeg er ved at lave en hjemmelavet gave til ham i træ. I skulle have set hans ansigt. Han ved godt vi ikke er så gode på træfronten, så han frygter dagen lidt og så alligevel med et håb. For jeg har også sagt til ham, at jeg jo aldrig ville fortælle ham hvis han fik en hamster, men at han må ønske sig lige hvad han vil. For det må man og det er godt at have ønsker og drømme. Hver aften når jeg synger og kysser godnat, så skal vi lige tale om hamsteren og helst med en underlæbe der bævrer lidt. Shit hvor han ønsker sig den. Nu må det gerne blive den 19. marts og fødselsdags tid.

Jeg tror mange børn ønsker sig et kæledyr og jeg er slet ikke i tvivl om at mine helt klart ville vælge en hund hvis de regnede med at det var en mulighed, men den kunne vi hurtigt lukke helt, da man ikke må have hund i vores andelsforening. Thank God. Iøvrigt har min veninde skrevet et fint indlæg hos Gyldendal – “sådan taler du med dit barn om at få hund” . Hvis man skulle stå i samme situation og ikke kan trække andelskortet. Katte kan jeg ikke tåle, så det skulle vi heller ikke slås om. Så det var mus eller hamster. Eller fisk, men det var simpelthen for kedeligt. Nu skal jeg bare finde en hamster, som ser tilpas nuttet ud og et bur som (desværre) skal stå i stuen, for de larmer en del om natten. Jeg er ikke helt tilfreds med at have sådan et monstrum i stuen, men sådan må man jo ofre sin forfængelighed for børnene. Først røg alle mine elskede bøger til fordel for brætspil og legesager, og nu skal jeg så have et eller andet plastik helvede stående. Men på trods af alt det, så glæder jeg mig alt for meget. Både til at fejre ham og til at se hans fine ansigt lyse hele Nørrebro op, når han ser sin lille Bøvs.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Åh, hvor er det stort! Jeg havde selv hamster som barn. Først Guffe (ja, godt navn) en angorahamster der var helt fantastisk. Han blev lidt over tre år. Og dernæst Olly en dværghamster. Det er fantastisk I giver ham sådan en. ??????

  • Åh, hvor er det stort! Jeg havde selv hamster som barn. Først Guffe (ja, godt navn) en angorahamster der var helt fantastisk. Han blev lidt over tre år. Og dernæst Olly en dværghamster. Det er fantastisk I giver ham sådan en. ??????

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *