Tidy-up Tour: Giv det videre

Annonce Innocent

Jeg tror at de kommende generationer bliver så meget dygtigere end vores og tidligere generationer til at passe på den smukke planet, vi så fint har fået lov at bo på. Mine forældre og deres generation, havde desværre ikke den helt store opmærksomhed på klimaet og meget kom måske til at handle om at forbruge og om at vi mennesker pludselig kunne næsten alt. Kunne få alt. Alt det som vi selv havde fået skabt og som nu bare skulle købes, forbruges og smides væk. Det var nok ikke altid lige hensigtsmæssigt.

Vi er heldigvis blevet en del klogere på en masse sider af livet de sidste år og der er kommet et nyt fokus. Og for rigtig mange, har lige præcis det fokus også skabt et helt nyt fællesskab. Vi genbruger, laver købestop, bliver vegetarer, samler skrald og tænker i co2 udslip som aldrig før. På mine børns skole samler de ofte skrald i nærområdet, det er for mine børn blevet ganske naturligt at samle skrald op som ligger smidt ude i naturen og de lærer lynhurtigt hvordan de skal sortere det, sådan så skraldet havner i de korrekte skraldespande. De kender ordet affaldssortering og går op i det som var det en sport. Det luner mit hjerte, at vi lærer vores børn at de skal passe bedre på jorden end vi selv har gjort.

Den anden dag kom jeg til at tale med min bror omkring skraldespandene i Københavns gader. De fleste har monteret sådan en pantholder på siden, hvor man kan stille flasker med pant på, istedet for at flasker og dåser havner nede i skraldespanden eller på vejen. Det er en kæmpe succes og prøv lige at tænk på, hvor lille et tiltag det egentlig er. Et lille aggregat på siden af skraldespanden, gør at vi er blevet bedre til at aflevere vores pant i de rette automater, sådan så de kan genbruges. Hvem der bare havde fundet på den smarte løsning. Godt tænkt!

I samarbejde med Innocent

Fra uge 35 er det ikke kun flasker og dåser som skal finde vej til pantautomaterne. I uge 35 gælder det  nemlig også smoothies, saft og juiceflasker som ligeledes bliver del af samme retursystem. Det synes jeg godt nok er smart. Hvis ikke I kender de gode drikke fra Innocent, så kan jeg fortælle at de laver smoothies, juice, kids smoothies og kokosvand. De sidste 15 år, har de endvidere benyttet sig af genbrugsplast – men nu bliver deres flasker altså også en del af  hele pantsystemet. Derudover, så har Innocent i den forbindelse iværksat en super sej kampagne for at mindste plastaffaldet. For at skabe opmærksomhed på problemet for vores natur, men selvfølgelig også for at råbe op om “det nye” pantsystem. Derudover skal kampagnen også give os noget medansvar og noget fællesskabsfølelse omkring, at vi simpelthen er for dårlige til at rydde op efter os selv når vi færdes udenfor.

Tidy-up Tour

Kampagnen hedder “Innocent Tidy-up Tour” og går ud på, at der kører en plastindsamlingsbus ned gennem Sverige og Danmark her i sommermånederne. I Danmark stopper den gode bus to steder. I Frederiksberg Have den 23.-25 juli og på Islands Brygge den 26.-28 juli. Mens bussen holder i de pågældende områder er lokale borgere, organisationer og institutioner invitereret med til at samle plastik i området. Plasten som bliver indsamlet til Tidy-up Tour vil til slut blive vejet og Innocent donerer simpelthen 50 kroner per kilo til Plastic Chance. Derudover vil der være smoothies til de fremmødte og den der gule jeg holder på billedet, den er virkelig god. Det er de andre også, men den er der min personlige nye favorit.

Hvis I har mulighed for det, vil jeg gerne opfordre jer til at komme og være med. Og hvis I har børn, så tag dem endelig med også. For sikke en gave det er at kunne give det her fællesskab videre, et fællesskab som stille og roligt er ved at opstå rundt omkring i vores land. Jeg sidder selv over på Bornholm og har desværre ikke muligheden for at deltage. Det kunne ellers have været sådan en hyggelig måde at møde nogle af jer på. Måske en anden gang. Så hvis nu I kommer og deltager i oprydningskampagnen Tidy-up Tour, så snup lige lidt for mig og mine børn også. Okay? Istedet så har jeg aftalt med min familie at vi samler skrald når vi færdes i naturen her på vores yndlings ø Bornholm.

Kom så Danmark! Ja og selvfølgelig også Sverige og resten af hele verden. Vi kan sagtens gøre det endnu bedre!

Læs eventuelt mere om hele Tidy-up Tour her.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *