Thailand og vores tre små bukke bruse

Oh Thailand oh Thailand. Det var seriøst verdens bedste tur. Jeg håber, at vi igen vil få muligheden for at rejse ud i verden i mere end to uger. For det gjorde os så godt og det var en ren luksus at være sammen hvert minut i så mange dage. Ah ok, fik selvfølgelig også en smule kuller engang imellem. Vi boede jo meget af tiden i et rum og vi fylder sgu godt op med tasker og børn i sådan et værelse. Men det gik overvældende godt. Når man sådan rejser med børn og måske nok især børn som ikke er så gamle. De var 6 år, 4 år og baby Kalle på 10 måneder. Så håber man virkelig at man ikke rammer ind i sygdom eller anden dårligdom. Vi var gud ske lov rimelig forskånet for den slags og det var jo også med til at turen blev god. Jeg havde ellers et mindre apotek klar i min kuffert. Jeg ammede stadig Kalle og det var jeg rigtig glad for, det var så nemt på rejsedagene og så var han bare ikke super begejstret for thaimad. Så jeg fik virkelig ammet meget!

Jeg får stadig en del mails med spørgsmål omkring vores rejse, og jeg har sendt en lang mail med svar til mange efter vi kom hjem, men nu laver jeg altså også et indlæg her med billeder og lidt beskrivelser. Jeg synes det er helt hyggeligt lige at tænke det hele igennem igen og jeg bliver helt glad. Hvis man vil se flere billeder kan man forøvrigt tjekke min Instagram under #stabergpetersenthailand.

Vi valgte at planlægge vores tur på børnenes præmisser og turen havde måske set anderledes ud, hvis ikke vi havde bragt dem med, hvis de var ældre eller vi kun havde haft en eller to. Vi var ret enige om konceptet og fik stille og roligt stykket en rejse sammen i månederne op til afrejse. Vi ville prøve at lave et miks af en smule luksus og noget mere primitivt. Det synes jeg lykkes rigtig godt. Vi købte flybilletter 7 måneder før afrejsedatoen og så gik vi ellers igang med at researche øer, resorts og hoteller. Mange resorts var faktisk allerede udsolgt, så det er ret tjekket hvis man er tidligt ude. Vi skrev mails til diverse resorts og bookede direkte via dem. Vi havde 5 uger i Thailand.

Vi fløj med Qatar Airways fra København med en mellemlanding i Doha. Vi skulle altså flyve i 6 timer og så havde vi 2 timer i Doha og så nappede vi de sidste 7 timer til Phuket. Vi fløj om aftenen, så børnene sov meget af tiden. Det er virkelig en lang tur og med en baby som sidder på en, så sov jeg ikke særlig meget. Vi havde ellers bestilt sådan en babycut til Kalle, den må de ligge og sove i, op til de vejer 10 kg. Det fungerede desværre bare ikke så godt, for hver gang der var den mindste bevægelse i flyet, så skulle jeg tage ham op og spænde ham fast på mig. Så tilsidst gav jeg op. Til gengæld sidder man bedre, fordi man sidder forrest – så masser af benplads. En anden gang, ville vi måske gerne betale lidt mere og så flyve direkte. Især på hjemturen. Hjemturen tog 24 timer, pga. forsinkelse i Doha.

Vi synes det var vigtigt at børnene lige vænnede sig til varmen, kom sig over jetlag og i det hele taget lige fandt sig til rette i de nye meget varme omgivelser. Inden vi drog videre ud til de mere primitive hytter. Derfor startede vi på Kamala Beach i Phuket på et Sunwing Resort. Det var overraskende godt og ikke alt for charter. Vi havde booket sådan en lejlighed, der hed happy baby studio, og det lå super godt. Kalle kunne sove lur indenfor i lejligheden, mens vi hyggede ved poolen med de store og så havde lejligheden alt i børnegear. Vi var der i fem dage og det var en perfekt start for os alle fem. Mens vi var afsted sov Kalle rigtig meget, ofte 2 x 3 timer hver dag, jeg tror simpelthen varmen var lidt hård ved ham og gjorde ham træt. Det betød jo så, at vi havde ret meget tid med de andre to og det var guld værd. Og så kunne Kalle få en masse opmærksomhed, når han var vågen.

Derefter skulle vi videre til øen Koh Lanta, hvor vi skulle bo på The Narima i ti dage. Hjemmefra havde vi ikke booket transport til øerne. Så vi skulle lige hitte ud af hvordan vi gjorde det bedst muligt. Vi fandt sådan en VIP minibus til os fem, som vi bestilte på nettet. Den kørte os hele vejen og det var rart ikke at skulle med taxa til færgen og så finde en ny taxa på øen. Deres VIP busser er billige og der er aircon. Og det var den eneste gang det faktisk lykkes os at finde noget transport med en enkelt autostol til baby. Vi bookede gennem www.amazinglanta.com – virkelig god service. The Narima var helt speciel og fantastisk. Der vil vi helt sikkert gerne tilbage til. Fineste hytter i regnskoven lidt oppe af en lille bjerg i regnskoven og ned til vandet, hvor der er en privat lille strand som hører til resortet. Den smukkeste restaurant og det sødeste ægtepar som ejer stedet. Det er ret isoleret og meget overskueligt. Stranden var lille og dejlig god til børnene hvor man kunne se fra den ene ende til den anden. Det var inklusiv den fineste morgenmad og jeg kan virkelig anbefale deres omelet med koriander på toppen. Vi boede i B row, hvilket lå helt perfekt i forhold til vandet. A row er lige ud til vandet og lå virkelig smukt, men selvfølgelig også det dyrere. Det er små hytter i siv, men med varmt vand og aircon. Man kan snildt tage en tuc tuc ind til lidt by, hvor man også kan handle lidt. Deres supermarkeder er sjovt nok 7-eleven, de er alle steder og har det meste. Hvis man vil spise et andet sted end på resortet, kan jeg anbefale Same Same But Different, så smukt og tæt på The Narima. Vi tog ikke så meget ud, det ville vi helt sikkert have gjort, hvis vi ikke havde haft 100 børn med. The Old Town skulle været ret fin og er kun en halv time væk. Vi holdte juleaften på The Narima og det var virkelig en helt helt særlig aften, på en noget anden måde end herhjemme, men det var så fint. Midt på stranden, hvor vi sendte sådan nogle papirsposer med lys i op i himmelen. Det var meget fint. Vi var på øen med nogle venner og det var så skønt at være lige der i paradis med dem.

Så skulle vi videre til Koh Phi Phi, hvor vi også havde 10 dage. The Narima fik deres private chauffør til at køre os til færgen – så søde var de. Færgen var ikke så hyggelig. Gammel og fyldt med backpackere. Det gik dog fint og tog halvanden time. Fra havnen på Phi Phi tog vi en longtale boat ud til vores Resort som hed Phi Phi Relax Beach Resort (det tog en halv time). Virkelig virkelig fint sted. Helt øde og ret primitivt. Fineste små hytter, men kun med koldt vand og ingen aircon. Ingen aircon betyder desværre også ret mange myg. Man sover derfor under myggenet og det er MEGA varmt. Vi fik en del myggestik, især den lille – men det generede ikke ham så meget. Her er der er ingenting andet end strand, lille restaurant, massage, ahhhhh så skønt, og det er vist det. Hver eftermiddag samles alle dem som lyster til fodbold på stranden. Det var vist et hit for mange. Der er en sti op gennem regnskoven og bjergene, hvor man gå op til den smukkeste udsigt. Der er også et lille hus, som sælger en thairet og en is. Der er en halv time op og det er hårdt for små ben. Vi gik derop med Kalle på ryggen. Alfred og Selma var så seje over at de klarede det. Vi mødte aber på vejen, så alle var glade – og måske også lidt bange. Man kan selvfølgelig også tage på ture rundt på de andre øer, der er longtails boats hver dag, som kan sejle en afsted. Vi blev dog på øen og nød det simple liv. 10 dage er måske lige i overkanten, men når jeg nu sidder her og tænker tilbage på de dage, så var de helt særlige og jeg er vild med at vi bare var der i sandet og i vandet. Vi boede i en paradise bungalow, som er dem der ligger lige på stranden. Og her er det virkelig værd at betale ekstra for. Det var så smukt. Prisen er desværre ikke inklusiv morgenmad, men morgenmaden er top lækker.

 

Vi holdte forøvrigt nytår her på øen og det var det vildeste arrangement de havde sat op. Vi var jo bare os i alle hytterne, så det var ret intimt. Der var det sjoveste underholdning der på stranden, det bedste mad, som de kogte og stegte på hele dagen. Det var den sejeste nytårsfest jeg nogensinde har oplevet.

 

Derefter skulle vi tilbage til Phuket, hvor vi havde 7 dage på et rigtigt hotel. Turen hen til færgen var ret voldsom, da der var store bølger og båden vippede virkelig meget. Shit jeg var så bange. Jeg rystede faktisk resten af dagen og var helt øm af at holde fast, samtidig med at jeg knugede drivvåde Kalle ind til mig.

 

Således kom mine børn ud til båden, allerede der var jeg lidt beklemt ved situationen kan i nok forstå. Det hele gik og da vi kom hen på den store færge kunne man ikke mærke at det blæste. Vi havde faktisk redningsveste med hjemmefra til ungerne, men havde undervurderet situationen og de lå i de tasker som var blevet båret ud til båden. En anden gang ville jeg bare have givet børnene dem på fra start.

Hotellet vi boede på i Phuket hed The Charm Resort. Det var ret luksus og lige hvad vi trængte til efter ø livet. Vi trængte ret meget til knitrende hvide dyner, uden sand over det hele, ingen myg, varmt vand, en pool og andet luksus for en småbørnsfamilie. Det er ikke et sted jeg vil anbefale hvis man kun har 3 uger i Thailand, men hvis man har rejst rundt noget tid, var det top lækkert at slutte på. Vi havde sådan en familie suite med to etager og bobblebad på den ene altan. Der var infinity pool på taget af hotellet, det var altså ret fedt at prøve ovenpå små hytter i sandet. Strandpromenaden var hyggelig på trods af en del turister. Der var masser af gadekøkkener og det var billigt og noget af det lækreste mad vi fik der.

 

I Thailand elsker de søde thai’er børn. Virkelig. De kan slet ikke lade være med at røre ved dem, vinke til dem og tale med dem. Det er sødt og på ingen måde påtaget. På Phi Phi var det lidt for meget, der tog de ofte Kalle med ud i køkkenet, hvor han så ellers gik fra arm til arm. De gjorde det i kærlighed – men det var ikke altid han lige var til det, det var ikke noget problem – men man skal blot bare være forberedt på at de slet ikke kan lade være.

 

Trætte børn i Doha på vej hjem. 6 timer tilbage, de var de sejeste rejsebørn.

Det var Thailand. Måske i kan finde inspiration, hvis i selv overvejer en tur med jeres små. I må endelig spørge, hvis i har noget på hjerte. Jeg svarer hellere end gerne.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *