Syv år: Pigefødselsdag og lidt om gaver

Selma havde fødselsdag i går, og som sædvanlig fatter jeg ikke at mit mellemste barn er gået hen og blevet så stor en pige. Efter sommerferien starter hun er 1. klasse og jeg har lige været til afslutning i hendes 0. klasse. Jeg synes nærmest hun startede derover i går. Hun var jo vores lille, indtil vi fik Kalle – og pludselig blev hun også stor, uden overhovedet at være det. Heldigvis så har hun beholdt en smule af “lille” statussen selvom hun både er lillesøster og storesøster.

Jeg husker helt klart og tydeligt, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid for anden gang. Alfred var 1 år og vi blev glade over, at de ville blive tæt på hinanden aldersmæssigt. Jeg sagde det ikke til så mange, måske kun til Søren, men jeg ønskede mig brændende at hun var en pige. Jeg turde ikke tro det, for da jeg var gravid med Alfred ønskede jeg brændende, at han var en dreng og det var han jo. Kunne jeg være heldig igen? Vi tog til misdannelsesskanning i uge 20 og alt var godt, og efter den gode udmelding turde jeg spørge til kønnet og tænk sig, de kunne simpelthen se en revne. Hun var en pige. Jeg tudede over at alt var godt med babyen og jeg tudede over at hun var en pige. Jeg har en lillebror og på det tidspunkt var han single og min mand har en storebror og så havde jeg jo ingen mor. Ofte når vi var samlet, var jeg den eneste pige og det betød bare noget for mig, at få en mere med over på mit hold. En datter. Hjemme hos os hedder vi “hold revne” og Søren og drengene er på “hold tap”, nok meget internt, men det er sgu med kampråb og hele molevitten. I al den tid hun lå i min mave, hed hun ikke andet end lillesyster, for Alfred kunne ikke sige ø. Og det lød overdrevet nuttet, når han læspende sagde at han skulle have en lillesyster.

Selma kom ud 12 dage over tid. Hurtig og nem fødsel og siden den dag, har der aldrig været noget pis med hende. Hun er hurtig og nem. Hun er det gladeste barn. Altid i bevægelse, altid i dans og i sang. Altid legende. Altid talene. Hun er midterbarn, men også med en særlig tillægstitel, som eneste pige i børneflokken og det gør mig glad. For ellers kunne hun godt blive klemt der mellem størst og mindst. Man får altid klar besked fra Selma, som den anden dag, da jeg hentede hende på fritten. Jeg havde et tørklæde om håret og hun kiggede bare knastørt på mig og sagde “hej mor, du ligner en pirat”. Øh ok, hej skat.

I går fejrede vi hende med morgensang og rævesøvn. Vi grillede i gården med familien og vores overbo, som havde lavet den smukkeste lagkage til Selma. Det var en dejlig dag, også selvom jeg altid er i et lidt underligt humør, når mine børn fylder år.

I dag sidder jeg og skriver blandt alle de smukke blomster fra i går som fylder lejligheden. Blomster fra min far, blomster fra min svigermors have og blomster som jeg selv købte til fødselsdagsbordet. Solen skinner og jeg skal jobbe hjemmefra nogle timer, inden jeg vil hente mine børn hjem igen. I går var jeg heldigvis hurtig, da en jeg følger på Instagram havde fem billetter til salg til Cirkus Summarum i dag kl 17. Vi tager derfor metroen ud til Amager i eftermiddag og vi glæder os alle sammen kæmpe stort. Vi har nemlig aldrig været der før.

I er nogle der har spurgt ind til fødselsdagsgaverne til Selma. Så jeg viser lige lidt frem herunder. Selma plejer, at være den letteste at købe gave til. Hun leger rigtig meget og samler på en masse forskelligt dims. Denne gang var det dog lidt svært, for hun ønskede sig alt og intet og jeg havde delt hendes ønsker ud på familien, så jeg anede ikke helt hvad vi skulle købe. Når alt kommer til alt, så mangler hun ikke en skid og jeg nægter bare at købe noget for at købe noget. Derfor købte jeg hende lidt sommertøj, som hun manglede og lidt krea. Derudover er hun fuldstændig bidt af….tadaaa….slim. I guder altså. Hun elsker slim og det er åbenbart en hel videnskab med diverse slimtyper, fasthed og jeg ved ikke hvad. Så fra Kalle og Alfred fik hun også en bøtte med slim. Og det var hendes bedste gave, hun har den med i skolen i dag. Tænker ikke den kommer med hjem igen, for alle skulle røre og have små stykker af den. Håber den dør derovre. R.I.P!

Jeg handler gerne lokalt og på Elmegade ligger der en rigtig fin børnebutik med tøj og lidt legesager, der købte jeg kjole og shorts fra deres eget mærke – de sidder og syer det i butikken og en top fra Molo på udsalg.

Hun fik tegnebøger med klistermærker fra Topmodel. De er ret fine og i god kvalitet. Derudover fik hun en  rigtig sjov bog med tomme ansigter. Ansigterne kan man så udfylde med forskellige klistermærker. Bogen er fra Maduro, som er en af mine yndlingsbutikker.

Tegnesager. Det mangler vi altid.

Hvis ikke I kender butikken Prik på gammel kongevej, så må I simpelthen forbi. Det er som at komme ind i en helt anden tid. Jeg fandt lidt pynt til håret og nogle fine perler, som Selma kan lave armbånd og halskæder af. Den seje hånd er min og er lavet af Sorte Negle.

Derudover fik hun også et par L.O.L dukker, et sæt til selv at lave slim og en pengepung med sommerferiepenge nede i. Heldige pige altså.

God weekend fra mig.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *