Syltede rødløg: bedste tilbehør til(næsten)alt

Seriøst jeg er nok en af Danmarks største fan af syltede rødløg. Det må være tæt på at være den bedste type af tilbehør, der findes derude – og bedst af alt, så er det både mega let at lave og så koster det heller ikke særlig mange penge.

Jeg er i det hele taget virkelig glad for løg. Alle former for løg. Både rå, stegt, kogt, frisurestegt, ristet og syltede. Det tilføjer altså noget rigtig god smag til langt de fleste retter. Mine børn kan heldigvis også godt lide løg og jeg behøver ikke at stå og rive løgene fint ned i diverse retter. De er vant til at stykkerne kan ses og at de smager godt. Egentlig tror jeg, at de fleste mennesker kan lide løg, men der er nogen som tror de ikke kan hvis de kan se dem. Det er ligesom min store søn, som påstår han ikke kan lide avocado. Så laver jeg bare smoothies til ham, hvor 50% af indholdet er avocado og han labber det i sig. Han ved det godt nu, men så påstår han bare at han kun kan lide det på den måde.

Det er ikke sådan vildt længe siden, at jeg rigtig fik mine løgglade øjne op for den syltede type og heldigvis for det, for nu er det nærmest blevet sådan en helt fast bestandel i vores køleskab. Det kan altså bare peppe selv den mest kedelige frokost op.

Den anden aften, da jeg lige hurtigt lavede en ny omgang til køleskabet og viste dem på Instagram, var der flere som gerne ville have en opskrift. Der ligger faktisk allerede et utal derude i internetland, men jeg er total smigret over, at der var nogle som gerne ville have den fra mig. Og når nu jeg ægte er så glad for løg, så synes jeg faktisk det passer helt fint herind i mit online liv. Åh og forresten, så er der endnu en gode ved den syltede slags kontra den rå, nemlig at man ikke får løgånde. Kæmpe plus!

Lige for tiden sylter jeg mine løg med to forskellige smage, men man kan jo egentlig putte det i, som lige tiltaler en. Jeg har hørt at dild skulle være ret lækkert og det kan jeg sagtens forestille mig det er. Det næste jeg vil prøve at sylte mine rødløg med er med hele korianderfrø og chili – det er kun blive godt, for jeg elsker begge dele og jeg har på fornemmelsen, at det ville fungere super godt sammen med løgene.

Syltede rødløg med kanal, laurbærblade og peberkorn

(erstat gerne kanel med stjerneanis det smager dejligt friskt)

Ingredienser:

4 rødløg (alt efter hvor meget du vil sylte i denne omgang.

4 dl. økologisk lagereddike

1. dl. rørsukker – det kan også erstattes af 5. spsk. honning

2 stk. kanelstænger

5 peberkorn (mindre, hvis det skal være mere mildt)

2 stk. laurbær blade

Andre krydderier som også kan bruges evt. sammen med peberkorn: chili, dild, korianderfrø, kardemommekapsler.

I dag lavede jeg to mindre portioner. En med kanel og en med stjerneanis.

Fremgangsmåde

•Start med at finde ud af, hvad du vil opbevare løgene i og skold derefter beholderen. Jeg koger vand i kedlen og hælder udover mine glas, lige inden jeg putter mine løg i – ligesom da jeg i tidernes morgen skoldede sutter.

•Hæld eddike og sukker (eller honning) ned i en gryde. Tænd for blusset og lad det langsomt koge op. Lige inden det koger putter jeg de krydderier i som jeg ønsker.

•Imens skærer jeg løgene. Jeg skifter lidt mellem nogle lidt tykkere og tyndere skiver. I det øjeblik eddiken koger slukker jeg for blusset og lader det lige stå i et lille øjeblik (10 sek.). Så hælder jeg det udover løgnene og lukker låget.

•Derefter sætter jeg dem i køleskabet. Jeg lader mine stå natten over, men jeg tror egentlig de er fine til brug efter et par timer.

Holdbarhed

•Hvis man får skoldet glasset ordentligt, så holder løgene fint i op til en måned. Men altså vores får sjældent lov til at stå længere tid end fjortendages tid.

• Brug gerne sådan nogle glas med patent låg, eller andet som lukker helt til.

Tilbehør

Vi bruger vores løg som tilbehør til meget forskelligt mad. Helt oplagt her i sommermånederne, hvor den ofte står på grill, så smager syltede rødløg outstanding som topping på hotdogs. Eller i burgere. Derudover er de gode i forskellig salat. Ovenom forskelligt pålæg på rugbrød. Avocado og syltede rødløg er vildt godt sammen. Og som i dag, hvor vi fik pitabrød med falaffel, så var de også enorm lækre som fyld.

Jeg håber I blev klogere her i mit lille løg-indlæg og måske også fik lyst til at vove jer ud i at sylte. Jeg sir’ bare lige at hjemmelavede syltede agurker næsten kan det samme. Næsten.

Det her med at lave en opskrift i ny og næ er altså ret så hyggeligt. Jeg har tidligere lavet en 90’er klassikker lige her.

Dejlig aften til jer.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *