Styling Karma: Efterårslooks med tips til styling

Jeg har forsøgt at samle lidt forskellige efterårslooks, hvor de enkelte stykker tøj går igen i flere sammensætninger. På den måde, vil jeg gerne vise, hvordan man med relativt få styles kan skabe flere forskellige sæt. Måske man får lyst til lige præcis at eje den nederdel, fordi man allerede har de perfekte bukser som går godt under den, eller fordi den ville være god med en strik som allerede hænger i skabet. Eller også mangler man lige netop sådan et par bukser, der er virkelig mange muligheder i.

Det er nogengange svært at rådgive andre mennesker i at klæde sig, men med den her type indlæg, prøver jeg at illustrere hvordan jeg selv gør og jeg håber at jeg den vej kan inspirere videre. Jeg håber at jeg med de forskellige efterårslooks kan inspirerer andre, i at springe ud i at mikse og sammensætte nyt og gammelt. Eller gammelt og gammelt. Alt er muligt og for mig er det meste altså ganske tilladt. Miks af print, farver og kvaliteter. Prøv det, det er sjovt!

Indlægget indeholder reklame, da noget er lånt og andet stammer fra en kampagne.

Billeder er taget af Charlotte Cederkof

Jeg har fundet de perfekte bukser i strik. De er i 100% uld, har en lækker farve og er mega lækre at have på. Jeg synes de går til de fleste sko og støvler og så kan de let dresses up eller ned. Jeg er vild med dem. Derudover bruger jeg blazere til alt og denne her fra H&M, har jeg haft i flere år hjemme i skabet. For mig er blazere ofte en sikker vinder, når det kommer til at style forskellige sæt på nye måder. En blazer pakker ligesom sættet ind, den får det til at passe sammen, samtidig med at den kan fremhæve farver og forskellige længder.

Blazer gammel fra h&m (lignende her) / Vest / Taske – nogle år gammel fra Ganni

Blazeren er oversized, hvilket betyder at den snildt kan styles udenpå lidt tykke sweatre eller veste og så kan jeg også godt lide at størrelsen gør at den går lidt længere ned bagpå. Efterår og vinter betyder masser af lag-på-lag for mig. Jeg synes det ser pænt ud og så er det en sjov måde at lege med forskellige kvaliteter på (skulle måske lige have medbragt en fnugrulle, men så tjekket er jeg på ingen måde).

Lyserød strik /Nørgaard /Nederdel/ Bukser / Støvler /  Adax

Strikbukserne går igen på næsten alle de sæt jeg gerne vil vise. De er gode som de er med en bluse nede i, men jeg elsker dem især under nederdelen her. Jeg går kun i tøj som føles behageligt og de her bukser som både er bløde, men også har elastik i taljen – de er helt fantastiske. Sådan nogen jeg kommer til at bruge rigtig meget de næste mange måneder. Faktisk tror jeg, at jeg har haft dem på hver dag hele ugen. Jeg kan godt lide at de går ind forneden, de gør at en hæl nemt kan få dem til at se sådan lidt finere ud, end hvis man bruger dem til sneakers. Og så kan jeg godt lide at de får et lidt poset udtryk ved anklen.

Cardigan / Skjorte/ Tørklæde

Skjorten som er lang og vel egentlig en kjole, passer også rigtig fint ud over bukserne og med en cardigan over, ændrer skjorten udtryk i forhold til før, hvor jeg havde vest og blazer til. Jeg ville også bruge skjortekjolen til jeans og leggings – og til sommer igen med bare ben og sandaler. Sådan en skjorte som kan bruges rigtig længe og som aldrig rigtig går af mode. Tørklædet er lidt svært at se på billedet, men det er stribet og i cashmere. Det blødt og dejligt varmt. Hele sættet her er fra Maggies Gemakker, som har et virkelig godt og blandet udvalg. Hos dem findes der udvalgte mærker i forskellige prisklasser og det er et skønt sted at gå på opdagelse.

Hue (udsolgt i karry)

Jeg elsker huer i alle former og farver og i denne årstid går jeg rigtig meget med hue. Også indenfor. Hvis man er sådan ret neutral i ens outfit, kan man let tilføje en farveklat med en hue eller et tørklæde i en farve eller i et mønster.

Kjole / Bukser / Frakke

Okay, for at der ikke kun går strikbuks i den, så er de her bukser også virkelig pæne synes jeg. Pæne og behagelige. Brede ben, loose fit og efterårsfarver. Kjolen har den flotteste blå farve og er fra et af mine nye danske yndlingsmærker Co’couture. Jeg synes den falder så pænt og så har den lange ærmer, som er en fordel her om efteråret. Den er også god med et tyk strik over eller vesten. Nå ja, eller med en blazer.

Men altså, buksen i strik er nu også pæn under. Sagde jo de kunne bruges til alt. Jer der følger med fast, ved at jeg elsker at lege med farver og mønstre. Det gør jeg virkelig. Men jeg har også altid sådan nogle go-to styles i mit skab. Det der altid fungerer og som danner en rigtig god base. Bukserne her er helt klart sådan en base for mig. Jeg spår dem en lang levetid. Siden folkestolen har jeg brugt de langærmede Nørgaard bluser og nu som fyrreårig, er de stadig en fast bestandel af min garderobe. Jeg tilføjer gerne en ny farve en til to gange om året og så sælger jeg en af de ældre videre. De holder vildt godt, så det er tøj, der er MANGE år i. Jeg har et par stykker, som jeg har haft i over ti år og kvaliteten er stadig lækker. Jeg bruger desuden altid dem med ekstra længde.

Bluserne er altid gode under det meste eller bare som de er. Jeg bruger dem også med en stroptop eller kjole over. For jeg synes snildt en sommerkjole kan leve over vinteren med den rette styling. Det må blive i et andet indlæg. Sådan en bluse er klart en base, som indgår i rigtig mange af mine sæt. Som på ovenstående billede, hvor farven lilla får lov at kigge ud ved ærmet. En anden dag kunne man tage en på med sort/hvide striber og vupti, så får sættet et andet look. I forhold til nederdelen, så tror jeg der kommer rigtig meget tie dye (batik) mode den næste tid. Jeg er vild med det. Det er en god måde at få både mønstre og farver med ind i moden og med nederdelen her, bliver det gjort på en rimelig afdæmpet måde. Den larmer, men larmer alligevel ikke så højt med de rolige jordfarver. Giver det mening?

Jeg har titusind idéer til indlæg omkring forskellig stylinger, jeg har bare ikke helt tiden. Men nu har jeg fået hjælp til billededelen og det er super fedt. Næste Styling Karma, tror jeg bliver noget med hår accessories, men skriv gerne andre idéer. Jeg havde alle sæt i en stofpose og skiftede lidt på gader og stræder, med det her indlæg som mål – ha fik mange smil med på vejen. Jeg håber sådan, at I følte jer inspireret af de forskellige efterårslooks. Måske I allerede har noget derhjemme, som skal sammensættes på en ny måde. Måske fandt I noget, som skal købes eller sættes på ønskelisten. Eller også gav farverne jer bare et smil på læben.

Ønsker jer en dejlig aften.

Læs også: Styling karma – Tørklæder

(Visited 48 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *