Styling karma: Tørklæder

Jeg har tænkt en del over det her med at sammensætte tøj. Om styling af tøjet, sådan så det passer godt sammen og samtidig giver glæde og en følelse af at føle sig tilpas i det man bærer. Det er nok noget af det jeg får flest spørgsmål til her på mine sociale medier og som jeg skrev i et tidligere indlæg, så går jeg sammen med Tanja og planlægger noget spændende netop omkring farver og styling.

Men, jeg kan jo starte med at hive endnu mere af det med herover på bloggen og gøre Styling karma, til en slags føljeton. For mig er måden at klæde sig på, en meget personlig ting og det er slet ikke sikkert, at det der fungerer godt for mig, fungerer godt for andre. For jer. Jeg tænker dog, eller jeg ved det faktisk – at jeg inspirerer andre med mine farver, sammensætninger og måder at klæde mig på. Og det vil jeg da gerne sende endnu mere ud af til jer på den anden side af skærmen. Så her får i første “afsnit” i føljetonen styling karma. 

Styling karma: Tørklædet

Jeg har lige så længe jeg kan huske tilbage elsket tørklæder i alle mulige afarter. Jeg husker ikke om det var i gymnasiet eller lige efter, men der handlede det blandt mine venner om, at jeg var god til at rette et tørklæde perfekt an. Og jeg blev ofte spurgt om ikke lige jeg ville rette deres tørklæde i halsen an. Ha ha. Det var store tørklæder og det var noget med, at få dem til at se så tilfældige ud, der slynget rundt om halsen og det var jeg åbenbart god til.

Det her indlæg kommer dog til at følge sæsonen og derfor er tørklæderne små og mere luftige i looket. Hvis min føljeton stadig kører til efteråret, så må jeg opdatere indlægget til også at handle om store tørklæder som sidder helt tilfældigt rettet an. Husk mig gerne på det, hvis jeg kommer fra det.

Jeg har ingen fotograf tilknyttet min lille virksomhed her, så billederne af mig selv har jeg ofte selv taget. Jeg drømmer nogengange om, at have en hel dag med et særligt fokus for nogle billeder og så have en fotograf ved hånden. Derudover er jeg også begyndt at drømme om at investere i et ægte kamera. Det er store sager for sådan en ikke særlig teknisk type som mig. Jeg synes nu mit mobilkamera gør det ganske godt og de billeder man selv tager, kan faktisk ofte noget helt særligt på grund af den afgrænsede vinkel. Og ellers har jeg heldigvis også nogle gode hjælpsomme veninder som hjælper og så er min mand efterhånden også ved at kunne kalde sig professionel #instahusband.

Sådan styler du dit tørklæde

Et tørklæde er heldigvis en rimelig billig investering, men det formår alligevel at ændre udtrykket på et helt sæt tøj, eller i hvert fald så tilføjer det noget ekstra. Næsten som et smykke kan. Jeg bruger mine tørklæder om halsen, i håret og på mine tasker.

Tørklædet her er ganske lille, men kan bruges på flere måder. Som på billedet, hvor jeg har taget det to gange om halsen og bundet en knude foran, sådan så snipperne danner en lille sløjfe.

Samme tørklæde, men med spidsen fremme på cowboyder manér. Det gør alligevel noget andet synes jeg og det er sådan en nem måde at ændre blot en smule på udtrykket, når man sætter det på den måde. Der er intet videnskab over den slags, det handler bare om at gøre det.

Tørklædet kan også bindes en enkelt gang om halsen og så bindes med en rigtig sløjfe foran. Det er altså også rigtig fint. Og igen, kan jeg bedst lide at det ikke ser alt for pænt ud. Mere sådan lidt tilfældigt, hvilket er ret nemt, når man har tre børn – for så foregår det meste på to sekunder.

Sidst men slet ikke mindst, så kan man også binde det sådan lidt som en spejder. Altså med en sløjfe eller knude foran og så lade spidsen gå ned bagpå. Det er jeg personligt meget vild med. Det er også rigtig pænt hvis man har en blazer eller en trenchcoat på som jakke. En nem og hurtig måde, at tilføje noget ekstra til ens outfit of the day på (ha). Mit tørklæde er fra H&M conscious exclusive kollektion, så det er udsolgt, men der findes rigtig mange tørklæder derude.

Som det næste tørklæde, jeg vil tale lidt om. Det er et vintage jeg fandt i en genner. Der er faktisk rigtig mange flotte tørklæder i genbrugsbutikkerne. De dufter lidt af gammel dame parfume, men udover det, så er det bare at grave ned i deres kurve fulde af guld og tørklæder.

Et tørklæde er også en rigtig god måde at bringe flere farver ind i garderoben på. Hvis nu min kjole havde været sort, så ville tørklædet være en måde at style den med farve. Hvis ikke man er der endnu, så kan man også starte med at finde et tørklæde med farve på og så sætte det på tasken, sådan som jeg har gjort på det første billede. Min kjole er så lilla (tadaa), og jeg er fan af netop denne farve kombination. Lilla og lyseblå. For mig, giver det kjolen så meget mere personlighed at tilsætte et tørklæde i halsen. Den bliver bare mere mig, end blot en kjole som alle i princippet kan gå med som den er.

Og hvis man hellere vil have festen foregår på ryggen, så kan man binde tørklædet om hovedet eller binde det omkring hestehalen. Ja, altså det er jo faktisk bare fantasien som sætter grænsen for hvordan man vil style sit tørklæde.

Hvis ikke man helt orker et tørklæde fra genbrug, så findes der mange flotte silketørklæder derude. For eksempel tørklædet i 100% silke fra Yofi de er godt nok smukke og så findes de i rigtig mange farver og print.

Jeg håber simpelthen sådan, at I kunne lide Styling karma nummer 1. Jeg har flere stylingstips, til denne føljeton – men det kunne være virkelig fedt, hvis I ville melde ind med jeres spørgsmål her, så vil jeg gøre mit bedste for at svare i et indlæg dedikeret til spørgsmålet med forskellige tips. Det kunne være måder at style en rød kjole på, hvordan man ville bruge en skjorte på forskellige måder, forskellige farvekombinationer der virker,  neglelak, smykker  – eller hvad ved jeg.

Skyd løs!

(Visited 28 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej Trine.
  Jeg er vild med dine indlæg. Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om hvordan du stylet dig med dine smykker og neglelak. Jeg elsker selv begge dele og bruger det hver dag☺️?? Men inspiration kan man ikke få nok af.
  Kh Gitte.

  • Hej Gitte,

   Det er jeg søreme glad for at du er. Tak for det. Det kommer der helt sikkert indlæg med, for jeg bruger det ligesom dig også dagligt❤️
   Kh Trine

 • Jaaaaaaa! Hvor er det skønt, kære Trine! ❤️ Tørklæder er jo magiske. Vi må lige tales ved inden alt for længe! Og måske jeg kan lave en makker til indlægget her ? store knus!

 • Så dejligt et indlæg ?????? Glæder mig til flere. Du er en kæmpe inspiration til at få flere farver ind i hverdagen.

 • Hej Trine. Jeg har set din ring i bogen Mig og Ministrik. Den du har på venstre ringfinger. Vil du fortælle hvor den er fra? Smukke billeder både i bogen og på bloggen.
  Kh Kirsten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *