Spisebord i træ: Sådan holder du nemt bordplanen pletfri (lifehack)

Nu har vi snart haft vores runde spisebord i tre år og med tre forholdsvis små børn, er det jo altid lidt spændende med bordplader i lyst træ og pænt interiør sådan helt generalt. Jeg er dog stor fortaler for, ikke at ændre på noget “bare” fordi der er børn i hjemmet. Vi har aldrig lavet om eller flyttet på ting, mens børnene var små og jeg husker ikke at det nogensinde har været et problem. Måske vi har været heldige, at ingen af dem har været sådan særlig pilfinger agtige, det ved jeg ikke – men de har i hvert fald hurtigt lært hvad der var no-go at hive i eller kaste med. Med vores lyse spisebord, gider jeg simpelthen ikke sådan noget med duge og diverse underlag. Det skal bruges og nydes som det er.

Bordet er lavet af egetræ og det kræver selvfølgelig en eller anden form for beskyttelse – børn eller ej. Vi tørrer det blot over nogle gange om ugen med sæbespåner. Ret ofte får jeg spørgsmål omkring, hvordan vi holder det pænt og pletfrit, når nu vi bor sammen med tre børn og det skal jeg sige jer her. Jeg fik verdens bedste råd, da jeg købte bordet brugt hos vores lokale møbelmand Bruuns Indretning i Elmegade. Han fortalte mig, at han selv altid har sådan en forstøver stående med sæbespåner og vand i. Når sæbespånerne bliver opløst i vandet, bliver det sådan en lidt slimet masse.

Når bordet trænger til at blive tørt over, så er det bare om at sprøjte massen ud på bordet og så ellers tørre det af med en klud. Vi får det nok ikke gjort helt ofte nok, så vores bord trænger til lidt mere et par sprøjt (som man siger). Jeg skruer derfor låget af forstøveren og hælder ret meget ud på bordet og sørger for at fordele det med en klud godt over hele pladen.

Efter jeg har fordelt det ud på bordet, kan jeg godt lade det sidde på i nogle minutter, sådan så det rigtigt kan suge ned i træet. Derefter tager jeg kluden og tørrer det ovenskydende sæbe af igen. Og vupti, så har man et pænt pletfrit bord igen. Det gode ved denne “behandling” er, at det tager få minutter og at det også forebygger mod fedtpletter, da sæbespånerne gør bordet mere modstanddygtigt. Og så kan jeg også godt lide at det lysner bordet en smule.

Så er det bare om at flyttet tingene tilbage på bordet og tage det i brug igen. Pletterne danner sig oftest ved børenenes pladser (surprise) og derfor får de også altid et lidt tykkere lag og jeg har til dato ikke oplevet noget som sæbespånerne ikke kunne få af. Det er virkelig en godt tip og noget som vi altså bruger hver eneste uge. Forstøveren står bare under køkkenvasken med blandingen i og så bliver den bare fyldt hver gang den er tom. Easy peasy.

Hvis man skulle have lyst til at læse en smule mere om vores hjem, så er der i denne uge en lille artikel i det nye nummer af Alt Interiør. Det handler faktisk også om, det her med at jeg ikke gider at bo i en udstilling. Tingene skal bruges – også af børnene. Jeg bliver lige stolt hver gang nogen gider at komme og tage billeder af vores hjem og putte det ind i deres magasin eller online. Billederne i denne artikel har jeg dog selv taget, men det er da også ret fedt at de får plads i et af mine yndlings magasiner (#ananasiegenjuice).

(Visited 65 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg har lige købt samme bord brugt, og er så glad for det. Indlægget kom derfor perfekt timet, hehe.
    Men jeg har lige et par spørgsmål. Bruger du flydende sæbespåner og blander op med? Og i så fald, hvilke blandingsforhold i sådan en spray dåse, ca? Og bruger du bordet igen med det samme det er tørret af, eller skal det have lov at tørre i en rum tid? 🙂 Knus!

    • Det er også bare sådan et pænt bord synes jeg. Jeg bruger helt almindelige sæbespæner, altså ikke flydende. Jeg blander det sådan lidt på slump. Men sådan ca så sæben er omkring 1/5 del. Ofte nok lidt tykkere, da bordet trænger med alle de børn. Jeg lader lige bordet tørre, men ikke mere end nogle minutter.
      Kram

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *