Sommerhuset er åbent og svar på spørgsmål fra Instagram

Vi har åbnet vores lille sommerhus op for sæsonen i dag. Det gjorde mig helt varm om hjertet at se det igen og endnu mere varm at se det gennem børnenes øjne. De løb rundt og opdagede deres legetøj på ny, hoppede på trampolinen i haven og var små havemænd sammen med Søren.

Vi er altid sådan lidt spændte på at åbne det op efter en lang vinter, for det er et gammelt utæt hus og taget er ikke helt friskt, men endnu engang har det klaret sig igennem vinterens mørke måneder deroppe i sommerhuslandet. Alt stod som det plejede, bortset fra græsset som allerede var tårnhøjt. Jeg tror ikke pensionisterne er de store fans af vores “natur grund”. Men sådan er det altså, vi gider ikke at arbejde, hver gang vi er er deroppe, så det hele står lidt vildt i haven og der er ikke mange bed og snorlige hække hos os.

Sidste sommer skrev jeg, at vi ønskede os en ny sofa derop til. Vi har en gammel Børge Mogensen og den er så smuk synes jeg, men der er ikke meget flyder over den. Vi kan simpelthen ikke være i den alle sammen, så vi er stadig på jagt efter en ny. Ellers skal vi ikke ændre det store deroppe i år, med mindre der kommer noget uforudset.

Jeg har det altid sådan lidt inden vi får det åbent, hvor jeg tænker om vi måske bare skal sælge det. Fordi det nogengange godt kan stresse mig lidt, at det også skal passes og hvis ikke vi bruger det hver weekend over sommeren, så giver det mig dårlig samvittighed. Men altså, så snart vi træder ind i huset, så falder det hele på plads indeni mig og så vil jeg ikke af med vores lille ugle hus. Jeg har bare sådan en følelse af at vi aldrig rigtig når i mål med noget. Vi er stadig ikke helt færdige med vores ombygning herhjemme og der er allerede rigeligt at se til uden ombygning, og med to hjem om sommeren er det to hjem som skal holdes, det giver mig sved på panden i mine tanker, men i virkeligheden, så går det jo altid så fint og pyt med om det roder lidt begge steder.

Jeg lavede lidt stories på min Instagram derfra i dag og jeg fik mange spørgsmål (ægte!), mest det samme igen og igen, så på ægte bloggermanér knipsede jeg lige lidt billeder af nogle detaljer fra sommerhuset, så kan jeg svare fælles i indlægget her.

På førstepladsen over spørgsmål ligger denne meget fine hylde på knægte. Det er begge dele fra House Docter. Hylden er desværre en udgået model, men hyldeknægtene kan findes her. Og bruges sammen med deres hylde i marmor istedet. Alternativt er denne hylde i samme stil og den er altså også så pæn synes jeg. Vi købte selv hylden i forbindelse med at vi fik lavet nyt køkken for et par somre siden. Den grå klemmelampe er fra Hay og selv er jeg ret vild med det enkle udtryk og så giver den et rigtig godt lys i køkkenet.

Vores køkken er fra Ikea og ligesom grebene på vores nye garderobeskabe på Nørrebro, så valgte vi samme løsning med messing greb på de hvide køkkenlåger i sommerhuset. Det har jeg ikke fortrudt, det passer bare så godt ind i vores hus. På et tidspunkt skal vi have nye låger hjemme i vores køkken og jeg kunne godt finde på at bruge samme løsning der også.

Blandet keramik på en anden køkkenhylde. Der er keramik fra Bloomingville, Oh Oak, Lov i Listed, loppefund og Wehlers design.

Det fine print købte jeg på designmarkedet Viktoria på Vesterbro. Jeg glemte at kigge efter navnet og jeg kan ikke huske det. Måske nogen kan hjælpe? Det runde spisebord er fra Ikea, de hvide stole stod i mit barndomskøkken. De to andre er loppefund. Jeg elsker træ detaljerne og de gamle brune døre. Det giver så meget sjæl til huset.

Sofabordet er fra en lokal designer her på Nørrebro. Made by Anders hedder mærket. Han finder gamle ben og laver så plader der passer til. Det kan findes her.

Vi har haft huset i otte år og i mange år brugte vi blot meget af det som allerede var i huset da vi købte det. Meget af det lever stadig og jeg prøver at holde huset i nogenlunde samme stil som dengang det blev bygget i 50’erne. Men efter vi har fået det nye køkken med opvaskemaskine, må jeg indrømme at jeg nyder huset endnu mere. På et eller andet tidspunkt skal børneværelset have en opdatering, for Kalle sover stadig i tremmeseng deroppe og det går nok ikke næste sommer.

Ungerne hev alt ind i den bitte lille stue og var i fuld gang. Vi har ikke været der siden september, så jeg var faktisk i tvivl om, Kalle overhovedet kunne huske huset. Det kunne han sagtens, især kunne kan genkende legesagerne. Jeg elsker sådan noget med minder og jeg er meget taknemmelig for at vi kan give ungerne den slags sommerhusminder.

Ægte sommerhusliv med brætspil og så er det sgu meget godt for sådan nogle bysbørn med lidt havearbejde.

Det var alt for nu. Næste gang vi er deroppe, får jeg taget lidt billeder af værelserne. Og af vores dejlige træterrasse.

Jeg håber I har haft en rar weekend og er klar på en ny uge.

Ps. Huset er ledigt i uge 31, hvis nogen skulle have interesse i at leje det der, så send mig en mail på trinesblend@gmail.com

(Visited 14 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *