Smykker som giver ro, betydning og kærlighed

Annonce Ro Copenhagen

Nord green ring //Rock heart signetring

Det er lørdag og jeg har kastet mig i sofaen efter en lang gåtur. Jeg har lige opdaget at Bagedysten er udgået til fordel for Knæk Cancer. Jeg tror ikke jeg skal se det, men jeg er vild med at vi står sammen og får samlet en masse penge sammen. I den forbindelse, må jeg sige at jeg stadig bliver helt varm nede i maven, over alle de søde beskeder og kommentarer I har sendt mig efter mit indlæg i går .Tusind tak for det og for jer.

Det skal handle om smykker. Om smykker og små fortællinger. Jeg tror de fleste der læser med her, ved at jeg absolut elsker alt slags bling.. Smykker er en stor del af min påklædning og jeg elsker at bringe personligheden med ud igennem de smykker jeg bærer. Jeg synes ofte at de kan fortælle en rigtig fin historie. Jeg har smykker i min samling, som jeg har arvet fra både min mormor og min farmor, gaver jeg har fået af mennesker, som jeg holder meget af – men jeg har især dem fra min mor meget kær. Det er smykker, som jeg kan huske hun har gået med, smykker som har så mange fine minder om noget der var – og den tanke kan jeg godt lide at have med mig. Jeg kommer nok også til at tillægge smykker egenskaber, som jeg i virkeligheden godt ved ikke er sande. Hvis jeg skal noget særligt, noget vigtigt – så har jeg et armbånd jeg altid tager på (som om det skulle hjælpe). Eller da jeg skulle giftes og min mor ikke kunne være der, så var det vigtigt for mig at jeg havde hendes højtelskede halskæde på, for så var det som at at en lille del af hende var med. Der er også smykker som fortæller en historie om en begivenhed eller om mennesker jeg holder af. Min vielsesring, som jeg fik af min mand da han faldt på knæ og friede til mig. Ringen jeg fik, da jeg blev mor. Halskæden jeg fik da jeg blev uddannet sygeplejerske osv osv. Med mine smykker kan jeg godt lide at larme lidt, jeg blander dem på kryds og på tværs – ligesom jeg også er vild med striber, farver og prikker når jeg vælger tøj. Som mange andre har jeg over de sidste år, fået en forkærlighed for perler. Der var på et tidspunkt, hvor perler var sådan lidt mormoragtige og ikke særlig hippe. Men det er da helt slut med den opfattelse. De er så smukke og så kommer de ligesom guld og sølv jo direkte fra naturen. Wauw, tænk at vores moder jord kan skabe noget så smukt, helt uden mandkraft og maskiner. Den gør det bare helt af sig selv.

Ro Copenhagen designer smykker som alle er i 18 karat rød- eller hvidgulv. Alle diamanter, ædelstene og ferskvandsperler er altid af den fineste og bedste kvalitet. Der er altså noget særlig smukt over, at lade de her helt rene naturlige smykker gå i arv og jeg tænker at de i princippet kan gå i arv i mange mange generationer. Hvis ikke forevigt. Jeg har allerede nogle i tankerne, som mine børn skal arve, altså mens jeg er i live. For det er da sjovest, selv at kunne se den lykke som en gave kan sprede. At få lov at arve noget som andre har haft kær, må siges at være noget af en kærlighedserklæring og den kærlighed får lov at leve videre og gøre opmærksom på sig selv, hver gang man tager lige netop det smykke på. Det gør mig glad.

Bag Ro Copenhagen står Helle Leiberg Nissen, hun designer selv smykkerne og navnet opstod så fint midt i processen og egentlig lå den lige til højre (eller venstre) benet. For mens hun sad der, fordybet omkring designet, så opstod der en særlig ro indeni hende. En ro som blev til et navn. Ro Copenhagen. Noget andet som jeg synes er fint, det er at alle smykkerne har sådan en lille funklende signatur. En lille bitte brilliantslebet diamant sidder på alle designs og jeg har altså med at forelske mig i sådan noget – det gør det på en måde lidt mere personligt og om ikke andet, så bringer det ligesom navnet, en form for fællesnævner omkring alle kollektioner fra Ro.

Ear cuff // Barok perle // Blush ørehænger // Fryd wawe ørestik

Fryd ørestik // Nord green ring

Der findes nemlig forskellige kollektioner hos Ro Copenhagen. Den som blandt andet har de flotte saltvandsperler og månesten hedder Fryd Kollektionen . Det smarte er at de på forskellige måder kan kombineres. Saltvandsperlen kan således både sættes i øret som jeg har gjort, men den kan også bruges i en kæde om halsen. I ørestikken som perlen sidder på, kan månestenen også sidde og i det hele taget kan man sætte de vedhæng i som man ønsker og på den måde sætte sit helt personlige præg på udtrykket. Det synes jeg er top smart. Ørestikken med den bølgende form hedder Fryd wawe og findes her. Den er jeg helt vild med.

Til dagligt går jeg med ret mange smykker og jeg har derfor også fået lov at låne en del fra Ro, for at kunne vise lidt forskelligt frem og fordi det er sådan jeg selv bruger mine egne. Jeg kan godt lide at der både er de helt slanke typer af smykker, men også de mere markante og det er lige præcis mikset imellem dem, der for mig får det til at spille. Den fine signet lillefingerring er jeg helt forelsket i, fordi den har det lidt kraftigere udtryk med sig og fordi jeg synes hjertet er et af de fineste symboler der findes. Sådan en ring er oplagt at lade gå videre når den tid er. Man kan også få signet ringen uden hjerte og så evt. få graveret initialer istedet eller lade den slå blank.

Tillægger I også små fortællinger ind i jeres smykker, eller er de mere “bare” en genstand? En pæn genstand.

Ps  Bagedysten er jo på DR og ikke TV2, så alt er godt

(Visited 12 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg kan strikke, men mine evner er dog ret begrænsede😅🧚‍♀️🧣 mit mål er dog at jeg, på et eller andet tidspunkt, skal lære at strikke et par strømper 🧦

  • Jeg kan desværre ikke strikke. Har engang strikket en bold i håndarbejde, men så rækker evnerne desværre ikke længere 🙈 Derfor; 🤞🏻🤞🏻🤞🏻!

  • Jeg kan godt strikke… Vi strikker hele familien – mor, søster, bedstemor, tante… Min far strikkede også da han levede 👨‍👩‍👧‍👦😊🍀🤞

  • Jeg kan godt strikke, og er faktisk også ret god til det, men det bliver desværre ikke til så meget i en travl hverdag. Men elsker al slags strik og bor nærmest i mine strikketrøjer i denne kolde tid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *