Små traditioner, min svaghed for kolde drikke og vores kære underbo

Annonce

Så lakker weekenden mod enden. For os har den stået i bedsteforældrenens tegn og lidt praktisk. Altid praktisk. Men vigtigst af alt, så har vi fået hygget os. Børnene har simpelthen leget så meget med lego, og har bygget og bygget udfra deres fantasi – ih det er sådan noget der gør mig så glad. Især fordi de har været sammen om byggeprojektet. Så kan man sidde der med sit varme hjerte, og blive så glad indeni fordi de har hinanden. De kan blive noget så uvenner, nærmest så der især ud af Selma næsebor står ild, men de kan også være de bedste venner i verden. Jeg husker tydeligt tiden på bagsædet af bilen med min egen lillebror og hvordan man måtte have en imaginær streg i midten og gud nåde og trøste den som stak sin lillefinger ind over.

Vi bor næsten ovenpå en købmand. I ved sådan en helt ægte købmand, med minestonesuppe på dåse, mærkelig bland selv slik, Ude & Hjemme, chips (thank God), og diverse drikke i køleren. Jeg elsker at vi altid lige kan spurte ned efter en liter mælk, peberkorn eller hvad det nu lige er vi står og mangler. Og at Alfred kan gøre det for os, hvis man står med hænderne ned i maden eller nede i Kalles ble. Luksus og unødvendigt det ved jeg godt, men det er en af de små glæder, som jeg altså sætter stor pris på. Vi har åbenbart startet en lille tradition for vores børn, som har forbindelse til købmanden. Næsten hver gang vi skal ud at køre i bil, hvilket vi heldigvis kun skal hvis vi skal i sommerhuset, eller besøge nogen som bor langt væk – så skal vi have en køre bajer. En bajer som i vores tilfælde er blevet en køre iste. En Fuze tea to go, eller to drive er det jo faktisk. Mine tre børn får en til deling. Og deromme på bagsædet bliver der holdt nøje og meget højt regnskab om hvis tur det er til at babbe af flasken. Søren og jeg får simpelthen hver vores, ha ha – så ingen kamp på de forreste rækker. Jeg synes det er så hyggeligt med sådan små traditioner. Det er noget som gør at de alle tre elsker at køre bil, altså det er ikke sikkert det lige er iste’en alene, men jeg er sikker på den er med til det. Førhen fik de sådan en lidt ussel brik juice, i ved sådan en som man også kunne få da vi var børn. Vi har altså valgt at opgradere den. Både for smagen, men også fordi der i Fuze tea ikke er så mange kalorier i, der er heller ikke tilsat konserveringsmidler og farve. Derfor synes jeg det er helt okay, de får en at hygge sig med bag i bilen.

Jeg ved ikke hvad det er med kolde drikke og mig. Måske er det en kompensation for alt det varme kaffe jeg ikke drikker? Fordi jeg elsker koldt i min hals og i min mave – og hvis det ikke er iskaffe jeg forkæler mig selv med, så er det altså iste. Personligt har jeg altid sværget til smagen af fersken. Fuze tea har et miks af fersken og den der smukke lyserøde blomst som hedder Hibiscus. Det er den klassiske fersken smag, men med et lille twist. Den smager mega godt, især når den er kold som is – gerne tilsat isklumper.

En eftermiddags stund efter skole, med lidt ekstra forkælelse er altså heller ikke at kimse af.

Fuze Tea fåes i langt de fleste supermarkeder, kiosker og vaskeægte købmænd. Og hvis nu man ikke ved det, så er iste en fusion af sort teekstrakt og juice. Selve tebladende i Fuze Tea kommer fra bæredygtige teplantager, der alle er certificerede.

Så alt er godt. Ligesom weekenden har været. Nu vil jeg stene lidt reality tv, inden jeg går i seng. Jeg håber også jeres weekend har været rar og god.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *