Sikkerhed, ansvarlighed og højt hår

Annonce Hövding

Fotos: Danica Chloe

Jeg er nu mor til tre børn, der alle kan cykle på tohjulede cykler. Det føles faktisk på en eller anden måde ret vildt. Jeg har brugt nogle af de mange coronadage, på at lære min mindste at cykle. En nabo hjalp mig med at støve Alfreds gamle cykel af og selvom jeg ikke havde sådan en stang til at holde i, så lykkes det mig at lære Kalle at cykle på bare to-tre dage. På dag nummer et kunne han ikke rigtig bruge pedalerne, men blev ved med at cykle baglæns og dermed bremse, men pludselig var den der bare og langsomt kunne jeg lidt efter lidt slippe hans jakke og bum, så cyklede mit mindste menneske rundt og rundt og rundt i vores lille baggård. Han er stadig ikke så ferm til at sætte i gang og jeg er stadig lidt pyldret, fordi han heller ikke rigtig kan få cyklen standset helt, så jeg har løbet med ham og min skridttæller er derfor gået helt amok. Det trængte den faktisk også til, så det er lidt win win.

Fordi vores baggård er ret lille, var vi kommet ind i en dårlig vane, med at ungerne godt kunne løbe på løbehjul og løbecykel uden hjelm, fordi man ikke rigtig kan nå at få så meget fart på. Men med Kalle som ny cyklist har jeg fået genindført cykelhjelm, også selvom de “bare” er i gården. Hvilket jo helt sikkert også er det rigtige. Det ved vi alle, så det føles godt at vi er tilbage på rette spor.

Men, jeg har selv været noget af en slendrian med den cykelhjelm og det er jo simpelthen så pinligt og dumt, for jeg har ingen anden undskyldning end mit åndsvage hår. Og så at jeg om vinteren gerne vil have hue på. Jeg har derfor i mange år ikke rigtig cyklet med cykelhjelm. Jeg har ellers haft en helt klassisk, men den har mest af alt været inde i mit skab. Ikke et særlig godt eksempel for mine børn.

Hövding –  en cykelkrave med airbag

Derfor er Hövding også det perfekte hjelm valg for mig. Eller det er jo faktisk ikke en hjelm i den forstand. Hövding er en airbag, der sidder som en krave omkring halsen med indbygget airbag. Hvilket betyder, at den først udløses og yder sin beskyttelse, i den situation hvor en ulykke skulle opstå. Den oppustes på 0,1 sekund. Og beskytter på den måde hovede og nakke.

Jeg tænker at vi mennesker er vanedyr. Det tager tid for mange af os vænne os til nyt. Og det mærkelige er, at vi måske ikke en gang helt havde taget den klassiske form for hovedbeskyttelse til os, førend den her mulighed med airbag kom. Jeg var et af de børn, der har siddet på bagsædet med min lillebror uden sikkerhedssele på. Vi har sågar fået lov til at lægge sæderne ned og derfor nærmest har væltet rundt omme i bagagerummet. Det virker totalt skørt nu, men tilbage i 80’erne var det noget mange gjorde. Langsomt begynder flere og flere at beskytte deres hoveder, når de bevæger sig ud på deres cykel. Langfra alle, for ting tager tid. Jeg kan mærke, når jeg selv cykler afsted med min Hövding om halsen, hvordan jeg føler mig stolt og tryg. Hvordan jeg med Hövding nu passer på mig og samtidig er et godt eksempel for mine børn og forhåbentlig også for andre, der føler sig inspireret.

Sådan virker Hövding

Airbag’en virker således at den skal aktiveres – altså tændes, når man cykler og slukkes igen, når cykelturen afsluttes. Kort fortalt, så sidder der en måler indeni cykelkraven, som registrerer cyklistens bevægelser. Man kan sige, at den læser vores bevægelser og lærer os at kende på den måde. Det er derfor vigtigt, at den kun er aktiveret ved brug på cykel. Jeg har lavet en vane for mig selv, sådan så jeg ikke glemmer. Jeg aktiverer den først når jeg sidder med måsen på sadlen, det gøres nemt med den ene hånd. Og jeg deaktiverer den, så snart jeg er færdig med cykelturen. Altså så snart jeg sætter fødderne på jorden. Ikke når jeg blot holder stille for rødt lys, eller andet på farten – men når min tur er færdig. Og min Hövding kvitterer med den dejligste lille lyd, både når den aktiveres og deaktiveres.

Den skal oplades med et USB stik og efter opladning er der batteri til 15 timer på cyklen. Jeg har en app tilknyttet, som fortæller mig hvor længe jeg har igen, men det kan også aflæses direkte på kraven.

Jeg nyder, at jeg kan handle med den på, uden at føle mig lidt fjollet (bare min egen følelse, hvad andre gør er selvfølgelig så fint med mig) og at jeg kan have mit hår som jeg vil. Jeg har ofte en (mor)knold oppe på hovedet og den kan jeg sagtens have med en cykelkrave om halsen. Jeg ved godt at det er skørt at sætte forfængelighed over sikkerhed, men jeg er ret overbevidst om, at jeg ikke er den eneste der har det sådan.

Hövding covers

Ligesom man kan vælge mellem forskellige farver og forme på de klassiske cykelhjelme, så kan man også vælge at sætte et cover på sin Hövding. Gøre den til sin egen om man vil. Det elsker jeg altså. Så kan man nærmest style den, så den passer til cykeloutfittet den dag. Derudover tager det blot få sekunder at skifte fra et cover til et andet, eller hvis man vil have den sorte standart fremme igen. Super nemt og super fint.

I kan se de forskellige covers her.

Prøv Hövding i 3 måneder

Hvis du er blevet nysgerrig, men er lidt usikker på brugen af  Hövding cykelhjelmen, som ikke er en hjem – men en cykelkrave med airbag. Så er det simpelthen muligt, at prøve Hövding i 3 måneder. Hvis ikke man er tilfreds med den, så kan man få sine penge retur igen – indenfor prøveperioden på 3 måneder. Læs mere om det koncept lige her.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *