Seks ting jeg godt gider inden jeg bliver 40 år

Jeg så at den dygtige Cathrine har lavet et fint indlæg med seks to do’s hun gerne vil, inden hun bliver 30 år, så jeg blev inspireret til at lave den samme liste, blot et årti længere fremme i tiden.

Det er skægt at tænke på, at da jeg blev 30 år, holdt jeg en stor fest – hvor jeg var spritstiv. Søren og jeg havde “kun” kendt hinanden i et par år og vi havde ingen børn. Livet var godt nok noget andet. En måneds tid efter min 30 års fødselsdag tog vi til Samos i 14 dage og lige der på det græske hotel, ja der lavede vi den fineste baby. Så gik der lige ti år og den næste runde fødselsdag er i sigte og så så man lige mig være mor til hele tre børn. Ti år er lang tid, men så alligevel slet ikke. Jeg synes jo ikke at det er så længe siden endda, at jeg planlagde min 30 års, jeg synes ikke det er så længe siden, at Søren og jeg drønede rundt på en scooter på Samos, total ubekymrede over livet. Det var også dengang jeg havde en mor og slet ikke var nået til den type af bekymringer omkring livet, som jeg har i dag.

Til gengæld, så er der bare så meget som er faldet på plads i de sidste ti år. Jeg har altid hvilet ret godt i mig selv, men det er kun blevet forstærket jo ældre jeg er blevet. En del af det jeg drømte om i mine tyvere, det opnåede jeg i løbet af mine tredivere. Meget af det handlede vel egentlig om, at få stiftet en familie og det kan jeg heldigvis sætte et stort fedt kryds ud for. Det var også i mine tredivere at jeg blev patientvejleder, noget som jeg stræbte efter i nogle år. Jeg fik udfordret mig selv og dykkede ned i juraens verden med alle dens patientrettigheder og paragraffer.

Og så nåede jeg jo også lige at lave et kæmpe karriereskift. Fra patientvejleder i det offentlige til selvstændig influencer. Egentlig er det nok noget af det vildeste jeg har gjort, nærmest nogensinde, ja altså selvfølgelig bortset fra at gro og føde tre ægte mennesker. Jeg må sige at jeg er meget spændt på hvad fyrrene vil bringe mig af forhåbentlig gode sager. Jeg er top klar på at indtræde mit nye årti og jeg tror faktisk, at har tænkt mig at læne mig en smule tilbage, uden at skulle opnå de helt store bedrifter i livet. Ikke at jeg ikke vil stræbe efter at dygtiggøre mig og have ambitioner, men jeg vil nyde at jeg lige nu er lige der hvor jeg gerne vil være. Jeg vil nyde at se mine børn vokse ind i livet, jeg vil stadig hver eneste dag sætte pris på mit fleksible arbejde, jeg vil nyde at min mand og jeg får mere tid til hinanden – ja egentlig vil jeg bare nyde livet. Nyde det som er lige nu, uden hele tiden at se frem og sætte mål for noget ud i fremtiden.

Der er dog alligevel noget som jeg godt gad, hvis ikke inden jeg bliver 40 år, så gerne indenfor et års tid. Jeg har samlet lidt på en lille liste på min telefon, som jeg gerne vil dele med jer.

 Et spaophold, enten alene eller sammen med nogle veninder. Jeg har kun prøvet det en eneste gang og der fik jeg influenza og var bare så syg. Jeg gad godt at opleve et helt døgn (eller mere), hvor jeg blot skulle tøffe rundt i badetøfler og kåbe hele dagen. At jeg om aftenen skulle sove i en seng med sådan noget helt hvidt knitrende sengetøj. Og så sove helt til jeg vågnede af mig selv (hvilket nok ville være klokken senest 7, men alligevel)

Lidt i samme boldgade. Et yoga retreat.  Nogle dage et sted med varme, fokus på sund mad, yoga, natur og ro. Dengang min mor døde, var der så mange der sagde til mig at jeg skulle tage ud til havet alene for at råbe. Jeg fik aldrig gjort det, fordi jeg ikke rigtig følte jeg havde tid…eller mod til det. Tror stadig det råb sidder inde i mig, så jeg ville kombinere retreat´et med råb ude ved noget vand.

Jeg har sagt før, at jeg er ikke den store Marie Kondo fan. Konceptet er dog stadig smart. Og jeg er virkelig i en proces hvor vi rydder op og ud og den proces vil jeg gerne fortsætte med ind i mine fyrre. Jeg vil så gerne blive af med mine bunker. Både de store og de små. Bunkerne i vindueskarmen, i klædeskabet, i skufferne – ja selv inde i køleskabet. Og så dem der ikke fylder så meget fysisk, dem der fylder inde i mit hovede. Den slags bunker af tanker, som der faktisk kan handles på. Så er der bunker af sådan nogle praktiske gøremål såsom, betaling af moms, svare på de beskeder der er kommet på forældreintra, få lavet et skema vi kan hænge op, med dage hvor ungerne har gymnastik, skal på biblioteket og sådan noget. Jeg tror jeg kan huske det hele, men det glipper altså engang imellem. I det hele taget vil jeg gerne blive bedre til at huske at svare folk tilbage på sms og ringe tilbage på telefon opkald. Jeg er en del på min telefon hele dagen, da den indeholder en stor del af mit arbejde, så meget at jeg nærmest glemmer hele den private del. Det vil jeg gerne blive bedre til at huske på. Den del starter i dag! Nå ja, og lige en ting mere i den forbindelse. Jeg SKAL have ryddet op på min telefon. NU!

Jeg vil gerne lære at lægge makeup. Sådan rigtigt. En veninde fortalte mig, at man faktisk skal bruge mindre og mindre makeup jo ældre man bliver og jeg er helt enig. Jeg har aldrig brugt særlig meget og det vil jeg gerne fortsætte med, men jeg ville alligevel gerne lære nogle af alle de smarte teknikker, som alle de unge er så dygtige til. Du kan, hvis du har lyst, se min hverdags makeup her.

Jeg kunne også godt tænke mig endnu en lille bitte tatovering mere. Jeg skal bare lige finde ud af hvor den skal sidde og hvad det skal være. Jeg har i forvejen fire styks, som jeg har fortalt lidt om tidligere. Jeg skal også have et hul mere i det ene øre. Jeg har tre i det ene og kun et enkelt i det andet.

Begynde at løbe igen. Jeg var tidligere glad for at tilmelde mig til diverse løb, det holdte mig ligesom til ilden. Jeg tror sgu jeg melder mig til nogle kvindeløb her over foråret. Nu! I motionens tegn, så gad jeg virkelig også godt at prøve at have en personlig træner. Det må da om noget kunne holde  motivstionen oppe.

Meget af det jeg har på min liste er (åbenbart) noget kropsligt, selvfølgelig handler det om at gøre noget for at at passe på kroppen, men jeg tror mere det handler ligeså meget om, at gøre noget helt for mig selv. Ego tid og selvkærlighed – det er noget jeg skal tage mere med mig ind i fyrrene. Jeg har fødselsdag den 6. juni, så mon ikke noget af det kan lade sig gøre inden? Og ellers må noget af det blive efter jeg har ramt de 40 år.

Har I sådanne lister med to do’s eller særlige bucket lister? Altså bare sådan generelt. Jeg er egentlig ikke så god til sådan noget med lister, men når jeg laver lister, så synes jeg det er vildt tilfredsstillende at sætte hak ud for det som er fikset.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *