Sådan bruger jeg min farverige garderobe

Jeg ville ønske at jeg sådan kunne skrive en manual ned omkring måden jeg bruger mit ofte farverige tøj på. I er nogle som har ønsket et indlæg om det og jeg vil selvfølgelig gerne prøve at give lidt tips omkring hvordan jeg selv mikser mønstre og farver det bedste jeg har lært.

For mig handler det overordnet set om at reglen er ganske simpel, der er nemlig ingen regler.Overhovedet. Jeg synes ofte “sæt” bliver mere hele af, at de netop ikke passer sammen ved første øjekast. Heldigvis så er moden også ret meget derhenad og har været det ret længe, men der var engang, hvor der var flere regler. Rødhårede kunne ikke gå i rød, orange og lyserød. Striber måtte for guds skyld ikke mikses med tern eller prikker og farvevalgene var noget mere sikre end de er i dag. Som jeg husker det, har jeg altid selv godt kunne lide at sammensætte mit tøj, så det ikke nødvendigvis stod lige i vatter, men jeg var nok mere forsigtig da jeg var yngre. Måske jeg var bange for at skille mig for meget ud? Men jeg har aldrig været så meget til sort og mørke farver – kun som delelementer i et helt sæt. Lige nu ejer jeg ikke noget som helst sort i min garderobe. Det opdagede jeg den anden dag, da jeg skulle møde op i et sæt neutralt tøj på et fotojob. Jeg troede faktisk jeg havde et par sorte bukser, men ak – det måtte jeg sande at jeg simpelthen ikke havde. Jeg synes dog sort kan være utrolig flot til mange mennesker og ingen tvivl om at det skaber en smuk figur, og faktisk tror jeg at jeg skal eje mig et par højtaljede sorte bukser igen. Det ser flot ud og så med sneakers i en pangfarve til.

Når jeg køber tøj, så køber jeg for det meste en enkelt del fordi det var kærlighed ved første blik, eller også fordi det er noget jeg længe har drømt om. Og egentlig er det nok mest det første. Igennem mit liv, har jeg købt meget få fejlkøb, for jeg ved ret meget hvordan jeg godt kan lide mit tøj skal se ud. Når jeg køber noget, så gør jeg det på ren og skær mavefornemmelse. Jeg aner i pricippet ikke, hvad det jeg har købt, sådan lige passer sammen med af det jeg i forvejen har, men jeg har altid en idé og kan se for mig at den nye top i posen passer godt sammen med meget af det, som jeg allerede ejer. Når jeg står op om morgenen, har jeg heller aldrig nogen anelse om hvad jeg skal tage på, jeg har måske blot en idé om, hvilke bukser det skal være, eller hvilken kjole og så glaner jeg ellers ind i klædeskabet og skaber der dagens look. Ingen raketvidenskab og det er noget der sker på få minutter ( I ved jeg har jo tre børn). Jeg kan godt prøve lidt forskelligt, men pludselig så er der noget der ser skønt ud sammen – det er sjældent jeg sammensætter mit tøj på samme måde mere end en eller to gange. Igen, jeg har ikke sådan nogle faste sæt. Jeg har nogle udgangspunkter, som så kan ændres på flere måder. En top indenunder en jakke, en top udenpå en langærmet, en top over en t-shirt og sådan kan en top bruges på mange måder for at skifte udtryk.

Da jeg var barn, delte man ret mange ting op i hverdagsbrug og fint brug. Der var fint service, som stod i snorlige rækker inde i skabene og som kun kom ud ved festlige lejligheder. Der var festtøj, som blev støvet af når momse fyldte 80 år og alt sådan noget – sådan er vi nok få der har det nu om dage. Jeg har ikke noget tøj som er delt op på den måde, ja og heller ikke noget service for den sags skyld. Jeg elsker at mikse jogging med silke, cashmere med bomuld og festlige kjoler med sneakers. Jeg synes det er det der giver mit outfit personlighed, at det er sat sammen ud fra de forskellige teksture. Derudover, går jeg virkelig meget op i komfort. Noget der nok er tiltaget med alderen, jeg gider simpelthen ikke at gå i noget som ikke føles rart på kroppen. Jeg vil gerne føle mig tilpas i det jeg har på. Jeg er vild med elastik i taljen og jeg labber “sportsmoden” i mig. Førhen var jeg ellers ret meget en jeanspige, men nu går jeg næsten aldrig i jeans – for jeg synes altid de sidder og strammer mig lidt.

Jeg har dog et enkelt par som jeg har haft i nogle år. De er fra Monki og fordi de har øjne på, så elsker jeg dem bare. For mig gør de at et par blå helt almindelige halvkedelige jeans, pludselig bliver sjove og får et twist som gør, at det er nemmere at skabe mit eget look. De har ellers været i deres butikker i en del år, men nu kan jeg desværre ikke finde dem længere. Det er deres Kimomo jeans og modellen er i det hele taget rigtig pæn, den her nye farve er flot også uden øjne på.

Glimmer nederdelen købte jeg fordi jeg skulle til julefrokost og tænkte den var perfekt dertil – og også til vores nytårsfest. Derudover, så tænkte jeg den ville være perfekt til hverdag med en hvid t-shirt til når temperaturene stiger lidt.

Her i de kolde måneder der bruger jeg den med en strik til. Jeg synes det ville være synd kun at bruge så flot en nederdel, ved festlige lejligheder og faktum er også at mit liv ikke sådan lige byder på særlig meget festivitas (hej morliv). Så derfor bruger jeg den fint en helt almindelig tirsdag. Jeg glæder mig til at det bliver sommer, så vil jeg bruge den med klipklappere til.

Som sagt er jeg ret vild med sportsmoden, både fordi jeg synes det ser farlig smart ud, men også fordi det er mega rart at have på. Jeg har lige købt mig et par træningsbukser og jeg sværger, at de næsten er magen til det sæt både min bror og havde i 90’erne, da vi spillede badminton. Ha. Mit var lilla og Lasses var grønt og det var i mærket Patrick. Jeg købte ikke overdelen, men det overvejer jeg faktisk at gøre. Det eneste der er lidt irriterende, det er den der lyd bukserne siger, når man går – riotcshh riorithsc.

Jeg tror simpelthen ikke man skal være så bange for at mikse hverken mønstre eller kvaliteter sammen, det kan måske lyde skørt på papiret, men når først det kommer på, så spiller det altså ret godt sammen.

Lige præcis de træningsbukser, de har mange muligheder. De er perfekte som søndagsuniform, med en stor blød strik til, med de fungerer også (synes jeg) super godt til en fin kjole og en top med høje sko. Jeg tror det er grundstenen i min garderobe, at næsten alt det jeg ejer har mange muligheder. Det hele kan sættes sammen og det giver mig uendelig mange måder at sætte mine outfit sammen på. Det får tøjet til at leve længe og der opstår ofte nye muligheder at bruge det på.

Hvis nu man er lidt bange for at mikse for mange mønstre og kvaliteter, så kunne man måske starte med at købe en ensfarvet underdel med en anden farve end sort og så tilsætte en stribet overdel? Lilla bukser og en sort og hvidstribet bluse måske, så er det lidt vildt uden at det er for vildt? De klassiske bluser fra Nørgaard er ret gode at have som basis i skabet, så kan man evt have en strik udover, sådan så det blot er de stribede ærmer der titter ud af ærmekanten.

Nu startede jeg med at sige, at jeg ofte skiller oplagte sæt ad – men jeg kan altså også godt bruge sæt sammen som de er, men så sætter jeg bare noget helt andet indenunder og her havde jeg mine lyserøde snedkers på fødderne. Så bliver det ikke så sæt agtigt alligevel.

Jeg tror også det handler om at jeg godt kan lide at nedtone, det som er oplagt festligt og så omvendt gøre det mere hverdagsagtige mere festligt. Giver det mening?

Hvis nu at I ønsker noget mere specifikt i forhold til hvordan man skaber sig den mere farverige garderobe, så må I endelig spørge igen, så laver jeg gerne et indlæg dedikeret til det specifikke spørgsmål. Det her var bare sådan lidt overordnet, og det er sgu lidt svært at sige helt præcis hvordan jeg styler mit tøj, men jeg vil meget gerne hjælpe med nogle flere tips. Og blev endelig ved med at tagge mig på Instargram, når I har været modige – jeg synes det er så hyggeligt at følge med i.

Hav en dejlig mandag. Jeg skal til tandlæge, det er alt for længe siden sidst. Uh hader det lidt.

Ps. nu har jeg været til tandlæge og jeg havde nul huller, hurra og juhuuu.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *