Rotation: En slags minimalisme

Som jeg nævnte i går er jeg i gang med en større proces, hvor jeg får sorteret især på Kalles værelse. Legetøj og tøj. Herhjemme er det mere eller mindre en vedvarende proces at sortere børnenes sager. De vokser og vokser, får nye interesser og så skifter årstiderne. Mens jeg sorterede legetøj i weekenden, viste jeg det ovre på Instagram og flere skrev til mig og spurgte hvorfor jeg ikke gemte på noget af det.

Og selvfølgelig gør jeg også det. Men der er grænser for hvor meget jeg kan gemme på. Siden børnene var babyer, har de hver haft en gemmekasse med deres navne på. En til hver, med fine minder i. Små bitte stykker tøj, en rangle, der er sågar en graviditetstest (nok mest mit eget minde), bøger, sengetøj, kærestebreve fra skolen, tegninger og hvad jeg ellers lige synes der er sjovt for os og for dem at gemme på til de bliver voksne. De store er nået en alder, hvor de selv kan finde på, at sige at noget skal op i gemmekassen. Det synes jeg er enormt hyggeligt og fint, at de på den måde kan se noget værdi i de helt små ting. Jeg fik selv sådan en kasse med sager i fra jeg var barn og det har været noget af mit kæreste eje til mine børn. Nu ligger det igen i en kasse, fordelt i deres små gemmekasser. Jeg bliver dog nok nødt til at lave en kasse nummer to til dem.

I princippet, ville jeg da gerne gemme på meget mere, for der er så meget fint og jeg ELSKER at gå og gemme på noget med minder, som indeholde historier fra noget som var. Men faktum er at vi ville vokse ud af vores hjem, hvis jeg skulle gemme på det hele. Derudover vil jeg også gerne sende noget af alt det, som stadig er godt videre ud i systemet. En slags evig rotation her fra vores hjem. Jeg sælger ud på loppemarkeder, jeg sælger lidt ud på min salgsprofil på Instagram, jeg stiller en del ned i vores bytterum og noget afleverer jeg i mødrehjælpen. Og egentlig synes jeg der er noget ret smukt i, at vores gode ting kommer til at leve videre i en anden familie og derfor får endnu flere minder i sig. Det er da ren nostalgi. Jeg køber selvfølgelig også genbrug selv. Både tøj, legetøj og møbler.

Nu har jeg skrevet minimalisme i overskriften, men det er måske nok ikke helt sandt – for selvom vi er gode til at skille os af med ting og sager – så er vi også gode til at anskaffe os nye eller nye brugte. I forbindelse med at vi flyttede vores soveværelse ned i den tidligere stue, fik vi et meget mindre klædeskab og det er faktisk en ret god måde at begrænse sig på. Jeg har virkelig ryddet ud (igen) og der hænger kun tøj, som jeg bruger og det føles ret godt. Jeg har på grund af mit arbejde samarbejder omkring mode og det gør at jeg oftere end tidligere tilføjer lidt nyt til skabet. Jeg prøver dog at finde en balance i det og så husker jeg at sætte stor pris på det jeg allerede har, også det som muligvis allerede efter en måned er blevet umoderne fordi det bliver så overeksponeret på de sociale meder. Jeg skrev tidligere et indlæg om netop ikke at udskifte vores ting alt for hurtigt, om at huske glæden i vores eget og ikke ødelægge det for hinanden. Det er et af mine mest læste indlæg og jeg er, sådan helt beskedent også ret stolt af det. Det kan læses her.

Jeg har længe fulgt med på bloggen projecthandmade, en blog hvor købestop i flere af livets aspekter er i fokus og selvom mit liv ligger meget langt fra Janes, så bliver jeg altid inspireret og hendes ord får mig til at tænke. Hun har været så sød, at sende mig hendes nye bog ” Den lille guide til minimalisme” og den glæder jeg mig til at dykke dybere ned i. I bogen giver Jane er bud på, hvordan minimalisme kan bruges til at rydde op i vores rod og liv på samme tid. Og det er virkelig noget jeg kan forstå. Det er noget der er til at tage at føle på og jeg ved at det virker, for jeg føler lige præcis en kæmpe ro, efter en sortering af mit eget eller ungernes. Jeg er typen som trives bedst med forholdsvis ryddelige flader og vores hjem er for det meste sådan rimelig ryddeligt…på overfladen that is. Jeg siger jer, at mine skabe ligner noget der er løgn. Skabe og skuffer er fulde af jeg ved ikke hvad. Ting! Ting jeg helt sikkert ikke har brug for, alt for mange vaser og urtepotteskjulere, firs ruller tape, postkort til enhver situation, tupperware og alt muligt andet. Minimalisme handler ikke kun om tøj og legetøj – det handler om alt hvad man ejer. Især det man ejer for meget af. Og jeg forstår virkelig godt konceptet om, at det skaber noget magi kun at eje det som man ægte har brug for.

Nå, men det var bare lidt mandagstanker udledt at flere spørgsmål omkring min tendens til at sælge mine børns ting. Jeg har tænkt mig at blive ved med at sælge ud og give ting videre, fordi det ikke giver helt mening at gemme på noget, som andre kan bruge. Samtidig med at vi både beholder ting og tøj i skabene, fordi vi er glade for det. Jeg skal dog helt klart øve mig mere i, at skære ned og rydde ud i skuffer og skabe, men det er ikke så nemt som det lyder.

Jeg er dog ret vild med den sidste sætning i denne tekst i bogen, som for øvrigt kan købes her. Det må da være muligt at få skabt lidt mere af den type magi herhjemme.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *