Parceller i barndommen, Nørrebro og en lille spire som altid bor i min mave

Annonce

Jeg er vokset op i et helt almindeligt parcelhuskvarter nede på sydsjælland. Små veje, marker, stadion og skov i baghaven. Min mand er det samme bare oppe nord på. Vi har som børn begge to leget rigtig meget udenfor, vi har spillet rundbold, leget dåse og vinkeskjul, lært at cykle og har stået på rulleskøjter på alle de små veje som fandtes i vores kvarter. Det var om noget en meget tryg barndom og jeg har, som jeg husker det, altid kunne cykle alene til og fra både skole og fritidsaktiviteter. Vi havde den dejligste have, som jeg har brugt uendelig mange timer ude i, alene eller sammen med min lillebror eller med mine venner. Jeg føler at vi altid var ude, lige meget om det var sommer eller vinter. Som 22 årig flyttede jeg hjemmefra, hen til en etværelset lejlighed og jeg er blevet ved med at bo i lejlighed lige siden. Søren og jeg har boet sammen på Nørrebro i omkring elleve år og vi elsker det begge stort, men alligevel var der noget ude liv, som især begyndte at trække i os, efter vi blev forældre. Dengang begyndte vi at overveje hus-tanken, skulle vi mon tilbage til forstæderne? Tilbage i et hus med have?. Et rækkehus måske, eller en villalejlighed? Vi kom dog frem til, at vi ikke var klar til at forlade byen og endte med at købe os et sommerhus i Drønningmølle og den kombination fungerer rigtig godt for os. Hver gang vi er i sommerhus, så tænker jeg – at det virkelig er et andet liv og et særdeles rart et. Der er meget som er nemmere, men selvfølgelig også noget som bliver mere besværligt. For os, så er det sådan noget med logistik som også gør at vi er blevet i byen. Vi har begge kunne cykle frem og tilbage på arbejde og det har vi ikke helt ville give afkald på. Lige nu sidder jeg i min mands families sommerhus på Bornholm og igen, kommer den der følelse af at det virkelig gør noget godt for vores familie.

Sommerhuslivet

Tanken om at flytte fra Nørrebro har været oppe at vende hos os fra tid til anden. Måske også fordi mange af vores venner de sidste år er fraflyttet byen til fordel for livet i forstæderne. Og hver gang vi besøger dem, kan vi altså sagtens se fidusen. De sidste skyderrier på Nørrebro, som foregik ganske tæt på vores børns skole, gjorde at vi igen lige havde snakken omkring det her med at vokse op i byen kontra på landet. Ikke fordi vi som sådan er bange, men hold kæft hvor er jeg træt af at skulle tale med mine børn om at mænd og unge drenge render rundt og skyder i vores kvarter. Øv! Jeg tror dog ikke vi er klar til at forlade vores elskede hood. Endnu…eller nogensinde. Eller måske. For især min mand, kan ikke lade være med at snuse rundt på boligmarkedet og det sker også, at der er noget som godt kunne være os, også selvom det ikke er i byen.

Da Bonava kontaktede mig, kom det faktisk lidt som kaldet – for der kan jo aldrig ske noget ved, også at snuse lidt rundt udenfor internettet og se en smule af den ægte vare. For at mærke og opleve følelserne omkring en bolig som ikke ligger i byen. Bonava skaber ejerboliger, hvor de netop har stor fokus på tryghed, det sociale og familievenlige i at skabe nye nabolag. Deres boliger ligger altid i gåafstand til den lokale skole og tæt på naturen. Det synes jeg lyder rart og meget tiltalende. Og så har jeg efter rigtig mange år i gamle knirkende lejligheder i byen, længe haft en hemmelig drøm om at prøve at bo i noget sprit nyt. Tænk, at have snorlige vægge, gulve som ikke brager højlydt, når man forsøger at liste på toilettet om natten. Jeg elsker charmen i det gamle, men helt ærligt, så må det simpelthen også være mega lækkert at bo i noget, hvor planløsningen er ny og passer til nutidens familieliv – og helt uden knirken.

Der bliver bygget boliger flere forskellige steder, lige nu i Vedbæk, Værløse, Køge og Glostrup og der bliver afholdt åbent hus arrangementer, hvor det er muligt at komme og se og mærke det hele lidt an. Jeg drager sammen med min familie på tur til Glostrup nu på søndag d 21. oktober. Jeg glæder mig faktisk, for det foregår sådan at det er muligt at lave det til en rigtig hyggelig familieudflugt. Bonava giver endda et lift fra København til Glostrup, hvor det passer at blive hentet, hvis man tilmelder sig inde på: Bonava.dk/bus. Selve arrangementet i Glostrup tager en time. Og så er det skide smart, at der under selve “Bonava åbent hus” er nogle, der holder øje med børnene med fine aktiviteter – der ligger en park lige ved siden af, som de små kan samles om. Alt imens de vokse bliver vist rundt af en ejendomsmægler i prøveboligerne. Hvis nu man har nogle økonomiske spørgsmål, så vil der faktisk også være en finacielrådgiver tilstede. Det er jo meget rart, at få styr på i første omgang, om det overhovedet kan lade sig gøre at investere i sådan en bolig. Vi skal jo have en lidt stor bolig, da vi er fem mennsker og jeg ved fra min mand, som cruiser nettet tynd for beboelse, at det ikke er så let at finde boliger med fire værelser, og det skulle være en mulighed i Glostrup – så det glæder jeg mig meget til at se live.

De her “Bonava åben hus” søndage finder sted hver søndag forskellige steder. Man skal bare huske at tilmelde sig, inden man dukker op. Som sagt tropper jeg selv op nu på søndag sammen med min mand og vores tre børn – så hvis andre vil med ud at snuse, så er det bare at få tilmeldt sig dagen og gøre det til en hyggelig tur.

Nu vil jeg liste ud gennem den lille skov og ned til vandet, hvor solen er ved at stå op. Det er så smukt! VI har været tidligt oppe på grund af en morgenfrisk Kalle banan. Så selvom det er ferietid, har jeg allerede været i bad og så har jeg lige skræmt alle mine børn stort, fordi jeg har taget sådan en ansigtsmaske på. Kalle fik nærmest hjertestop da han så mig. Gys.

God dag til jer.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *