Opskrift: Sunde bananpandekager med chiafrø

Jeg gør lidt mere ud af morgenmaden her i tiden, hvor vi er hjemme hele dagen. Ikke noget stort og tidskrævende, men jeg synes det er hyggeligt at have lidt ekstra tid omkring morgenbordet med lidt lækkert. Bananpandekager er jo den hurtigste lille hverdagsluksus og noget jeg ofte laver. De er ikke lige så populære herhjemme, som ægte pandekager er, måske fordi at de her er sunde og derfor lige mangler den der dessert smag. Men de ryger alligevel altid ned med smil om munden og man kan jo toppe med lidt sukker eller marmelade (uh eller begge….eller nutella). Mulighederne er mange.

Bananpandekager med chiafrø. Uden mel og sukker

Jeg har ofte bananer liggende, som når at blive overmodne og som ingen derfor gider at spise. De bliver altid brugt enten i smoothies eller i bananpandekager. Man kan jo godt bruge bananer, der ikke er overmodne, men jeg synes pandekagerne smager bedre, når bananerne er godt modne og på den måde er de også lette at mose.

Det er sådan en opskrift, hvor man snildt kan bruge andet end det der står. Istedet for chiafrø, kan man fx også bruge friske blåbær, chokoladestykker eller nødder.

Opskrift på bananpandekager

Jeg laver dem total på slump, men jeg forsøgte at huske diverse mål sidst jeg lavede dem. Men egentlig tænker jeg ikke det er en opskrift der er særlig fast.

INGREDIENSER TIL 7-8 STK 

2 overmodne bananer

2 æg – 1 er faktisk også helt okay

2 dl havregryn, jeg bruger finvalset

1 tsk vanilje (kan undlades)

1/2 – 1 dl chiafrø. Alt efter hvor meget man ønsker de skal fylde

En lille bitte smule salt

Kokosolie til at stege i. Eller også bruger jeg smørbar

FREMGANGSMÅDE

Jeg moser bananerne med en gaffel direkte på spækbrættet og putter efterfølgende mosen ned i en skål.

Derefter skal alle ingredienser i, undtagen chiafrø.

Det hele røres sammen og så tilsætter jeg chiafrø og rører rundt et par gange mere.

Smelt kokosolie på en varm pande.

Med en spiseske tager jeg en passende mængde dej og putter på panden.

Steg bananpandekagerne i ca 3 minutter på hver side og vupti, så er der pandekager.

Og som sagt så kan man jo spise dem med alverdens topping. Friske bær, sirup, skyr, nutella eller hvad ved jeg. De mætter ret meget på grund af de mættende ingredienser og så smager de også godt kolde. Så de er nemme at servere, som en lille formiddagssnack også. Jeg lavede dem vildt meget, da mine børn var babyer og jeg var på barsel. De var super gode at have i madpakken til de lange gåture – både til baby og mor.

Læs også: Pimpet chiagrød 

Velbekomme.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *