Ombygning part IV: Vores soveværelse er færdigt (næsten)

Nu har vi sovet små fjorten dage inde i vores nye soveværelse, den del af vores tre stuer, som før husede vores sofa, sofabord og fjernsyn. Altså vores tidligere dagligstue. Et styks væg kom op, en skydedør blev installeret og pludselig, var der et sprit nyt rum i vores hjem. De sidste dage, har jeg sovet som en drøm og det har min mand også. Vi skulle lige bruge lidt tid, på at finde os til rette, men nu har vi ligesom vænnet os til at sove i den anden ende af lejligheden. Væk fra vores unger og alle deres små søde lyde, som tydeligt kunne høres fra vores gamle soveværelse, selvom de sov på deres værelser. Det har taget mig lidt tid at slappe af i, ikke at kunne høre hver en lyd fra dem. Mine ører har ligesom strakt sig helt lange, når jeg har langt mig til at sove. Jeg har ligget og lyttet, istedet for at sove – men nu ved jeg, at jeg ikke behøver at lytte helt så meget. Hvis de kalder, så kan jeg sagtens høre dem og ellers har de jo heldigvis ben at gå på. Selma og Alfred sover nu på hver deres værelse, det har de ikke gjort siden Selma var en lille baby. Deres værelser støder op til hinanden og Alfred skal faktisk ind igennem Selmas, for at komme ind til sit eget. Døren står åben imellem dem og det nye er, at de ligger og læser i hver deres bog, efter jeg har sunget godnatsang. De må læse en halv times tid og jeg kan høre at Alfred på klokkeslæt råber til Selma, at de skal slukke. Så store de bliver altså. De elsker at de har hver deres domæne og selvom behovet ikke sådan har været i dem inden projektet, så kan jeg se at de er pivstolte af at have eget værelse.

Jeg er simpelthen så glad ved vores nye soveværelse. Jeg elsker at det på en måde er integreret i vores stuer. Det er blevet sådan et rum, man lige kan gå ind i med en bog eller en Ipad, mens man stadig er sammen med resten af familien. Fra sengen i soveværelset kan man nemlig ligge og kigge ud i spisestuen. Det er en ekstra fin bonus og hvis man vil have fred, så kan man blot lukke skydedørene i.

I forgårds kom min søde lillebror forbi, fordi han er skide ferm med el og borremaskiner og fordi han er skide sød. Jeg købte for længe siden den smukkeste Murano lampe og den skulle op i loftet. Den er ret tung og det var faktisk ikke bare lige sådan, men op kom den og den hænger deroppe lige så smukt som jeg havde forestillet mig den ville. Og så giver den et smukt lys med sine bolcheagtige striber.

Derudover, fik han også sat den nye sengelampe op i den side, som er synlig fra stuen hvis dørene er åbne. Det er nærmest lige prikket over i’et, for det spiller altså ret pænt sammen med resten af rummet og også med de andre rum. Jeg gik efter den ubehandlede messing, som passer til grebene på vores garderobeskabe. Den anden side af sengen er op af væggen, hvor der også er et stort dejligt vinduesparti. Vindueskarmen fungerer som sengebord og så tænker jeg at finde lille bordlampe som skal gøre det ud for en sengelampe til den side. Der mangler stadig en smule til væggene, en knage til min morgenkåbe og 17000 stofposer, men ellers er vores nye rum færdigt.

sengetæppe //sengebord//vase//lampe//kurvetaske//puder (madras)

Sengebordet er det samme som vi havde nede i det gamle soveværelse, det passer lige i størrelsen og er god til opbevaring af solbriller, dims, billeder, pas og hvad vi ellers kan proppe i de små skuffer. Vores stol fra Eames, købte vi sammen for mange år siden. Jeg ved ikke om det stadig er muligt, men dengang kunne man to gange om året købe afdragsfrit i Illums Bolighus og det gjorde vi med den der – mener vi betalte på den et et års tid elller to. Det er sådan en stol, som vi kommer til at have altid. Og kurvetasken, bruger jeg lige nu til at lægge det tøj ned i, som jeg tager af om aftenen – lidt som en aflæggerstol. Men så roder det ikke helt på samme måde (bilder jeg mig ind).

Muranolampe // skab

Jeg har altså bare drømt om sådan en lampe i lang tid og den er næsten så pæn, at jeg har lyst til at æde den. Jeg har i det hele taget noget med lamper. Det har jeg faktisk skrevet et helt indlæg omkring. Og nej, jeg er ikke typen, der stryger mit tøj – det burde jeg måske være.

sengetøj//kasser

Vi har ellers haft helt klassiske bedrollers under vores seng, men nu har jeg købt sådan tre styk af de helt store Aykasa kasser og det passer simpelthen som fod i hose, der kan lige være tre og de er lette at hive ud og ind. Der er nu bare sengetøj, duge og den slags i dem, så de skal ikke sådan ud og ind på daglig basis.

Soveværelset er mindre end det forrige, men det har stadig en rigtig fin størrelse. Vi beholder halvdelen af vores garderobe nede i det gamle soveværelse, på den måde så bliver der plads til alt. Tænker aldrig man kan få for meget opbevaring, når man bor sammen med børn. Så det er med at udnytte alt det man kan få. Nu er der blot tilbage at få de sidste små detaljer færdige, dem som jeg bare selv kan gå og hygge mig med, uden mænd og borremaskiner. Min mand er rykket videre og fik i går malet hele Alfreds værelse, det som de tidligere delte.

I er så mange som spørger ind til børneværelserne og jeg lover at dele billeder og ord, men lige nu er der kun udsnit, som er værd at kigge på, resten er rod og malerbøtter. Men snart…

God weekend folkens. Hvis I lyster kan ombygning part I, part II og part III  læses ved at klikke på dem.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *