Ombygning part I:Når tre stuer skal blive til to

Indeholder reklame

Så er vi endelig i gang. Vi har længe taget tilløb, vi har overvejet forskellige muligheder, vi har diskuteret løsninger og nu endelig er håndværkeren startet på det vi gennem lang tid har talt om. Yay, hvor har jeg bare glædet mig. Ikke helt så meget på mine egne vegne, for vi var sgu glade for alle vores tre stuer. Næ, jeg glæder mig stort på mine store børns vegne. Alfred og Selma deler nemlig værelse, et værelse som ikke er særlig stort og nu kan de med vores ombygning få hver deres. De har nu ikke brokket sig, for de har ikke prøvet andet, men jeg kan se behovet og når nu muligheden og kvadratmeterne er her, så var det skørt ikke at gøre det nu, sådan så de får masser af år med mere plads til at udfolde sig på.

Faktisk har ikke ikke sådan 100% lagt os fast på rumfordelingen endnu, men jeg tror vi har en plan og så må vi se om vi holder os til den. Vores tre stuer har været fordelt således at man fra vores gang kommer ind i den første, den stue med den gule sofa – den stue som mest er børnenes med skrivebord og bøger. Stuen er i åben forbindelse med spisestuen – den stue som der ikke skal laves om på i denne omgang. Spisestuen hænger sammen med dagligstuen. Stuen med TV, sofa og sofabord – det er den stue som nu bliver forvandlet til noget andet. Formentlig nok til vores soveværelse. Vi tager så lidt af rummet som muligt, sådan så der lige bliver plads til en dobbeltseng og et stort klædeskab.

Faktisk så var det simpelthen så heldigt, at der på millimetermål lige kunne være en væg, der hvor vi sætter den og det var SÅ heldigt, for ellers skulle væggen have været på den anden side af døren (se billede) og så var rummet blevet ret kæmpe og det var ikke nødvendigt. Nu får vi stadig en okay stor spisestue og dagligstue. Vores lejlighed er to sammenlagte lejligheder og døren på billedet er døren ud til en entre og den ene hovedopgang – men den opgang vi ikke bruger. Der er nemlig også et lille badeværelse derude, som vi har ryddet til fordel for et vaskerum og gangen fungerer som et bryggers. Det er altså ret luksus at have i en lejlighed på Nørrebro. Der er plads til rod (masser), flyverdragter, vinterstøvler, regntøj og alt sådan noget som vi har rigeligt af med tre små i huset. På sigt laver vi toilet derude igen, sådan så vi har to. Det vi bruger er nemlig også ret lille og allerede lidt presset for fem mennesker.

Vi bor på første sal og det er altid lidt farligt med lyset, især fordi vi samtidig bor på en lille gade. Vi har på trods af det, sådan okay med dagslys i vores hjem alligevel. På forunderlig vis reflekterer lejlighederne overfor alt deres lys lige direkte ned i vores. Der er store dannebrogvinduer i alle tre stuer, det ene forbliver inde i det nye rum og det vil jo så desværre betyde at vi mister noget af det gode dagslys. Vi besluttede derfor ret hurtigt at vi ville benytte os af skydedøre i væggen. To styk, sådan så vi let kan lave mere lys ved at have dem åbne.

Det vil sige at vi får en fin åbning som ses her på billedet. Så er det bare om at holde orden inde på soveværelset (eller børneværelset), når dørene er åbne. Det kan man roligt sige at vi ikke gør i vores nuværende soveværelse. Jeg er derfor midt i ombygningen, gået i gang med at grovsortere alt vores habengut og det tæller altså en del. Jeg vil simpelthen til at leve mere minimalistisk uden det skal blive en religion for mig, men på en eller anden måde formår vi altid at gemme på alt for meget. Ud og videre med det.

Vi skal have sat skydedøre i fra Swedoor (reklame, da dørene er sponsorede). Vi var meget i tvivl om vi skulle tage franskedøre med glas i eller fyldningsdøre. Det vigtigste for os, var at de skulle passe ind i vores gamle skæve Nørrebro lejlighed, sådan så de ikke stak for meget ud. Vi valgte fyldningsdøre, så man kan lukke dørene uden at andre kan se ind. Muligheden for et teenageværelse kan nemlig sagtens komme på tale senere hen. Og ved I hvad, da jeg kom hjem her til eftermiddag, så fik jeg verdens største smil i mit ansigt. For dørene var sat i og det ser edder flot ud. Jeg har knipset nogle billeder, selvom det er mørkt udenfor –  for  jeg kan ikke vente med lige at vise det fine resultat.

Kalle får lige sat de sidste skruer i, inden han skal ind og putte sove. Jeg synes det er nogle meget smukke døre og de fine greb i messing passer bare så godt ind. Der skal to lag gips op med isolering imellem og så er det ellers om at få spartlet og malet. Ja og så er der simpelthen et helt nyt rum i vores bolig. Så er der lige noget el hejs der skal ordnes, sådan er det sgu altid. Når først man begynder på noget, så fører det altid noget andet med sig.

Når rummet er klar til brug, så tænker jeg at det første vi skal i gang med, det bliver at skabe vores nye dagligstue. Vi har solgt vores sofabord og skal derfor finde et mindre. Vores nuværende sofa er godt og grundigt nusset, efter at have haft tre små børn med den. Så en ny sofa skal vi også have. Den jagt er allerede gået ind, mere om det i et andet indlæg.

Lige nu ser vores kommende dagligstue således ud. Jeg glæder mig stort til at gå i krig med indretningen af den. Vi har et skrivebord hængende i rummet, det kommer nok ind på Alfreds nye værelse. Den gule sofa den er jeg ikke sikker på vi får plads til. Desværre, elsker den ellers – måske den kan stå i Selmas værelse som bliver ret stort. Det som er vores nuværende soveværelse. Det må jeg lige se på.

Seriøst den bedste julegave, Kalle går rundt som den travleste arbejdsmand. Med tyk mave og sikkerhedsbriller. Lige nu synes jeg ombygningsprocessen er sjov, og at det er gået super hurtigt – men mon ikke jeg bliver træt af ikke at have en stue inden længe. Måske også fordi jeg er sådan et utålmodigt menneske og egentlig bare glæder mig til at indrette stue, soveværelse og ungernes værelser.

…To be continued

(Visited 37 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Åh elsker dine bolig blogs ?
  Må lige spørge hvor jeres runde spisebord er fra, det er bare så fint.
  Kh Michelle

  • Tusind tak. Der kommer en del af det den næste tid :).

   Bordet er købt brugt, det er noget dansk design, men desværre ukendt.
   Kh Trine

 • Det bliver så fint! Vi har også fået fyldningsdøre fra Swedoor i vores gamle Nørrebro lejlighed og jeg synes det matcher så fint med de eksisterende, gamle døre 🙂
  PS: sig til hvis I vil sælge den gule sofa 😉

  • Ej, hvor perfekt. Det føles også som om vi ramte plet med dem. De er virkelig flotte.
   Den gule skal nok sælges, så hold øje 🙂

 • Hej Min datter har vist mig din hjemmeside…simpelhen så fint altsammen
  Vi skal selv til at lave et ekstra rum i vores køkkenalrum.. hvem har sat skillevæggen op ? er det jer selv og har i selv monteret døren eller er det en håndværker og pris ca?? God påske Hilsen Michelle

  • Hej Michelle, Velkommen til. Hvor dejligt du er med. Og tak.
   Vi har en håndværker tilsluttet vores andelsforening, som har sat væggen op og monteret døren.Så prisen er lidt særlig i forhold til hvis du tog en udefra. Det tog dog ikke mange timer at sætte det hele op, så det er ikke voldsomt dyrt. God påske. Kh Trine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *