Ombygning part II: Soveværelse inspiration

Lørdag aften byder på blødt jogging og arbejdshandsker – og hvis man er heldig et lille bitte glas rødvin på siden. Vi laver som sagt en del af vores nye værelse i lejligheden selv, eller væggen er sådan set allerede lavet af vores dygtige tømrer, men vi har spartlet og pudset i et væk den sidste uge, men nu NU nu skal der filt op og så mangler der kun maling og dørkarme. Sådan en ombygning i leverummene, det kan altså godt trække en smule tænder ud, men det går nu rigtig fint på trods af det, den der er mest utålmodig det er helt sikkert mig. Jeg har endelig fået lagt mig helt fast på, hvem der skal have det nye værelse. Det skal 100% være vores nye soveværelse og jagten på gode og pæne garderobeløsninger er derfor sat ind. Vi får plads til et noget mindre garderobeskab i det nye soveværelse og selvom jeg ikke er oppe at ringe over Marie Kondo, så må vi simpelthen kunne skære ned på vores alt for mange stykker tøj. Eller om ikke andet, så få lidt mere orden i sagerne. To af vores tre unger har også plads i vores nuværende garderobeskab, så planen er at med tre kommende børneværelser, så får hvert barn deres egen garderobeløsning på hver deres værelse. Derfor skærer vi altså helt automatisk ned på en del af hylderne. Så mon ikke det går med mindre plads, det håber jeg søreme.

Vi har en 180 cm dobbeltseng som vi flytter ned i det nye soveværelse og egentlig overvejer vi lidt at sælge den og så købe en 160, for vi har mere eller mindre aldrig sovenede børn i den og 160 burde være al rigeligt til os to og med de 20 cm ekstra ville der blive mere gulvplads i det forholdsvis lille rum. Nå men, vi starter med den vi har og så må vi se om ikke det går. Vi kunne godt tænke os et hovedegærde til vores seng, både fordi jeg synes det ser smart ud og skaber noget ekstra hygge, men også fordi jeg tænker det er rart, når man sidder op i sengen og læser.

Jeg har kigget på nogle forskellige typer som alle er gode kandidater. Jeg har ikke bestilt noget endnu, for vi er endnu ikke sikre på placeringen af sengen.

Sengegavl i cognacbrun //Sengegavl i grå//Sengegavl i vinrød

Jeg kan rigtig godt lide farver, men på den anden side så går man aldrig helt galt med en grå sengegavl – slet ikke, hvis man gerne vil have noget lækkert farvet sengetøj. Derudover kommer vores skabslåger måske også til at være farvede, så det skal heller ikke være alt for meget et miks af forskellige farver. For det er jo et soveværelse og lige præcis det rum må gerne bare have den mindste snert af feng shui. På trods af det, så hælder jeg kraftligt mod den cognac farvede slags. Den der varme den formår at tilføje rummet med hvide vægge og gulve, det kan jeg rigtig godt lide.

Ode Projects

 Reform låger på Ikea Pax “skelet”

Altså den helt store drøm er at få bygget et skab af Ode Project, både fordi det er noget af det smukkeste og mest gedigne jeg længe har set, men også fordi vi på den måde kunne få bygget skabet over den skorsten, som står der hvor skabet skal være. Det koster dog ret mange penge med sådan et specieltbygget garderobeskabskab, men man har lov at drømme. Derudover, har vi længe kastet lange øjne efter Reform – på et eller andet tidspunkt ville vi rigtig gerne have køkkenlåger derfra, men altså nu også garderobeskab. Det smarte ved Reform er nemlig at de laver låger som passer til Ikeas køkken og skabselementer. Vi hælder lige nu rigtig meget til garderobeskabet med lyserød og messing og så synes jeg det er smart at hænge skabet på væggen, da det på en eller anden måde får rummet til at syne større end det er. Der er mange fine garderobeløsninger derude, men jeg synes ofte de skabe man kan købe er alt for dybe – vi bruger ikke alt den plads bagved og derfor  er tanken om et specieltbygget skab stadig i spil. Et af de eneste krav vi har, det er at der skal være en bøjlestang med plads til min mands jakkesæt – eller arbejdsuniformer om man vil.

Det var lidt af de større soveværelsedrømme, så er der de lidt mindre såsom sengetæppe, puder, sengetøj – åh og lamper. Jeg elsker jo lamper. Jeg håber nu inderligt at denne lille ombygning gør, at vi får ryddet op og ud – sådan så det mere eller mindre blot bliver et soverum uden for meget andet værk derinde.

Nå vinen kom aldrig, men en dåsecola af den røde slags og min mand med håndværkerrøv i sigte, så er lørdagen alligevel ret så lækker.

God lørdag fra mig.

(Visited 102 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *