Om jeg arbejder for penge? Øh ja.

Jeg får på ugentlig basis en del spørgsmål, som alle sammen handler om mit job. Om hvordan jeg tjener penge på at være blogger. Mange spørger faktisk direkte ind til hvad jeg tjener om måneden. Andre spørger, om jeg lever af at modtage produkter, som jeg så skriver om. Her kommer overskriften ind i billedet, for ligesom da jeg var patientvejleder, og fik løn – sådan en løn, som jeg kunne betale lejlighed, sommerhus, mad, børn og alt muligt andet med. Så får jeg (selvfølgelig) også løn – altså rede penge, for det arbejde jeg har nu. Ellers var det ikke et arbejde, men et arbejde på frivillig basis, lidt ligesom hvis jeg stod nede i genneren og ekspederede alle de søde kunder som kom ind i butikken. Det kunne iøvrigt være enormt hyggeligt ellers. Der findes rigtig mange dygtige bloggere derude, som har deres blog som en fin hobby, mens de går på et ægte arbejde et andet sted. Og det var også sådan mit blog eventyr startede for lidt mere end halvandet år siden. Jeg startede mit blog, fordi jeg følte jeg havde noget på hjerte og fordi jeg gerne ville putte både flere billeder og ord på det jeg allerede havde gang i ovre på Instagram. At jeg et halvt år efter jeg startede med at blogge på Trinesblend, skulle sige mit job op for at leve af det, det tror jeg ingen havde forudset. I hvert fald ikke jeg.

Er din mand rig?

Jeg går på arbejde her på bloggen og på Instagram. Jeg arbejder for rede penge og jeg har ikke som sådan en rig ægtemand (også et spørgsmål jeg har fået flere gange). Men han og jeg lavede en aftale, der hed at vi kunne klare os i seks måneder og hvis ikke der var gang i min butik derefter, så måtte jeg ud at finde mig et andet arbejde igen. Heldigvis blev det ikke nødvendigt. Jeg havde dog aldrig turde tage springet som selvstændig, hvis ikke jeg havde haft hans støtte. Han var god til at skubbe mig, fordi han stolede på at jeg kunne klare det. En af de større forskelle på at have et job som blogger og så mit forrige job i det offentlige, er at min løn ikke er den samme hver måned. Den svinger. Jeg skal også selv sørge for at indbetale til pension, huske at lægge feriepenge til side og til hvis jeg bliver syg. Og så skal jeg selv sørge for at indberette moms og betale skat – man får ikke bare sådan en færdig lønseddel, hvor det hele er klaret. Det er her jeg takker min kære revisor for hjælp!

Markering af samarbejde, pris og indhold

Jeg prøver egentlig at gøre det ret synligt både her og på Instagram, når der er tale om et samarbejde. Ja faktisk er det ifølge ombudsmanden (som iøvrigt er en dame) min pligt at notere som det første i min tekst, at der er tale om et samarbejde. Jeg har valgt at skille det ad, mest for min egen skyld – men nu kan I da også lige få det her. Jeg gør det samme på begge platforme. Hvis jeg har indgået et betalt samarbejde med et firma. Altså et job, som jeg får betaling for at udføre, så skriver jeg i starten af min tekst som det første altid “annonce”. Hvis jeg fortæller eller viser et eller andet jeg har modtaget, som ikke nødvendigvis er noget jeg har indgået et betalt samarbejde for, så skriver jeg “reklame” eller “gave”. 

Nogle har også været nysgerrige på, hvordan man aftaler en pris og hvad min pris er. Jeg vil ikke gå ind i min egen betaling, for jeg er opdraget til at holde sådan noget med økonomi rimelig tæt og jeg føler ikke for at dele min løn ud her på internettet. Det håber jeg I forstår, men jeg kan sagtens fortælle lidt om hvordan jeg kommer frem til en pris for det som jeg skal levere.

Et samarbejde kan se forskelligt ud. Der er korte samarbejder, som eksekveres her og nu. Det kan være en kampagne på Instagram, på bloggen eller begge steder. Hvor jeg fakturere kunden lige når det er afsluttet. Altså en slags engangsforestilling. Som dog sagtens kan gentage sig igen en anden gang. Jeg har flere samarbejder, som jeg har lavet mere end en gang og jeg bliver sgu så glad når en kunde kommer igen, for så betyder det jo, at det jeg lavede første gang var godt. Der er også længere samarbejder, som ofte kaldes ambassadørskaber og der aftaler man indhold over måske et halvt eller helt år for en samlet pris. Som blogger er det rart med sådanne længere aftaler, for det gør at der i hvert fald er noget af ens samlede løn, som er fast nogle måneder frem.

Mine tal

Så altså det jeg tjener penge på, er de samarbejder jeg indgår med forskellige firmaer. Mine tal er vigtige når det handler om budget. Læsertal her på bloggen, antal følgere på Instagram, antal likes og kommentarer – det er alt sammen noget som er vigtigt for mig og for kunden, når jeg skal forhandle min løn. Nu højere mine tal er, des mere kan jeg “tillade” mig at tage for mit arbejde. Typisk omfatter en aftale – et eller flere blogindlæg og post/stories på Instagram. Strikket sådan sammen, så det passer til mig og kunden. Nogle samarbejder leverer et såkaldt brief, en slags manual for samarbejdet, med datoer og lidt om hvad de ønsker samarbejdet skal indeholde. Andre samarbejder styrer jeg mere eller mindre selv. Kort fortalt er det den måde jeg tjener penge på. På at levere indhold. Influencer marketing som det hedder, eller online marketing, som har en, for nogen, mere positiv klang end at sige at man er blogger af erhverv. Jeg skrev et indlæg om netop det, da jeg havde været selvstændig i et halvt år. Fordi jeg desværre har oplevet nogen som har rynket på næsen, når jeg har fortalt hvad jeg laver. En rynken som snarere bunder i uvidenhed.

Derudover, så leverer jeg en masse indlæg her og en masse billeder på Instagram, som hverken er annoncer eller reklamer, men bare tanker og indblik i min verden, i små øjebliksbilleder. Det er som sådan ikke mit arbejde, men det er det på en måde alligevel blevet. For det er meget vigtigt for mig, at der er variation og vekslen mellem det ene og det andet. Og for mig består bloggen ikke uden dem.

Den første januar nærmer sig med hastige skridt og så har jeg sørme allerede været selvstændig med mit lille firma i et helt år. Tiden med små børn den flyver, det vil sige at min tid har fløjet de sidste otte år, men det her år, det har om noget fløjet endnu hurtigere. Jeg har haft travlt, på den gode måde – jeg har siddet søndag aften med sommerfuge i maven over, at det snart var mandag. Jeg elsker mandage som aldrig før. Og jeg glæder mig kæmpe meget til det næste år. Jeg ved at der kommer til at ske så meget spændende.

Og så lige et ægte blogger billede, fordi den her hverdag gør at møder ofte foregår sådan der ude i byen.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Kære Trine,
  Det er mig en gåde, at så mange finder det helt OK at snage i din familie’s økonomi. Som om du ikke deler nok i forvejen ?

  Jeg syntes du er meget klar ift. at vise hvad der er sponsorater osv. og jeg syntes egentlig ikke du behøver at svare på de spørgsmål. Til gengæld vil jeg sige, at det er meget fin respons og jeg håber det giver svar til de nysgerrige.

  Tak for en virkelig fin blog ! ! Jeg er fan, uanset jeres økonomi 🙂

  • Kære Charlotte,
   Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for du synes jeg er tydelig i forhold til mit indhold. Hav en glædelig jul. Kh Trine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *