Om at være på forkant og sidste omgang med flyverdragter til det mindste skolebarn

Annonce

Selvom jeg ikke føler det er særlig længe siden, at efteråret kom og jeg begyndte at tænke i lukket fodtøj og tykkere jakker til mine børn. Så varer det heller ikke længe før det bliver vinter – #winteriscoming. De er alle tre vokset ud af deres vinterovertøj og jeg er ved at tjekke op på beholdningen af titusinder af fingervanter og elefanthuer. Og termo, vinterjakker og flyverdragter og og og og.

Selma som går i 0. klasse skal for sidste gang have flyverdragt denne vinter. Jeg ved fra den gang, da Alfred gik i 0. at det bare var fedest og hurtigst, at kunne springe direkte i flyverdragten, istedet for vinterjakke og overtræksbukser. Jeg kan nemlig huske, at jeg var lidt i tvivl om han ikke bare skulle droppe flyverdragten – måske fordi han var for stor. Jeg blev dog anbefalet af flere, at beholde den i 0. og det var det helt rigtige valg. Så selvfølgelig skal Selma også fortsætte i dragt denne vinter. Sådan så hun hurtigt kan komme i tøjet, når klokken bimler til frikvarter.

Jeg har ikke mange krav i forhold til ungernes flyverdragter. Det kan gøres ganske kort. Den skal være varm og vandtæt og så skal den være rar at have på, sådan så den er til at bevæge sig frit i. Jeg synes nemlig nogengange flyverdragter kan være alt for store, især til de små – de kommer hurtigt til at forsvinde helt ind i dragten, så jeg prøver at gå efter en model som sidder okay tæt ind til kroppen, uden den bliver for stram.

Så holder jeg desuden øje med, om der er synlige gode reflekser på dragterne. Vi bor meget tæt på skolen og vores store søn går selv, og jeg tænker Selma kommer til at gå sammen med ham inden længe. Når det bliver vinter er det stadig mørkt klokken lidt i otte. Så det er en nødvendighed med reflekserne. De flyverdragter vi har valgt, er desuden fri for de skadelige fluorstoffer. Jeg må indrømme, at det ikke er noget jeg tidligere har holdt så meget øje med, men jeg er blevet opmærksom på, at fluor åbenbart ofte er i overtøj, for at gøre tøjet vandtæt. Fluorstof kan ophobe sig i vores miljø og i vores kroppe og det kan være hormonforstyrrende, påvirke vores immunforsvar og øge risikoen for spontan abort. Man bliver jo klogere hver dag og alt sådan nogen kan være svært at hitte rede i. Men når muligheden er for at vælge uden, så går jeg klart efter det valg.

Den sidste ting, som jeg holder skarpt øje med. Eller faktisk er det en feature mine børn er svært glade ved. Det er det her med, om ærmet har sådan et lille ekstra ærme, hvor tommelfingeren kan stikkes igennem. Det elsker de af en eller anden grund og synes er top sejt. Jeg synes det er smart, fordi det lille snefang (eller hedder det måske et vindfang), sikre at der ikke fiser kold luft og sne op den vej. Jeg kom en vinter til at købe en flyverdragt til Selma uden lommer og det var virkelig dumt. Hun putter nemlig sine vanter i lommerne og det var upraktisk ikke at have dem til det formål. Så nu sikrer jeg mig også at der er lommer i de dragter jeg investerer i. Og gerne flere lommer, så der både er plads til vanter, dims og sten.

Vi har en lokal Sportmaster her på Nørrebro, som vi besøger når vi mangler sneaks og sportstøj. De har dog også et overraskende stort udvalg af overtøj. Jeg var inde og se efter nogle sko til Alfred, som han skulle bruge til idræt og så at der var en del flyverdragter at vælge imellem.

De har også en rigtig fin og overskuelig hjemmeside og jeg valgte derfor at sidde hjemme i ro og mag sammen med Selma, sådan så vi kunne finde de rette flyverdragter. Hun er nemlig lidt sippet for tiden, i forhold til hvad hun skal have på. Hun er i hvert fald pludselig blevet meget bevidst om, hvad hun ikke gider at have på. I forhold til tidligere, hvor hun var total ligeglad. Jeg synes hun valgte to rigtig fine dragter. En neutral, som vidst nok kaldes for en dragt til drenge – men armygrøn er altså ret fin til begge køn. Og så valgte hun en mere farveglad dragt med stjerner. De har begge det blødeste fleece indeni og det gør, altså at komforten lige bliver en tand mere rar. Hætterne er aftagelige på begge. Jeg tager den faktisk altid af, når temperaturene ikke er så kolde igen, for så sidder den ikke der på skuldrene og varmer alt for meget.

Flyverdragt med stjerner // Armygrøn flyverdragt

Der er jo lidt tid endnu til det bliver relevant, men lige pludselig bliver det koldt og så er det altså bare rigtig rart at have styr på flyverdragten. Især når det er turdag i skolen, som oftes er en hel dag udenfor og gerne et sted, hvor der er vand – der tænker jeg det er perfekt at have dem hængende klar i garderoben.

Selma fik lov at prøvekøre begge dragter her inden vinterens komme. Det var ret varmt, men de er begge godkendt til UG med kryds og slange.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *