Noget om forlænget holdbarhed og godt design

Annonce Stokke

Nu nævnte jeg selv i mit forrige indlæg noget om at mine børn er blevet større. Noget om at en masse ting bliver lettere med tiden. Det bliver lettere at rejse, lettere at holde weekend, lettere at holde hverdag, lettere at komme fra A til B. Meget bliver lettere. Men som altid, så er der selvfølgelig også noget som bliver sværere. Vi har lige været igennem en periode, hvor vi har renoveret lejligheden. Ja faktisk så er vi overhovedet slet ikke sådan 100% i mål endnu. De to store børn har fået opdateret deres værelser, sådan så de er blevet mere alderssvarende og snart starter det hele igen, for den mindste skal også have opdateret sit lille værelse. Sådan er det at have børn, det hele ændrer sig så lynhurtigt. De vokser så hurtigt og behovene skifter. Vi er snart ved at være kommet af med det meste udstyr, men få ting følger dem stadig. Og det er nu i grunden rart, når de i forvejen ret mange investeringer, blot kan vokse med dem, istedet for at blive skiftet ud. Jeg elsker når noget har flere funktioner, noget der gør at holdbarheden bliver forlænget på trods af små ben med vokseværk.

Da vi ventede vores første barn, var listen lang i forhold til anskaffelse af nye arrangementer til lejligheden. Den var helt sikkert også al for lang, men man er jo rimelig let at narre som førstegangsforældre. Hvis jeg skulle lave en liste nu, så ville den faktisk være ganske kort.

Vi var dog også så heldige, at vi arvede en stol fra min svigermor. Faktisk havde det været Sørens gamle. Min svigermor havde slebet og malet den så den stod spritny, men stadig med en hyggelig familiehistorie i sig. Det var en Tripp Trapp Stol fra Stokke. Og lige præcis den stol har fulgt alle min tre babyer. De har siddet i den og har fået noget af deres allerførste grød lige der, ligesom deres far har og det er da simpelthen sådan en fin tanke. Stolen nåede således aldrig at komme helt væk, for det er jo sådan med Tripp Trapp stolen, at den vokser i takt med at barnet vokser.

Når barnet er spæd, giver stolen mulighed for at baby kan komme med til bords ved at montere “new born set” direkte på Tripp Trapp Stolen fra Stokke. Barnet kan således være med omkring spisebordet og man kan få hænderne fri. Jeg tænker især, at det er en god idé, når man har et barn i forvejen. Vores arvestol var fra før 2003, så vi gjorde desværre ikke brug af denne mulighed. Men jeg synes bestemt det giver god mening, at have baby med oppe i øjenhøjde. Det skaber noget hygge at hele familien kan sidde omkring spisebordet sammen. Noget nærvær og noget god øjenkontakt.

Mine børn har siddet i deres stol fra omkring seks måneders alderen (nok også lidt før). For stolen, kan nemlig bruges som højstol med et “baby set”, som nemt sættes fast på stolen. Kæææft mand hvor har de spist meget mos og grød i den. Jeg har nogengange nærmest måtte bruge hammer og mejsel for at få alt den indtørrede mad af den stakkels stol.

Derudover findes der altså også noget ret smart tilbehør. Alverdens fine hynder, men også opbevaring, til det man altid lige står og mangler ved hånden. Det er jeg helt sikker på, at jeg gerne ville have brugt, da jeg havde helt små børn. Man mangler altid en klud eller en stofble.

Vi  afleverede vores stol tilbage for noget tid siden, da den skulle bruges til noget andet familie. Den har virkelig også gjort det godt her hos os og har altså fulgt alle tre børn. Den var malet i en sort farve, men i forbindelse med dette samarbejde kunne jeg vælge to nye Tripp Trapp stole og jeg har valgt noget ganske andet end sort denne gang. Kalle har (selvfølgelig) fået en sart lyserød og Selma en rød.

Nu sidder de begge der omkring vores spisebord, side om side i deres nye stole. Stolen som altså med det rette tilbehør kan bruges fra spæd og mange år frem. De kan indstilles så de passer i forskellige højder og faktisk også snildt bruges som voksne. Det vil sige, vi let ville kunne bruge dem som ekstra stole, når vi har gæster efter børnenes sengetid.

Jeg synes Tripp Trapp stolen fra Stokke har nogle rigtig gode funktioner i forhold til alder. Fodstøtten følger dem fra de sidder i babyindsatsen og flere år frem. Samtidig har den også en trappefunktion, sådan så fodstøtten bruges som et trin til at komme op og ned fra stolen. Stolen er designet således at den står fast og ikke tipper. Det synes jeg er rigtig trygt.

En anden ret så vigtig detalje, det er at selve designet er rigtig pænt. Det synes jeg er vigtigt, fordi det er et møbel som så meget andet. Der findes et utal af farver, men man kan også vælge forskellige træsorter, hvis man mere er til det look. Personligt er jeg vild med at tilføje farver til indretningen, med to farver som både vi og begge børn elsker. Det giver ligesom noget personlighed med på vejen også.

Der sker jo ting og sager med børnene når de kommer i skolealderen, så det er nok et spørgsmål om tid, inden Selma gerne vil sidde på en voksenstol, ligesom hendes storebror Alfred gør. Men der er ingen tvivl om, at hun sidder bedst med fodstøtten og en højere siddehøjde end vores voksenstole har. Kalle vil heldigvis i mange år frem sidde lige der og når han vokser, så kan vi let lige justere sidde og fod højden, sådan så han igen sidder i øjenhøjde med os andre omkring bordet.

Det ikoniske design Tripp Trapp er forresten fra 1972 og Stokke er et norsk brand. Jeg synes netop det er så fantastisk med langtidsholdbare design i den her tid, hvor det hele går så hurtigt. Både børn som gror hurtigere end ukrudt, men også fordi vi lever i en tid, hvor der kommer så meget nyt til hele tiden. Her har man valgt at beholde designet og så bare videreudviklet på tilbehøret. Det synes jeg er smart!

Og Tripp Trapp stolen den ville således stadig være at finde på min babyliste.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Et lille fif: Newborn delen passer faktisk på stole ældre end 2003, den sidder fast men ikke låst fast. Det eneste det betyder er at man ikke kan løfte stolen i indsatsen. Verdens bedste stol! Vores er fra 1989.

 • Hej Trine,
  Du kunne vel ikke skrive et lille indlæg om ting du (med din erfaring) ville købe hvis du i dag stod og ventede din første. Der er så mange babylister overalt, men synes der står aaalt for meget på dem. Det kan da ikke passe at man ikke kan gøre det en lille smule mere minimalistisk? så hvad vil du sige er essentials?
  Mange hilsner Maj

 • Hej.
  Kan du huske hvilke malinger du brugte til de to stole? Jeg er vild med både farverne og glansen.
  På forhånd tak.

  Gode hilsner

  Susanne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *