NØRREBRO GUIDE: fem gode steder #2

Lige så længe jeg har boet i København, har jeg faktisk altid brugt byen rigtig meget. Både med og uden børn, men jeg indrømmer gerne blankt, at jeg efter min skilsmisse bruger byen endnu mere. Især de dage mine børn ikke er hos mig. Mens hedebølgen stod på var jeg endda forelsket. Altså sådan rigtig forelsket med kriller i maven og røde kinder. Ikke i nogen mand sgu, men i min by. Jeg kunne cykle gennem gaderne og smile til husene, til vandet i alle de fine havne, til vejen, musikken, parkerne og menneskene på gaden. Ha ha, lidt skørt det ved jeg godt, men byen gør mig ægte glad med sommerfugle i maven. Også selvom hedebølgen er ovre. Jeg får virkelig ofte et sug i maven af ren lykke over hvor dejligt her er.

NØRREBRO GUIDE

Særligt min egen bydel er jeg glad for. Jeg har derfor igen samlet lidt gode steder herfra. Yndlings Nørrebro. Se evt det første indlæg i samme føljeton lige her.

1.

TÙ A TÙ – secondhand

I Jægersborggade ligger en rigtig god secondhand forretning. Det er sådan en, hvor man selv afleverer sine sko, tasker, tøj osv i. Det er en god blanding af lidt dyre mærker sammen med highstreet. Der er altid en del fra Ganni, Stine Goya, & Other Stories. Men også Zara, H&M og andre lidt billigere. Butikken er hyggelig og inspirerende – og det er også et godt sted, hvis man i stedet for selv at shoppe kan aflevere sit eget og få lidt penge ud af det.

2.

Pura Utz 

Jeg tror jeg har nævnt den her forretning tidligere. Den ligger i Ahornsgade og udover deres utrolig smukke designs med perler, så er forretningen fuld af smukke dekorationer et kæmpe besøg værd. Alt bliver desuden produceret af kvinder i Guatemala udfra deres farverige tradition med vævning.

Det er ret gennemført og jeg kan sagtens forstå at de efterhånden har lavet nogle ret seje samarbejder med store brands – men altid med deres gode værdier i fokus. Jeg har selv en halskæde jeg fik af min far i julegave, for nogle år siden og en taske. Jeg overvejer at købe en ørering eller to på et tidspunkt.

Se lige farverne. De er altså ret meget spot on, især sammen med de sjove detaljer. Sådan noget der altid tiltrækker min opmærksomhed. Det kan jo peppe selv et helt sort outfit op.

3.

Depanneur

Da jeg for hundrede år siden rejste verden rundt som backpacker. Rejste jeg også til New York. Jeg var i start tyverne og havde aldrig smagt en bagel, men mens jeg boede i New York blev det min faste morgenmad. En plain bagel, selvfølgelig med cream cheese på en lille hyggelig café. Depanneur er lige åbnet på Rantzausgade med eget bagelbageri. Alt er pænt og så smager deres surdejs bagel med snasket marmelade og cream cheese (smøreost ha ha) altså fuldstændig skønt. Den er forøvrigt så snasket, at den skal spises med kniv og gaffel.

Man kan også købe vin og andet drikkelse. Spise og drikke på stedet, tage det som to-go eller simpelthen bruge Depanneur som kiosk – som faktisk er hele idéen bag stedet. Jeg tænker også det er et fint sted, lige at snuppe en frokost mens man arbejder på computeren.

4.

Bast

Den her lille butik er for mig lidt overset. Den ligger på Nørrebrogade tæt på Rundelen. Det er en interiør og plante butik med nogle rigtig fine mærker. Blandt andet Hübsch, som laver fine sager i træ og læder. Jeg er ret draget af deres små træborde. Både runde og firkantede. Der er også masser af pæn keramik, lys, kurve og andet godt. Det er et lille sted, men med masser af sjæl og et godt sted at gå på opdagelse efter lidt nye planter og sager til hjemmet.

5.

Guldbergsgade

En hel gade, som jeg simpelthen elsker. Det var den første gade jeg boede på, da jeg flyttede til Nørrebro. Den gang var den ikke lige så bred og shoppevenlig. Der var heller ikke helt de samme cool butikker. Det var dog stadig en rigtig god gade. Nu er det en af de bedste synes jeg. Der er en del gode caféer. Spillestedet Rust, biografen Empire, tøjbutikker – blandt andet gode Adélie, Lefix og Res-Res. Det er også på Guldbergsgade at Michelin restauranten Kiin Kiin ligger og deres mindre (og billigere) Aroii.

 

Der er sådan en hel bilfri smøge der ved Empire og Mirabelle – Mirabelle, som har en sygt god croissant. Brus er også placeret i smøgen – der kan man få forskelligt mad, drinks og øl. Der er også Bæst med gode pizzaer. Ja altså, man kan faktisk bare bruge en hel dag i Guldbergsgade, hvis man vil opleve en masse forskelligt lækkert på Nørrebro. Og lige et sidste tip. Ninos Pizza – italienske på den helt rigtige måde. Og med den bedste udendørsservering i solen.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hvis man må komme med en (vigtig) tilføjelse; Guldblomst – blomsterbutik også i Guldbergsgade. Med ejeren Lennie, der laver byens mest lækre buketter og “duske” til en rimelig pris.
    Bedste blomsterpusher i hele København!

  • Åh, ja Guldbergsgade, elsker den også! Dengang og nu. Jeg boede i en årrække lige der i dette hood både inden børn med fester på Mexibar og Rust og da børnene kom, så var der gang i babybio i Empire og vores børn gik i vuggestue og børnehave på Møllegade. Kender det hood som min egen bukselomme, og vi og jeg kommer der stadig ofte. Man bliver så nostalgisk med alderen :-). Nogle gange tænker jeg, at vi aldrig havde behøvet at flytte derfra!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *