Når man kommer til at savne at være en familie på fire…

Jeg elsker elsker elsker vores sidste barn. Jeg elsker at være en familie på fem mennesker. Jeg elsker hele min flok af børn og kunne aldrig forestille mig noget som helst andet. Alligevel, så kan jeg altså godt savne kun at være fire. Jeg kan godt savne at have tid med mine to snart ret store børn – uden de hensyn der trods alt bliver taget til deres nuttede lillebror. Jeg kan godt savne at have hænder nok til at holde dem begge i hånden på samme tid. Den anden dag slog det mig lidt halvhårdt i hovedet, at siden Kalle blev født har vi ikke en eneste gang lavet noget uden ham. Altså noget hvor både Søren og jeg har været sammen med dem om en aktivitet, ja eller ingen aktivitet – bare sammen. Vi er okay gode til at dele os op, sådan så den ene har hold stor og den anden hold lille. Men jeg kunne altså godt tænkte mig nogle timer sammen, som en familie på fire. Alfred og Selma er jo blevet store de sidste to år og der er meget de kan nu som vi ikke gør, fordi vi har den lille (med på slæb). Det er da i grunden lidt synd – ikke at de ved noget om at der er noget de går glip af som sådan. Men lige meget hvordan og hvorledes man vender og drejer det, så går de altså glip af oplevelser som de helt sikkert ville have fået, hvis vi havde stoppet med at få børn efter Selma. Til gengæld får de så meget andet, så det er ikke noget problem, men jeg gad sgu da godt have en dag med kun to semi store børn. En dag hvor Søren og jeg kunne forkæle dem uden noget hensyn til små tykke ben, middagslur og mor sygen. En hel dag hvor vores fokus var 100 % på dem…nå ja og på hinanden.

Derfor fik jeg en genial idé. Vi holder snart ferie og tænkte derfor at vi kunne aflevere Kalle i vuggestue om mandagen i ferien og så smutte en tur i Tivoli som en familie på kun fire. Det skærer selvfølgelig lidt i hjertet at aflevere Kalle, men jeg ved han er tryg og glad og vi henter ham igen om eftermiddagen. Søren var med på den, og jeg har spurgt vuggeren om det er okay (vi havde nemlig meldt ferie). Verdens bedste vuggestue, syntes det lød fantastisk. De sidste tre år vi har haft vores årlige Tivoli ture, har jeg været gravid eller haft baby Kalle. Og jeg glæder mig derfor helt skørt meget til at vi alle fire kan få turpas og at vi kan prøve noget sammen som familie på helt samme tid. Jeg er et lille barn, når det kommer til at holde min mund med overraskelser. Jeg ville nemlig så gerne have overrasket de store med dagen på dagen, men jeg kunne simpelthen ikke holde det indeni min krop. Så vi, eller jeg, har fortalt dem om næste mandag. De blev ellevilde og hoppede op og ned som små hoppebolde, men samtidig også triste over at Kalle ikke skulle med. Og nu hvisker de stille om vores tur, når Kalle er nærheden. Sådan er det, vi er en familie på fem og når én mangler, så føles det forkert – også for dem. Jeg er dog sikker på de kommer til at nyde dagen med masser af hænder og kram fra begge deres forældre og så ved jeg også at vi alle vil glæde os over at cykle hen efter Kalle, med en stor kæmpe gasballon – kun til ham. Bare for at ønske ham god ferie og så drage hjem. Hjem med hele flokken samlet under armen igen.

Altså jeg ville da hellere aflevere ham hos nogle bedsteforældre, men sådan er vores lod i livet ikke. Vi har derfor også tidligere brugt det her med at sende ungerne afsted i institution den første eller sidste dag af vores ferie. Jeg ved nogen sikkert synes det er helt forfærdeligt – men altså, hvis aldrig min mand og jeg havde nogle timer sammen uden børn, så synes jeg også det ville være helt forfærdeligt. Også selvom vi selv har valgt at få børnene. Så sådan må det være. Og heldigvis kan jeg i min situation holde en fridag midt i en almindelig uge med en af mine unger og det kan altså også noget. Det lød nærmest som en forsvarstale og måske var det, det også -jeg synes bare at fornemme, at der er sådan et helt særligt “morpoliti” derude, nogen som mener at man skal være mor på en helt bestemt måde, ellers er det ikke godt nok. Jeg har heldigvis ikke selv haft “glæde” af politi mødrene, men jeg har i sandhed set dem i spil andre steder.

Kunne I finde på at aflevere børnene og så selv holde en “fridag”? Og kender I til de særlige politimødre derude, som har det med at vifte højlydt med deres pegefingre?

Jeg tæller ned til Tivoli og hvisker om det i smug med mine to store. Vi deler sommerfuglene i maven og har aftalt at vi skal have mindst ti ture sammen i den gamle ruchebane og kæmpe enorme candyfloss´. Det bliver godt!

(Visited 3 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Vi holder ind imellem en fridag bare for os selv – og jeg gør det faktisk uden et gram dårlig samvittighed, for de elsker at være i børnehave/vuggestue (hvor de iøvrigt hver dag har hinanden). Jeg har aldrig oplevet morpolitiet… men jeg må indrømme, at når min mor (der er dagplejer) fortæller om de børn der får minimalt med fri, mens forældrene f.eks tager en uge eller to, så skal jeg lige minde mig selv på, at de nok har deres grunde… for der kan jeg godt komme til at tænke, at det er en smule selvisk… og hvad fanden ved jeg… for det er der sikkert også en god grund til!

 • Vi holder ind imellem en fridag bare for os selv – og jeg gør det faktisk uden et gram dårlig samvittighed, for de elsker at være i børnehave/vuggestue (hvor de iøvrigt hver dag har hinanden). Jeg har aldrig oplevet morpolitiet… men jeg må indrømme, at når min mor (der er dagplejer) fortæller om de børn der får minimalt med fri, mens forældrene f.eks tager en uge eller to, så skal jeg lige minde mig selv på, at de nok har deres grunde… for der kan jeg godt komme til at tænke, at det er en smule selvisk… og hvad fanden ved jeg… for det er der sikkert også en god grund til!

 • vi har de sidste år taget en ekstra feriedag i forlængelse af ‘familieferien’, hvor vores to børn kommer afsted i børnehave og sfo/skole.
  det er en voksenfridag og SÅ godt givet ud og også tiltrængt efter tre ugers ferie som familie🤔☺️

 • vi har de sidste år taget en ekstra feriedag i forlængelse af ‘familieferien’, hvor vores to børn kommer afsted i børnehave og sfo/skole.
  det er en voksenfridag og SÅ godt givet ud og også tiltrængt efter tre ugers ferie som familie🤔☺️

 • Det lyder så dejligt at I også gør sådan og ja børnene her elsker også deres respektive institutioner. Alle jo nok deres grunde – men alle børn har brug for ferie, så jeg kan godt forstå at du tænker sådan om børnene hos din mor. Tak for din besked. Kh Trine

 • Det lyder så dejligt at I også gør sådan og ja børnene her elsker også deres respektive institutioner. Alle jo nok deres grunde – men alle børn har brug for ferie, så jeg kan godt forstå at du tænker sådan om børnene hos din mor. Tak for din besked. Kh Trine

 • Ja, det kunne jeg godt finde på. vi gjorde det i torsdag. vi skulle noget så romantisk som ordne vasketøj sammen på vaskeriet.
  og jeg gør det i disse dage, da jeg er blevet sygemeldt med stress.

 • Ja, det kunne jeg godt finde på. vi gjorde det i torsdag. vi skulle noget så romantisk som ordne vasketøj sammen på vaskeriet.
  og jeg gør det i disse dage, da jeg er blevet sygemeldt med stress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *