Nabolag og natur i sigte

Annonce

Så er hverdagen igen skudt i gang, men heldigvis med minderne om verdens bedste efterårsferie i sommerhus på Bornholm. Som jeg skrev om i mit indlæg om parcelhuse kontra skæve lejligheder, så drog vi i søndags ud for at kigge på nye flotte boliger i Glostrup. Bonana står bag de flotte hjem ved navn Egehusene, jeg tænker de hedder netop sådan fordi de ligger klods op af Egeparken. Bonava bygger hjem og skaber nye nabolag flere forskellige steder i Danmark og har gjort det i rigtig mange år. Egehusene lå lige midt i det smukkeste stykke natur, nærmest som i en fin lille lomme væk fra larm og butikker. Lidt ligesom vores eget hjem på Nørrebro, så bor man meget tæt på det hele – men alligevel lidt væk. Det er sådan en konstellation vi selv holder rigtig meget af. Vi skal ikke flytte nogen steder lige nu, men måske ud i fremtiden og så ville sådan en type bolig som vi så i søndags helt sikkert være et godt bud. Bonava bygger faktisk også i København og oppe nordpå og det ville være de steder, som ville være rigtig interessant for vores lille familie på grund af job og familie. Nu fik vi set Egehusene og det var en god oplevelse. Vi var til det der hedder Bonava åbent hus og det er noget der foregår en del søndage endnu forskellige steder i landet. Det eneste det kræver, det er at man tilmelder sig dagen og hvis man bor i byen og har brug for et lift, så fikser Bonava også det.

De er allerede rigtig langt med byggeriet og vi kunne derfor liste rundt og se forskellige næsten færdige lejligheder. Vi så de forskellige størrelser og var også oppe og tjekke en af de store fælles tagterrasser ud. Gisp, den er lækker – ligesom de enorm store altaner er. Både brede og dybe. Inde i København, må de sjældent være særlig dybe på grund af gaden eller gården. Men her fungerer den nærmest som en lille gård, bare oppe i luften. Fordi at Bonava er så langt med byggeriet betyder det også, at man ikke kommer til at bo i byggerod særlig længe. Det hele skulle være færdigt, når ude sæsonen igen starter. Altså min Kalle ville nu ellers elske at bo midt mellem de store maskiner, men i længden er det jo ikke særlig fedt med mudder og sådan.

Allerede da vi kom ind i boligen, lagde jeg mærke til det mega fede terrazzogulv, der var i opgangen. Simpelthen så pænt og rart med et godt førstehåndsindtryk. Vi var afsted alle sammen, og selvom der var aktiviteter for børnene, så valgte mine at de også gerne ville se boligerne. Og de gik derfor med rundt og kiggede på lejlighederne. Måske også fordi, at de hurtigt opdagede den store skål med bolcher. Den var rimelig tom, der vi forlod den. Men hvis man kommer med børn, som ikke gider deltage rundtvisningen, så er det altså muligt at få den aktiveret imens.

Lejligheden var lys og venlig og så havde den alle de rene linjer som jeg hemmeligt drømmer om. Helt lige vægge, pænt gulv som var lydløst ved betrædning. Paneler og karme, som ikke havde ti tusind lag af gammel maling på sig. Jeg elsker vores gamle skæve lejlighed på Nørrebro, det gør jeg virkelig – men det må være så rart at flytte ind i noget som står knivskarpt og moderne. Og med så rene flader er der mange spændende muligheder, der blot ligger og venter på at man kan gøre det til ens eget, ved at sætte lige præcis det præg på det man har lyst til.

Boligerne havde nogle store flotte vinduespartier og det giver altså bare det pæneste lys inde i hjemmet (lige noget for en bloggertype som mig), samtidig med at det gør, at man kan strække øjnene og får fornemmelsen af endnu mere plads. Kalle står og tjekker de seje gravkøer ud lige der i køkkenvinduet og det så mega kært ud. Det er Egeparken, som nærmest flyder ind af vinduet.

Oppe på den store fælles tagterrasse var udsigten smuk ud over trætoppene og de store vinduespartier jeg spejler mig går ind til den store penthouse lejlighed. Og der er selvfølgelig elevator hele vejen op til den.

Og så er der den fineste legeplads lige ved siden af boligerne. Den ligger i Egeparken, som er en park med utrolig mange træer og masser af græsplæne til at spille fodbold på – og lidt længere henne af vejen der ligger den lokale skole. Jeg var faktisk overrasket over hvor fint der var. Jeg ved nemlig ganske lidt om Glostrup, hvis overhovedet noget, men alligevel så må jeg have haft en forudindtaget mening, for jeg blev positivt overrasket over det nydelige område. Mellem alle de fine træer finder man også “Klatreskoven” og den havde vi fået lov at prøve kræfter med. Det var virkelig professionelt og meget tjekket. Jeg fik ingen billeder af det, da Søren gik med Kalle og Selma og jeg selv kravlede rundt deroppe med Alfred. Børn under ti år skal ledsages af en voksen. Der er seje svævebaner og masser af klatring. Stor anbefaling herfra.

En lille opsummering

Bonava bygger hjem som altid er tæt på natur og i gåafstand til den lokale skole. De skaber så at sige et helt nyt nabolag, med god plads til at leve. De bygger to slags boliger. Lejligheder og rækkehuse, så der er lidt for enhver smag. Hver søndag åbner de op til et af deres byggeprojekter til Bonava åbent hus. Man kan tilmelde sig til en af de søndage lige her, hvor man samtidig kan få et lift hvis man har brug for det.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *