Når det kan føles svært at trække vejret i bund

annonce Yogastream

Første gang jeg stiftede bekendtskab med yoga var under min første graviditet, hvor jeg gik på et hold  for gravide. Det gjorde mig godt. For mig, var det rigtig godt at mærke roen omkring mig selv, samtidig med at yogaen også gav mig mulighed for at mærke min krop. Mærke min vejrtrækning. Lige præcis den del har jeg nemlig rigtig svært ved. Dengang og nu.

Jeg har i mange år haft skide svært ved at trække mit vejr. Jeg glemmer at trække det helt i bund og går ofte og holder på mig selv, synkront med at jeg kun trækker vejret overfladisk. Jeg forsøger at være opmærksom på det og når jeg er det, så går det bedre med at turde mærke hele min vejrtrækning. Det kan dog være svært for mig. Lidt skørt, når det at trække vores vejr er noget vi er født til at gøre.

Når jeg dyrker yoga, oplever jeg en følelse af at det eneste jeg skal, er at trække vejret og mærke mig selv. De spændinger jeg kan gå med både i kroppen og inde i hovedet, de bliver løsnet op og jeg når bedre ind til mig selv.

Yogastream

Efter min graviditetsyoga har jeg sådan on and off gået på forskellige yogahold. Nu flere børn der er kommet til, har det dog begrænset mig en del i at komme afsted. Og langsomt gled yogaen i baggrunden. For et lille års tid siden, begyndte jeg dog igen at dyrke yoga. Jeg begyndte nemlig at dyrke online yoga sammen med Yogastream, hjemme i min stue. Et åndehul, som kunne passes ind, lige når det passede mig. Det var simpelthen en perfekt måde at få yogaen ind i mit liv på igen. Det gjorde mig også meget glad, da de skrev til mig omkring et samarbejde, for det kunne jo ikke passe bedre, når jeg i forvejen havde oprettet en profil hos dem.

Det er selvfølgelig en prioritering om man hellere vil ud af døren, for at dyrke sin yoga eller meditation – men for mig, som har en ret komprimeret dag med børn og arbejde – og som ofte er for udkørt når børnene er lagt om aftenen. Ja, så kan det ikke passe mig bedre, at jeg kan åbne min computer lige når det passer mig og nappe mig et yogahold, hvor det blot er mig og underviseren. Et online yogastudie, som blidt flyder ud i stuen til mig, lige for øjenene af mig. Det kræver ikke meget andet, end en computer og noget internet. I starten brugte jeg et tæppe som måtte, men jeg må sande at selvom jeg “bare” er hjemme, så betyder det noget for min motivation, at jeg tager yogatøj på og finder min yogamåtte frem. Men det er absolut ikke et krav.

Især den sidste tid, har det været ekstra vigtigt for mig, at nå noget mig-tid med yoga og ro i hovedet. Jeg ved ikke helt hvad det er, om det er årstiden der skifter, eller at min mors årsdag for hendes død nærmer sig, tanker og bekymringer omkring børnene eller for meget arbejde der gør mig ekstra tænksom for tiden. Eller jo, det ved jeg egentlig nok godt – måske en blandning af det hele, sammen med noget privat. Men mit hjerte banker hårdt i disse dage, mine hænder ryster lidt og jeg har sådan en følelse af aldrig helt at nå i bund og være 100% tilstede der hvor jeg er. Samtidig med at jeg får styr på den situation, så giver yogaen fra Yogastream mig et pusterum – uden jeg skal tænke og planlægge for meget i forhold til fx logistik. Jeg kan bare gøre det! Og jeg føler mig lettere bagefter. Mentalt og fysisk

Yogaen fjerner fokus fra alt andet. Yoga får mig til at føle nærvær for mig selv. Og så giver yoga mig en masse styrke i min krop. Jeg har mærket hvordan jeg er blevet stærkere, hvordan jeg kan holde forskellige stræk længere og længere. Med Yogastream er det også super nemt, lige at “spole” tilbage, hvis der er noget der skal tages om, eller man bare lige har brug for at se en øvelse igen.

Der er flere forskellige typer af yoga og meditation, noget for enhver vil jeg mene. Derudover er der også forskellige forløb. Dem talte jeg også om ovre på min Instagram den anden dag. Jeg er nemlig VILD med forløbene. Jeg bruger dem til at give mig selv en udfordring og vælger de forløb, som er flere dages yoga i træk med et særligt formål. Jeg kan anbefale “Shape up”, som er 21 dages yoga med fokus på at stramme op og rense ud.

Det her med et online yogastudie i stuen tænker jeg også er en rigtig god måde, at vise børnene at det er sundt at få rørt sig. Det er i hvert fald ret tydeligt, for dem når jeg ruller yogamåtten ud, at nu skal jeg lige bevæge mig lidt og i weekenden, så vil de egentlig bare gerne være med. Min yoga bliver ikke helt så koncentreret, når der møffer tre små børn rundt sammen med mig. Men det er lige meget, for det er hyggeligt og en sjov måde at være sammen på sådan en søndag morgen.

Hvad er yoga egentlig?

Yoga betyder at forene. Fordi man med yoga arbejder med at skabe harmoni mellem kroppen og sindet (hvor fint er det lige?). Yoga er et indisk system, til indøvelse af åndedrætsøvelser og kropsstillinger. Der findes et hav af forskelllige yogastilarter og så kan yoga dyrkes af alle, uanset kropsform, køn, alder og niveau. Tidligere tror jeg, at mange anså yoga som noget meget spirituelt, som kun blev dyrket af hippierne og alternative. Sådan er det dog ikke længere. Yoga er nu en af de mest voksende træningsformer.

Yoga har en masse fordele for kroppen og sindet, en ud af mange er, at man opnår en bedre søvn. Den synes jeg er rigtig vigtig. Jeg havde den selv med som et punkt i dette indlæg omkring søvn.

Sådan fungerer Yogastream

Yogastream er et online yogastudie. Man skal være oprettet som bruger og logget ind, for at få adgang til videoerne. Dog er det muligt at få lov at prøve en gratis yogaklasse, sådan så man får en idé om hvad man går ind til. Der er over 900 forskellige videoer at vælge imellem med forskellige dygtige undervisere. Der er mange stilarter indenfor yoga og meditation. Og så er der også gravid og efterfødselsyoga.

Jeg synes desuden, at videoerne er enkle og smukke uden unødig støj for sanserne.

Prisen er super fair og derudover er der ingen binding, så du melder dig bare ud, hvis ikke du har lyst til at være med længere.

Rabatkode

Med koden “Trinesblend2019” får du den første måned for 49 kr. Koden gælder helt til d. 23/12-2019.

Du kan oprette en profil lige her.

Namaste

(Visited 13 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *