Misk mask maske på.

Er makeup virkelig blevet vores skjul? Vores eget cover, som kan passe på os og skjule vores sande ansigt, når vi er trætte, hormonelle eller blege. For alt det er vi alle sammen. Mænd og kvinder. Ligesom vi alle prutter, har dårlig ånde og sved under armene.

Jeg så det her program på tv i går, hvor en familie skulle leve som man gjorde engang. En lille familie på 4 skulle altså leve og se ud som tilbage i 70’erne. Hvilket for familiens mor blandt andet betød ingen makeup og uden bh. Ærligt talt var jeg lidt i chok, for hun nægtede simpelthen at vise sig uden make up. Altså det er jo ikke fordi jeg selv ville synes det var ubetinget fedt, at vise mig selv træt uden makeup på landsdækkende – men alligevel, når nu man har meldt sig til programmet. Og er det virkelig så forfærdeligt at vise sig frem uden sit cover?

Jeg har aldrig brugt særlig meget makeup, men kan da godt mærke at som alderen bliver højere og højere, så synes det også tydligere at se på min hud om jeg er træt. Og der tyer jeg da også til mit dække og tryller gerne en glød frem som ikke findes i virkeligheden. Vi har nok vænnet os selv til at se os med et ekstra lag på, og har åbenbart ikke lyst til at andre skal se os uden. Lidt ligesom med bh’en. Jeg har det oprigtig talt rarest med den på, hvilket vel egentlig skulle være omvendt. Altså sådan rent fysisk, men min krop er vant til den – så det hele føles ligesom for løst uden. Ha ha. (Tre sultne børn i ved).
I weekenden elsker jeg de dage, hvor det hele hedder løst tøj (med bh) og ingen makeup og jeg kan altså også godt gå en tur ud med familien uden. Men jeg indrømmer, at jeg er begyndt at tænke mere over det. Altså hvis jeg møder nogen jeg kender, så er det som om jeg lige må undskylde, at jeg ikke har makeup på. Det er da egentlig latterligt, for jeg er sikker på andre er ligeglade. Jeg tror vi gør meget af vanens magt og måske, hvis vi stoppede med at bruge makeup, så ville vi vænne os til det ansigt, istedet for det malede. Det har jeg nu slet ikke tænkt mig, for jeg synes makeup er flot og faktisk gad jeg godt at blive bedre til det og udvide mit repetoire en smule. Jeg kan kun en enkelt maske og så lige lidt ekstra på kinderne til festlige begivenheder. Men hvis jeg havde meldt mig til et program som det i går, så havde jeg da været med på legen og smidt det hele. Også bh’en!

(Visited 3 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg synes tit make up kan fungere som en maske og jeg har også flere gange taget mig selv i at tænke, at jeg gerne ville vaske make uppen af nogens ansigt, for ligesom at finde ud af hvem de var i virkeligheden. Personligt, så går jeg kun med make up 1-2 gange om ugen for tiden. Fordi jeg er fritstillet fra mit arbejde og bare tuller rundt derhjemme. Men da jeg arbejdede eller hvis jeg skal noget, så har jeg det på. Det gør at jeg føler mig mere frisk. Hvis jeg derimod blev bedt om, ikke at have BH på ville jeg protestere, for med bryster med tyngde og god størrelse, så ville jeg simpelthen føle mig så utilpas og at de var til besvær…

  • Jeg synes tit make up kan fungere som en maske og jeg har også flere gange taget mig selv i at tænke, at jeg gerne ville vaske make uppen af nogens ansigt, for ligesom at finde ud af hvem de var i virkeligheden. Personligt, så går jeg kun med make up 1-2 gange om ugen for tiden. Fordi jeg er fritstillet fra mit arbejde og bare tuller rundt derhjemme. Men da jeg arbejdede eller hvis jeg skal noget, så har jeg det på. Det gør at jeg føler mig mere frisk. Hvis jeg derimod blev bedt om, ikke at have BH på ville jeg protestere, for med bryster med tyngde og god størrelse, så ville jeg simpelthen føle mig så utilpas og at de var til besvær…

  • Jeg ville til hver en tid også undlade makeup, hvis jeg var hjemme. Jeg giver dig klart ret i, at ens udtryk bliver langt mere friskt med makeup. Det er nok også derfor vi ofte vælger at tage det på, når vi skal noget. Og BH, ja den bliver sgu på. God dag 😊

  • Jeg ville til hver en tid også undlade makeup, hvis jeg var hjemme. Jeg giver dig klart ret i, at ens udtryk bliver langt mere friskt med makeup. Det er nok også derfor vi ofte vælger at tage det på, når vi skal noget. Og BH, ja den bliver sgu på. God dag 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *