Mine 3 bedste råd til en pæn glød i ansigtet + 1 bonus

Der bliver talt så meget om glød for tiden, og den er nu i grunden også rigtig pæn sådan en glød i ansigtet. Man taler sågar om en helt særlig graviditetsglød, den hvor gravide mødre altså kan få en særlig fin kulør i ansigtet – noget som måske nok skyldes den øgede blodgennemstrømning som sker helt naturligt, mens man bære sin baby i maven. Men pænt ser det ud. Der tales om mad, som kan hjælpe med at få huden til at stråle og så er der selvklart alverdens cremer som lover det samme. Jeg vil også gløde, især her i disse uendelige grå måneder, hvor solen ikke formår at sende sin lune glød ned på vores kinder. Jeg har i et par år været god ved min hud, i forhold til faste renserutiner (ja bedre sent end aldrig) og diverse cremer og det har virkelig haft en god effekt – så selvom jeg i lang tid godt kunne være sådan en lidt skeptisk type, når det kom til alt det som producenterne lover, så er der altså hold i noget af det. Resultatet kommer ikke fra den ene dag til den anden, men over tid og især hvis man er standhaftig og gør plejen til sin helt faste makker. Jeg har suppleret min rutine lidt over de sidste par måneder for at gå efter mere glød og glattere hud og det var egentlig det som jeg gerne lige ville dele med jer, for jeg er på røven over den effekt det har haft. Seriøst!

Sammen med den berømte glød, så bliver der også talt om anti-aging og anti-rynkecreme produkter. Og selvom det kan have en klang af negativitet, så er jeg altså helt med på, at jeg så længe som muligt gerne vil fremstå skarp. Så ligesom jeg prøver at få bevæget min krop for at blive fastere, drikker masser af væske og forsøger at holde mig til det gode kost – så passer jeg (nu) på min hud i ansigtet, ligesom jeg også gør på kroppen. Huden i ansigtet er jo noget af en tynd udsat fætter, den er aldrig dækket til – med mindre man selvfølgelig går klædt i burka, ellers er huden altid fremme og bliver i løbet af årene eksponeret for alt det vi bevæger os rundt i og det samtidig med at vi bruger vores ansigtsmuskler rigtig meget, når vi gestikulerer. Ansigtet er derfor også ofte der hvor sporene sætter sig. De gode og de dårlige, mit ansigt rummer masser af spor efter smil i massevis, triste tårer, sol og andet som har sat sig fast. Det meste af den slags det sidder sgu så dybt, at det ikke er til at rokke med – men jeg har alligevel erfaret at det kan mindskes, sådan så linjerne får et mildere udtryk. Det hele er der stadig, men måske det alligevel ikke sidder helt så dybt som det gjorde før. Og helt ærligt, det får mig til at lave endnu større smilerynker, fordi det gør mig skide glad. Jeg tror på, at vi med hjælp af gode plejerutiner kan komme rigtig langt og jeg er så glad for at jeg endelig som (alt for) voksen begyndte på den slags. En ting er den faste rutine, men det er også muligt at gøre lidt ekstra med nogle særlige boost for huden, både indefra og udefra.

Serum

Simpelthen en mægtig fin opfindelse. Serum er med til at hjælpe huden med at danne blandt andet kollagen. Kollagen som er afgørende for at huden bevarer sin fine spændstighed. Det er vores hudceller som danner kollagen og den funktion falder i takt med at vores alder stiger – og det gør altså at vi med alderen lettere får rynker i huden. Serum er derfor en rigtig god idé at påføre huden, hvis man gerne vil forebygge de aldersrelaterede tegn som kommer helt naturligt.

 

Jeg har brugt serum fra Purely Professional i et års tid og jeg er vild med at det så hurtigt trænger ind i huden. Derudover indeholder det ikke silikone og andet unødigt kemi. Den indeholder “kun” 30 ml, men jeg bruger ganske lidt morgen og aften over ansigtet og halsen. Prisen er god og den holder ret længe – for mig sådan lige omkring 4 måneder. Den sørger for at min hud stille og roligt genopbygges, sådan så mine ydre påvirkninger af huden mindskes.

Olie

Sådan ret fornylig er jeg begyndt at bruge olie som en af mine faste plejerutiner. Jeg har brugt den som boost, men aldrig på den måde som jeg gør nu. Jeg bruger nemlig olie både dag og aften over min serum, for at føle at min hud bliver gennemfugtet. Olien har lidt samme funktion som serum, den er nemlig også med til at opretholde hudens smidighed, samtidig med at den tilføjer fugt.

Denne Hydro balance olie fra Smuuk (modtaget i gave) har desuden en antiinflammatorisk effekt, som gør at den dæmper rødme, samtidig med at den mindsker synlige tegn på ældning. Olien her er rig på mange meget nærende og funktionelle olier som simpelthen går ind og støtter huden til selv at holde på fugten, sådan så huden forbliver smidig. Jeg modtag sammen med olien et glas med kosttilskud som også går ind og fugter, men tabletterne gør det altså indefra. Jeg har brugt begge dele i tre ugers tid og jeg sværger at jeg kan se en forskel. Min hud er gennemfugtet og frisk i farverne – tabeletterne skal i de første tre måneder tages af to omgange i døgnet.To om morgenen og to om aftenen, derefter kan man “nøjes” med to i døgnet. Det er ikke en helt billig affære, men alle mine år uden særlig meget pleje, så føler jeg sgu at jeg skylder min hud det. Den gør det trods alt meget godt alligevel.

Dermaroller

Eller en ansigtsrulle. Jeg har brugt min med rosakvarts, som forøvrigt betyder selvkærlighed,  i et halvt års tid. Den er vildt god i forhold til glød. Jeg bruger den, efter jeg har smurt mit ansigt i først serum og så olie. Derefter ruller jeg afsted. Den masserer ansigtet samtidig med at den masserer serum og olie ind i huden. Jeg gør det ofte bare lige hurigt og så en sjældent gang, hvor jeg bruger lidt flere minutter på det. Vi har sådan en vindueskarm i sten på badeværelset og der opbevarer jeg den, det gør at den er iskold og det føles virkelig rart på huden. Jeg bruger den brede ende på kinder, pande og hals. Og den mindre ende omkring øjnene. Og selvom jeg kun bruger den relativ kort tid, så kan det ses – og lidt er bedre end ingenting. Ha, sådan har jeg det med mange ting…blandt andet motion.

Fugt boost og masser af glød

Den helt særlige boost jeg har givet mig selv som en slags anti-aging gave er en kur, som jeg har brugt i snart otte uger som natcreme. Kuren er fra Avéne og hedder YsthéAl og man må bruge den 2-3 gange om året og her efter min første omgang, må jeg sige at jeg er helt forundret over den store effekt det har for min hud. Jeg bruger det (igen) over serum og nogengange også olie. Min hud fremstår mere finporet, glattere og har langt mere glød. Det er ret vildt og noget som jeg simpelthen både kan se med mit blotte øje og mærke – mine kinder er næsten ligeså bløde som Kalles mås.

Cremen indeholder A-vitamin, et vitamin som virker rigtig godt på rynker, acne og pigmentering. Det er også derfor at cremen skal bruges som en natcreme, for A-vitamin bliver nedbrudt, ved kontakt med solen. Der findes forskellige A-vitaminer, i denne creme er der brugt retinaldehyd og lige præcis den, viser sig at have en stor effekt på rynker. Det er vigtigt at man bruger den hver aften i alle otte uger, hvis altså man vil opnå den fulde effekt. Jeg er ved at være færdig med min kur og så går jeg tilbage til min vanlige natcreme, som er denne fra Purely Professional.

Bonus: Glow Toner

Jeg har ikke selv prøvet det her produkt, for jeg har lige fået det ind af døren (gave). Men jeg tænker at prøve det, lige så snart jeg er helt færdig med min kur. Jeg ved ikke, om det bare er mig – men jeg føler ikke det giver mening at bringe alt for mange produkter i spil på en gang. Det er en toner fra gode gamle Ole Henriksen, det er nok det som jeg kalder for en skin tonic – jeg har ikke brugt sådan en i mange år, hvis nogensinde. Den her er mild og så har den samme effekt som ovenstående produkter. Nemlig at den kan gøre linjer og rynker i ansigtet finere i strukturen. Derudover går den også ind og reducerer pigmentpletter. Dem har ikke så haft de sidste par år, men under mine graviditeter led jeg virkelig af det i ansigtet. I lang tid gik min pande faktisk under navnet “landkortet”, fordi det simpelthen ligenede at der var tegnet et landkort i min stakkels pande.

Toneren bruges om aftenen, efter rens og før serum. Den dufter mega godt af citron og jeg glæder mig til at give min hud endnu mere boost og glød med den fine sag.

Og så bare lige for at understrege, så forventer jeg ikke et ansigt uden spor af livet, men jeg er simpelthen så glad for at have fundet ud af at bruge produkter, som giver mit ansigt en mild struktur med god farve i kinderne og det lover jeg jer for at ovenstående produkter har gjort for mig. Jeg har iøvrigt for ikke længe siden skrevet et indlæg om min hverdags makeup, hvor den lige får lidt mere glød – glød af den fake slags, men stadig på en naturlig måde.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *