mig & mini strik: Dengang børnene, vores hjem og jeg var med i en bog + en give away

Annonce Lene Holme Samsøe

At være blogger byder en gang imellem på nogle anderledes opgaver og det har var en af de lidt sjovere. Også selvom jeg lige skulle tænke mig grundigt om, inden jeg sagde ja tak. Fordi opgaven lød på en hel bog med mine børn, mit hjem og mig selv, iført strikkeopskrifter fra dygtige strikkedesigner og forfatter Lene Holme Samsøe. Jeg tænker altid ekstra over, sådanne henvendelser i forbindelse med mit arbejde, hvis børnene skal have en rolle i det. Fordi jeg for længe siden besluttede, at de ikke som sådan skulle være en del af mit arbejde. De spiller dog alligevel altid nogle vigtige biroller i meget af det jeg gør, fordi de er så stor en del af mit liv og den jeg er. Nå, det var lidt et sidespor – for jeg endte jo med tage det her job, selvom børnene og deres nuttede ansigter skulle være med – jeg gjorde op med mig selv, at det ville blive et par hyggelige arbejdsdage og jeg synes at sådan en bog kunne være et dejligt minde at have. Og jeg elsker resultatet. Hele layoutet, strikken (selvfølgelig) stylingen, farverne og stemningen. Det eneste jeg gerne ville ændre, var at jeg havde fået lov til at sætte mit eget hår, for det ligner lidt af en høstak, men pyt med det. Det var forresten helt tilbage i 2018 og der er lidt “behind the scenes” billeder i dette gamle indlæg.

To af jer har muligheden for at vinde “mig & mini strik” af Lene Holme Samsøe længere nede

Jeg kan jo desværre ikke selv strikke, jeg ville ønske jeg kunne – men jeg har for længst givet op. Min tålmodighed rækker simpelthen ikke. Lene Holme Samsøe, kom før alle de smukke strikkeprofiler på Instagram og har udgivet et hav af bøger med opskrifter til både børn og voksne. Og jeg tror, at alle der kan strikke, kender hendes navn og jeg ved at hun er respekteret i strikkebranchen.

Fotograferingen foregik her i vores lejlighed på Nørrebro over et par dage. Første dag, fik vi klaret ungerne og så tog vi en hel dag alene med mig. Og selvom det var arbejde og der skulle skiftes en masse tøj undervejs, så havde børnene sådan en dejlig dag. En dag de stadig taler om. Fotografen Tia Borgsmidt er så dygtig og hun havde faktisk været i mit hjem tidligere, da hun skød en boligreportage. Lille verden. Stylingen stod Maria Aras for. Det var en blanding af strik, vores eget tøj og så noget som hun havde medbragt. Det grafiske i bogen, sammen med de flotte akvareller af strikken er lavet af grafiker Sofie Winding.

Lene Holme Samsøe havde fået den fine idé, om at skabe den her bog med opskrifter til både børn og voksne – og hun ønskede at billederne i bogen skulle være ægte og naturlige, og jeg blev meget stolt og glad for at hun kom til at tænke på mig. Bogen indeholder 40 opskrifter til børn og kvinder – og der er både noget for begyndere og for garvede strikkere.

Jeg synes det gør noget særlig for udtrykket i bogen, at billederne blev taget hjemme i et almindeligt hjem. Og så var det særligt fedt, når der skulle være børn med. De skulle agere modeller, men tullede mest bare rundt og når det ikke lige var deres tur, kunne de lege eller se lidt fjernsyn. Så det fungerede super godt også for mig, som var lidt nervøs for om de overhovedet gad sådan en hel dag med en masse fremmede i huset.

Jeg har en kæmpe respekt for strikkedesignere, for en ting er hele designprocessen – en anden, er at få det ned på papir. Alle de udregninger giver mig helt våde håndflader, bare af at tænke på det. Jeg har efterhånden en del veninder, der som voksne har lært at strikke og som er skide dygtige til det. Nogle har lært det via YouTube, andre ved at sætte sig sammen med andre strikkere. Jeg beundrer dem stort og jeg forstår virkelig godt, at det må føles helt særligt at skabe noget i hænderne på den måde. Det må være så fantastisk, at tage en sweater på, man helt selv har lavet.

Jeg har aldrig set mig selv som et kreativt menneske. Jeg kan ikke strikke, jeg kan ikke sy, jeg kan ikke tegne, jeg kan ikke male eller hækle – og i mange år, var det sådanne færdigheder, der for mig gjorde, at man måtte kalde sig selv for kreativ. Lige indtil jeg for få år siden opdagede, at man godt kunne være kreativ på andre måder. Og at jeg faktisk selv også er kreativ, bare ikke på håndarbejdsmåden.

Jeg er endt med at have et arbejde, hvor jeg er kreativ hver dag. Og det er dejligt at få lov til at være det på min måde og at turde tro på, at jeg også er dygtig til at være det. Det har godt nok taget mig mange år at komme dertil.

Kreativiteten har blomstret helt enormt meget, mens vi befinder os i en tid med corona og et stadig delvist nedlukket Danmark. Der bliver strikket som aldrig før og garnbutikkerne kan nærmest ikke følge med. Jeg synes det er fantastisk, at vi midt i kaos kaster os over strik. For uden at vide det 100%, så tænker jeg, at det må være noget af det allermest afstressende at sidde der med et par strikkepinde i hænderne. Her på Nørrebro, ligger der en fin garnforretning ved Rundelen og kort tid efter at corona var kommet til landet og Danmark var begyndt at lukke ned, gik jeg forbi butikken og jeg undrede mig over den meget lange kø udenfor og jeg så det faktisk et par gange. Det var simpelthen bare fordi, der kun måtte være to mennesker i butikken af gangen og fordi at mange allerde der var gået amok i garn, så der var bare kø dag efter dag. Det er da godt, at visse ting trods alt blomstre midt i krisetider.

Jeg kunne simpelthen købe mig fattig i strik til både mig selv og mine børn. Og jeg er mega misundelig på alle jer strikkere derude. Åh mand, der er så meget pænt og så ELSKER jeg, at man med sådan en opskrift, helt selv kan bestemme farverne og på en måde sætte sit helt eget præg på designet.

Bogen er på 192 sider og der er som sagt mange opskrifter at gå på opdagelse i -flere end dem, jeg viser her. Og så er der også fine stemningsbilleder fra hjemmet, som ikke nødvendigvis er strik. Personligt synes jeg, at det gør bogen så meget mere personlig, inspirerende og hyggelig at bladre i.

GIVE AWAY  – Vind “mig & mini strik”

To af jer læsere har simpelthen muligheden for at vinde hver jeres eksemplar af bogen “mig & mini strik” af Lene Holme Samsøe. Det eneste det kræver, er at du smider en kommentar til dette indlæg, hvor du fortæller mig, om du kan strikke og hvordan du har lært det.

Jeg trækker lod blandt kommentarerne og finder to vindere af bogen på onsdag d. 22/4

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg kan desværre ikke selv strikke, fordi… tålmodighed ?
  Heldigvis har jeg en meget dygtig og gavmild strikkende mor, der forkæler både mig og vores nyfødte med flot strik. Denne bog kunne vi (hun) godt bruge??☺️

  • Jeg er helt ny strikker. Har lært lidt qf min mor og en dygtig veninde og en del på YouTube. Jeg har lige nu lånt denne fantastiske bog på biblioteket og har, grundet disse Corona-tider, helt held i uheld bogen i min varetægt på ubestemt tid. Jeg er allerede igang med to af opskrifterne derfra, og trøjerne bliver så smukke! Jeg kan ikke holde ud at skulle aflevere bogen igen, så jeg drømmer inderligt om, at det må blive min helt egen. Der er så mange lækre ting, jeg ønsker mig at lave – både til mine to børn og til mig selv. Det er så lækker en bog med de fineste og sødeste billeder. Jeg er helt solgt. Mvh Maya❤️

  • Det er en fantastisk bog. Jeg kan godt forstå du er glad ved den. Den er flot til dig og din familie 🙂 jeg har lånt den mange gange på biblioteket. Jeg strikker selv. Jeg har lært det af min mutti 🙂

 • Jeg startede med at strikke for 4 år siden. Især tog det fart, da jeg fik min første dreng. Nu venter jeg nr 2 dreng og tænker, at jeg skal til at kaste mig over lidt mere baby strik og lidt mindre egostrik ?

 • Ja! Jeg kan strikke ?? Jeg elsker denne bog og har den allerede ? men jeg vil utrolig gerne vinde og forære den til min nabo Gurli, som er min strikke-læremester ??

 • Jeg elsker at strikke ?
  Jeg lærte det af min farmor, da jeg var 12-13 år. Har haft en lang periode uden, men taget det op igen for 6 år siden.
  Ville meget gerne vinde denne bog, som er på min ønskeliste ?

 • Kære Trine,
  Jeg er nybegynder, men her under corona-krisen har jeg rykket mig enormt eftersom at det er blevet til mange flere og noget længere strikkepauser.
  Jeg har flere læremestre, men min mor er den der har været mest tålmodig med mig? Tror det betyder meget for hende at én af hendes piger arver den kreative side med at strikke og sy ? Og jeg elsker at hun er der, og ringer og spørger hvordan der går. I disse corona-tider har vi måttet FaceTime, når en strikketeknik har drillet ?

  Jeg vil elske at vinde den flotte bog. Den vil give mig både glæde ved nyt strik, men også glæde ved at se dig, dine børns cute smil og jeres fine hjem i bogen ?? Elsker dine farver og det at turde de kombinationer af tøj, men det ved du, det har jeg vist skrevet nogle gange ?? Tak for dig ?

  Mange kærlige hilsner fra Janni

 • Jeg strikker hver dag hvis jeg kan komme afsted med det? Jeg kan ikke undvære det-simpelthen??‍♀️?
  For 3 år siden planlagde jeg, at min mor skulle lære mig det, i vores sommerferie, på Bornholm. Og så har jeg strikket lige siden. Til mine piger og mig selv, men også til min nevø, niece, min mor, min veninde og hendes 3 piger.
  Jeg ville virkelig gerne vinde den bog-den har jeg ønsket mig siden den kom ud???

 • Hvor ser det fint ud!
  Jeg lærte at strikke, da jeg var barn, men kunne i mange år kun strikke firkantede ting. Indtil for et par måneder siden, hvor jeg tænkte, at nu måtte det være, og lavede en strikkeklub med to piger, jeg mødte online. Den ene gav mig en opskrift på en babyjakke, som jeg strikkede til min venindes lille datter – med mange FaceTime-opkald til min mor undervejs! Nu er jeg ved at strikke en vest til mig selv. Jeg begyndte i går aftes og har allerede ringet til min mor 2 gange, så jeg forudser, at det bliver lidt af en udfordring… Men forhåbentlig også sjovt og lærerigt! Og jeg glæder mig MEGET til at kunne bære den med stolthed, når den engang er færdig.

 • Jeg kan ikke strikke, men måske denne bog skal give mig et spark bagi og komme igang – forelsker mig gang på gang på de fine strik, så ville ønske jeg selv kunne trylle dem frem ?

 • Jeg er helt ny i “strikning” – min mor strikkede de dejligste trøjer og jeg har altid ønsket at kunne gøre hende kunsten efter og drømmer jo om alle de smukke strikkede trøjer jeg især ser her på Insta. Nu er jeg hjemsendt i 2-3 mdr. pga Corona, så kunne jeg rigtig sidde og få det lært og lade kreativitet blomstre og bruge tiden fornuftigt 🙂

 • Jeg begyndte at strikke i sidste uge – under kyndig vejledning af min superstrikkende mor ?
  Elsker det allerede og det kunne klæde min nye strikke-identitet med en flot strikkebog i bogreolen.

 • Jeg strikker, er endnu ikke specielt avanceret, men er kommet dertil hvor det begynder at være afslappende.
  Jeg mødes i strikkeklub en gang om måneden med nogle veninder, her skiftes vi til at lave mad og hygger so med strikketøjet bagefter. Heldigvis er den ene af dem ret god, så hun er klar til en hjælpende hånd til at forstå en opskrift ell. lign.

 • Jeg kan desværre ikke strikke mere ene hvad jeg lærte engang i skolen. Men ville ønske jeg kunne.
  Til gengæld har jeg en meget strikkende mor og svigermor, som får abstinenser, hvis de ikke har et projekt igang (og gerne til mine 3 børn). Så det ville være en helt perfekt delegave til dem, så de kan give den gas med ny inspiration og fine opskrifter til børnebørnene ❤️

 • Åh den ville jeg så gerne vinde❤️ Jeg kan strikke og jeg har lært det ved hjælp af en lille strikkebog og YouTube. Nu kan jeg strikke efter alm opskrifter, enkle diagrammer og det næste jeg vil lære er at strikke snoninger. At strikke giver mig ro.
  God søndag ❤️

 • Jeg kan strikke, men er stadig ny – lærer under kyndig vejledning fra et mix af min dygtige mor og en hjælpsom (og heppende) veninde ☺️

 • Jeg kan strikke ganske simpelt – altså bare ligeud?? Jeg ønsker virkelig at lære at strikke både trøjer, huer og andet lækkert! Har lavet en aftale med mig selv; inden jul har jeg strikket en trøje til mig selv❤️

 • Jeg lærte at strikke af min mor som barn og strikkede dukketøj. Som ca. 12-årig strikkede jeg min første bluse og det er blevet til mange siden. Jeg har lånt bogen af en nabo og vil gerne selv have en. Den er meget inspirerende ?

 • Har strikket i et år og er blevet fuldstændig bidt af det… Har altid gang i et projekt og ville elske at vinde bogen og få ny inspiration ????

 • Jeg elsker at strikke og har gjort det i en del år efterhånden! I starten kun til mig selv, men nu også til mine to små børn ? samtidig er det fantastisk at kunne give veninder hjemmestrikkede barselsgaver ❤️

 • Jeg elsker at strikke♥️ Min mor lærte mig det, da jeg var 5-6 år, senere strikkede jeg vanter i skolen og som teenager strikkede jeg en masse sweatre til mig selv. I mange år har jeg ikke haft lyst til at strikke men for et par år siden kom lysten tilbage, og nu kan jeg slet ikke undvære det. Lene Holme-Samsøe er enormt inspirerende, og jeg ville elske at eje denne fine strikkebog. Tak for et flot give-away?

 • Den bog gad man da rigtig godt vinde ? jeg kan godt strikke, og lærte det da jeg var helt lille af min mormor og min mor. Er heldig at have de to, som begge er enormt dygtige strikkere, og tror jeg må ende at dele bogen med dem hvis jeg vinder en ?

 • Jeg har strikket i mange år. Lærte det vel som barn, men havde først glæde af det, da jeg blev mor og fik lyst til at strikke noget “rigtigt”, altså babytøj. Siden har jeg strikket mange “simple” ting, men sætter stor pris på gode opskrifter, så man kan strikke noget ordentligt og pænt. Så jeg vil meget gerne vinde bogen.

 • Jeg strikker dagligt og jeg elsker det! Det hele startede med at min mor lærte mig at hækle for et par år siden, også blev jeg bidt af håndværk, så nu både hækler, strikker og syr jeg. Det er mit frirum og den bedste opskrift til afslappelse for mig ??

 • Jeg er helt nybegynder i strik og er allerede vild med det! Siden jeg så den fine bog i en boghandel i Norge på vores skiferie har jeg ønsket mig den. Og det var netop billedet på forsiden af dig og dine søde børn, der fik mine fingre til at bladre i den!

 • Mine strikkekundskaber rækker vist ikke til meget mere end en klud indtil videre.. Men jeg har nogle dejlige damer i min familie som er rigtig seje til det.

 • Jeg lærte at strikke af min mormor da jeg var barn. Der strikkede jeg tøj til min dukke. Så gik der mange år hvor jeg ikke gjorde mere ved det, men i stedet fik min mormor til at strikke det jeg ønskede mig ? Nu er min mormor 92 år, og det kniber lidt med at læse de nye moderne strikkeopskrifter. Så nu er jeg begyndt selv igen. Det kribler lidt ekstra i fingrene nu for at komme i gang fordi jeg simpelthen ikke kan lade være med at iføre min 4 måneder gamle dreng strik ? Babystrik er også så småt og overskueligt, men jeg ønsker også at strikke til mig selv ?

 • Jeg kan strikke en smule, du ved frem og tilbage strik. Måske kan jeg lære mere??? Ellers kan min søster. Hun er skrap!

 • Min onkels ekskone lærte mig at strikke da jeg var omkring 12 vil jeg gætte på, men strikkeriet stod stille i mange år efterfølgende, hvor det kun blev til et par huer hist og her. Men for nogle måneder siden besluttede jeg mig for at genoptage hobbyen, og strikke min allerførste sweater, og jeg er nu i gang med min 3. bluse ?

 • Jeg havde længe gerne ville lære det. Elsker at iklæde mine børn strikket tøj.
  Da min ældste var tre startede hun til gymnastik, hvor forældrene var forvist til omklædningsrummet. Her sad vi så en lille håndfuld af mødre og øvede os. Det blev så hyggeligt, at vi besluttede os for at starte en strikkecafe på det lokale bibliotek en gang om ugen. Det trak mere erfarne strikkere til, og nu mestrer jeg det fuldstændig ??
  Der går ikke en dag, hvor jeg ikke strikker – kan ikke undvære det.
  ?? Lidt nye opskrifter ville gøre lykke.
  Anna

 • Jeg kan strikke, men er stadig nybegynder. Den bog er bare SÅ FIN! Jeg ville elske at vinde den! Tak til min mor for tålmodigheden med at lære mig at strikke!

 • Jeg har en utrolig dygtig mor, som strikker på livet løs i sin fritid. Hun strikker til store og små, og elsker at glæde andre omkring sig med de fineste strik ?? Jeg ville give hende bogen, så hun kan få ny inspiration og nye strikkeopskrifter ?

 • Jeg lærte at strikke sidste år af kimmie munkholms videoer og elsker at kunne koble af med det, og elsker at børnene er lige så begejstrede for resultatet som mig

 • Min mor og jeg (gen)lærte at strikke sammen da min søster var gravid for to år siden. Det er blevet til en hel del både baby og egostrik nu – også med flere af de fine mønstre af Lene Holme Samsøe.

 • Årh hvor er det bare en fin bog med en masse fine billeder. Sådan et fint univers hjemme hos dig Trine! Jeg lærte at strikke for et års tid siden, da jeg gik på barsel og ventede på min søn kom til verden. Og ja, det er absolut det mest afstressende!! Jeg har en rigtig sød nabokone, der har lært mig det om som jeg lige kan spørge til råds, når jeg løber ind i problemer. Vi ville så gerne dele sådan en bog med fine opskrifter!
  Kh Maria

 • Jeg har i mange år, gerne ville lære at strikke. Især strikket børnetøj er min favorit.
  Da min ældste var tre år, startede hun til gymnastik. Her blev forældrene forvist ril omklædningsrummet under træningen. Vi samledes en lille håndfuld mødre og satte os for at lære at strikke. I løbet af det lille år, blev vi så bidte af det, at vi opstartede en ugentlig strikkecafe på byens bibliotek. Det har også tiltrukket en masse, mere garvede strikkere. Nu, tre år senere, kan jeg ikke undvære at strikke. Jeg elsker det ?
  En ny fin bog, spækket med flotte billeder og imponerende opskrifter ville bringe lykke ??
  Anna

 • Jeg lærte at strikke som 3-4-årig af min mormor og moster da vi var i sommerhus. Vi strikkede et rødt og gult halstørklæde til min kaninbamse Mille. I dag er jeg 24 og har som oftest et sæt pinde i hænderne. I toget, til forelæsning, i sofaen, i parken. Hvor end jeg kan slippe afsted med det!

 • Jeg lærte at strikke som 6-7 årig. Holdt så pause i omkring 10 år og skulle lige have genopfrisket hvordan. Siden har jeg strikket – mest trøjer til mig selv ?

 • Jeg elsker at strikke og det giver mig en fantastisk ro ❤️ I denne vinter har det haft særlig stor betydning, da jeg har været langvarigt syg,og strikningen har været min redning i en hverdag hvor jeg ikke kunne udrette meget ?

 • Jeg elsker at strikke.
  Har strikket lige siden jeg var barn – har lært det af min mor, bedstemødre og oldemor. Faktisk strikker hele familie, inkl. min far (da han levede) – og jeg er så småt ved at give glæden ved strik videre til mine børn på 2 og 4 år??

 • Ja, jeg strikker en masse. Mit bedste frirum. Lærte det da jeg var barn af min mor og mormor. Tog det op igen for et par år siden og har stort set strikket hver dag siden!

 • Jeg begyndte at strikke i oktober måned sidste år, fordi jeg så dine flotte hjemme strikkede bluser (godt nok nogle du fik i gave, men stadigvæk). Jeg begav mig ud i børnestrik som det første, hvilket nok var en meget god ide fordi jeg selvfølgelig skulle strikke det hele om nok omkring 100 gange. Jeg har på intet tidspunkt ville give op (men jeg er også stædig), dog har min tålmodighed været en del på prøve.. Nu sidder jeg så her et halvt år senere og har strikket både en masse børnetøj og tøj til mig selv og jeg elsker det. Jeg mangler nye opgaver og derfor ville denne bog være helt fantastisk at vinde. ??

 • Min mor har lært mig at strikke i de her Corona-tider, og nu kan jeg slet ikke forstå at jeg har kunnet undvære det før. Alle mine veninder popper baby’er for tiden, så må jo også hellere i gang med at strikke noget til dem <3

 • Min mor lærte mig at strikke, da jeg var barn. Jeg elsker at strikke, men indtil videre er det ret begrænset, hvad jeg har lært. Så bogen ville være en oplagt mulighed for at lære noget nyt. Og wauw, hvor er den flot! ?

 • Jeg har lært det af min mor som barn og føler at jeg altid har kunnet strikke. Jeg har dog haft lidt skiftende motivation for det, men i takt med at jeg blev bedre og bedre og resultaterne blev flottere i takt med det, er motivationen kun blevet større ❤️

 • Jeg lærte at strikke, da min svigermor for 5 år siden gav mig strikkepinde og strømpegarn i julegave. Jeg er ikke stoppet siden. Min mor har altid strikket meget og kunne heldigvis hjælpe mig igang. Nu er min søster også kommet med på vognen, og det er SÅ dejligt at vi alle 3 kan være fælles om en så hyggelig interesse. 🙂

 • Hej Trine
  Tak for et hyggeligt skriv og nogle meget fine og glade billeder.
  Jeg lærte at strikke af min mor. Først var det et kilometer langt halstørklæde, som jeg selvfølgelig aldrig fik på. Nu har det udviklet sig til lettere bluser. Jeg elsker følelsen af godt garn mellem hænderne, og jeg elsker, at kunne sammesætte farver og lignende i “design processen”.
  At strikke får mig og min krop til at slappe af. Derfor har det været et aktiv i min kamp mod bl.a. angst.
  Tak for en skøn blog og insta, jeg nyder at følge med.
  Kh Signe

 • Desværre kun helt enkel strik ? men bogen ville gp til min mor (efter jeg har svælget i den?) så kan jeg forhåbentligt få hende til at strikke lækre trøjer ????❤️?

 • Oh, denne her bog har jeg kigget til da jeg var i Danmark sidste sommer, men jeg har ikke fundet den. At vinde den ville være en stor lykke. Min mormor har lært mig at strikke da jeg var 6 år. Og jeg gør det stadigvæk.

 • Jeg kan desværre ikke strikke, men jeg håber, jeg engang lærer det, for striktrøjer er jo helt fantastiske ?

 • Jeg lærte at strikke som barn af min mor, jeg er aldrig blevet rigtig god til det og min mor har fået en skade, så hun kan desværre ikke strikke længere. Men min svigermor er super dygtig og strikker en masse smukke ting til min datter, så hende ville jeg forære bogen ❤️

 • Jeg lærte at strikke for snart 2,5 år siden. Jeg lærte det til en start med hjælp fra min svigerinde og en kollega. Jeg sad i mine pauser på arbejdet og strikkede og fik hjælp undervejs af min kollega?Sidenhen har Youtube også været en kæmpe hjælp. Det er så smart, at der stort set er hjælpe videoer at hente til hvad som helst, og dem bruger jeg stadig flittigt.
  Jeg ville elske vinde bogen, så jeg kan strikke en masse fint tøj til min gravide veninde, som skal have sit første barn til efteråret ❤

 • Hej Trine,

  Sikke et dejligt indlæg og dejlige billeder?

  Jeg har af flere omgange forsøgt at lære at strikke. Både min mor og min mormor er storstrikkere og pindende står aldrig stille hos dem. De lykkedes mig ikke i mange år, men da jeg så blev gravid med min ældste, så satte jeg mig for, at tiden var inde til at give strikkeriet en ordentlig chance. Tanken om selv at kreere og bestemme farve og blend motiverede mig til at få gang i pindende. Det var min svigermor, der var pædagogisk nok til at lære mig det over en skøn juleferie, med dejlige puf fra min første lille spire i maven.

  Nu har jeg to skønne piger og elsker at strikke. Pt. Pønser jeg på at strikke matchende trøjer til pigerne og jeg???

 • Jeg er en af dem, som har besluttet mig for at lære at strikke under corona. Min mor er super skrap til det, og er meget optimistisk på mine vegne. Selv er hun typen, som lige får strikket et pandebånd under X-Factor fredag aften eller en hue i flyet på vej til Rom. Hun er langtidssygemeldt, og strikketøj giver hende ro. Hun fortjener, at vinde den fine bog.

 • Da vi var børn, lærte vores mor min søster og mig at strikke. Min søster blev hurtig meget dygtig. Hun havde gerne to til tre projekter igang. De var placeret i hvert sit rum. Mens hun strikkede, læste hun også. Det morede vi os meget over. Jeg mistede hurtigt tålmodigheden og gav mig til at sy i stedet. Min søster strikker stadig meget, og jeg vil elske at give hende bogen, så hun kan få ny inspiration.

 • Jeg har ingen mor eller bedsteforældre, så jeg begyndte sidste år i august, og se en masse YouTube film, nu er jeg i gang med min 7 bluse til mig selv. Jeg har også strikkede en masse baby strik, da jeg håber vi snart er heldig med en lillebror eller lillesøster ??Min sidste strik var faktisk en meget flot fersken farvet cardigan, fordi du altid inspirere mig til at have skønne farver på ?

 • Jeg mistede min nyfødte søn i januar og for at få nogle pause og komme ud af mit hoved, så besluttede jeg mig for, at lære at strikke. Jeg kørte i Grenes og købte garn og så gik jeg ellers på youtube. Da jeg havde styr på ret og vrang, skrev jeg til min strikkende veninde og spurgte om hun ville hjælpe mig igang med, at forstå at læse opskrifter. Så nu har vi startet en strikkeklub (pt på pause).
  Det gav og giver stadig præcis de pauser, som mit hoved har brug for. Jeg har indtil videre strikket 1,5 sweater og skal igang med en vest når garnet ankommer. Så strikkeklubben vil gerne vinde strikkebogen.
  Coronakram og kærlighed herfra ?

 • Jeg kan strikke strikke og jeg elsker det!
  Jeg lærte at strikke som barn og har altid nogle projekter som jeg vil igang med, flere af de kommende projekterne er i denne bog og derfor ville det passe perfekt at vinde den ??

 • Jeg strikker meget og bliver rastløs, hvis jeg ikke har gang i et strikketøj.
  Jeg lærte at strikke i skolen, da det var obligatorisk i håndgerning og tog det op igen i gymnasiet. Jeg satte mig mellem mine 4 mostre og bad dem lære mig at strikke sokker.
  Siden jeg fik min ældste for 16 år siden, har jeg strikket alt andet end sokker. Mit sidste projekt var efter opskrift af Lene Holme Samsøe. Hun laver de skønneste designs til både små og store.

 • Jeg startede egentlig med at hækle da jeg var på barsel med min datter (nu 7 år), men for er par år siden fik jeg lyst til at strikke. Jeg er selvlært og har flittigt brugt YouTube til at lære nye teknikker. Lige nu er jeg igang med at strikke Lenes Dahlia cardigan.

 • Jeg er kreativ, men strikke kan jeg ikke. Det kan min søster, som har strikket til min ugegamle pige, hvilket er en dejlig måde at blive tænkt på, nu da de ikke kan komme og se hende. Hun flytter snart til Norge, og mit håb er at hun vil fortsætte med at sende bløde pakker til mig og mine børn, så vi kan tænke på hinanden på afstand ?

 • Jeg vil meget gerne vinde den fine bog. Jeg lærte at strikke i efteråret. Jeg begyndte at følge nogle strikkere på Instagram, da jeg fik en datter, for at kunne finde opskrifter til min mor og svigermor. Efter lidt tid fik jeg lyst til selv at prøve at strikke og blev bidt af det ? Jeg lærte det gemmen YouTube-videoer fra Kimmie Munkholm.

 • Jeg kan strikke – men kun frem og tilbage! Ville ønske at tålmodigheden en gang bliver til at lære mere. Men min svigermor – HUN kan strikke, så jeg ville give bogen til hende som en gave fra Marta (4år), der savner hende i disse karantænetider.

 • Jeg lærte for alvor at strikke for ca. 10 år siden af min skønne mor? Jeg strikkede før det for alvor var sejt, men havde heldigvis allerede der en veninde som også gjorde! Nu strikker næsten alle mine veninder og jeg elsker at bruge eftermiddage og aftner med dem, kaffe og strik❤️ Ja faktisk griber jeg enhver lejlighed for at strikke er par omgange?

 • Jeg elsker å strikke og har ønsket meg denne boken en god stund. Bildene i boka er kjempefine. Du har god grunn til å være stolt av både familien og hjemmet.

 • Min bedstemor lærte mig at strikke på køkkenbænken i deres stadig 70’er-indrettede køkken, da jeg var 6 år. Jeg bliver 25 til sommer. I mange, mange år var jeg den eneste, jeg kendte på min egen alder, der strikkede, indtil nogle af mine veninders interesse blev vagt for 5 års tid siden. Nu strikker de stort set alle sammen, og det er så hyggeligt at mødes i strikkeklubben. Dette eksemplar vil passe perfekt sammen med min “Egostrik” af Lene Holme Samsøe ?

 • Jeg lærte at strikke som 8-årlige af min mors tante Olga, hun havde åbentbart den tålmodighed der skulle til, her havde både min mor og mormor opgivet at lære mig det. Indtil sidste år har jeg mest af alt strikket uden formål og opskrift. Men nu har jeg genvundet interessen, både fordi der er så meget pænt strik at kaste sig over, og fordi at YouTube er den bedste hjælper (samt min mor på FaceTime, hvis det virkelig kludre). Så nu har jeg fået strikket huer, pandebånd og en trøje, jeg tænker, at det bare er starten på mange fremtidige projekter, og her kunne bogen var en oplagt mulighed for endnu mere strik:)

 • Jeg har strikket i mere end 50 år ?. Til mig, familie, børn og nu også barnebarnet. Jeg strikker også til Mødrehjælpen og Røde Kors.
  Lærte at strikke af min mor – som stadig strikker.

 • Jeg begyndte at strikke for to år siden, og jeg har haft noget på pindene mon stop lige siden. Jeg elsker det! Bogen er super fin så jeg krydser fingre

 • Jeg har strikket længe, men først på det seneste er jeg begyndt at strikke trøjer. Jeg har lært det af de bedste læremestre, min kære mor og mormor ?

 • Det er den fineste bog og tænk sig at have et lille fotoalbum på den måde.
  Jeg lærte at strikke af min mormor da jeg var 5 år. Hun strikkede altid, og jeg er dybt taknemmelig over hun tog mig med i strikkeverden og jeg er lykkelig over den har fået status i dag om at strik er fedt og det ikke kun er bedstemødre men os alle♥️

 • Jeg begyndte at strikke i januar 2020 og er på min 4 egostrik. Har lovet min datter på 13 at næste projekt skal være til hende ?‍?. Min inspiration er min mor som har kreeret noget at det smukkeste strik jeg har set ?. Senest fik jeg en vidunderlig mohair cardi i julegave og så måtte jeg simpelthen igang med at lære det selv. Det blev til nogle rigtig hyggelige strikkeaftner i mit barndomshjem i vinters. Jeg har tidligere lånt bogen på Bib og synes den er fantastisk. De smukke billeder er til stor inspiration og det var efter bekendtskab med bogen at jeg fik øjnene op for bloggen her.
  Bedste hilsner Rikke

 • For ca. 3 år siden besluttede jeg at jeg skulle lære at strikke. Min mormor prøvede at lære mig det da jeg var barn, men den gang havde jeg ikke tålmodighed. Jeg tog turen til den lokale strikke butik og fik hjælp til mønster og garn, pinde. Med hjælp fra YouTube fik jeg lavet den første trøje og derfra har jeg strikket til mine børn og mig selv, pt er der en trøje til min mand på pindene, med ønske fra ham. ?

 • Jeg har altid gerne ville lære at strikke. Men alenemor til en lille tumling og et fuldtidsarbejde, har jeg ikke kunne overskue at fordybe mig i andet end at få hverdagen til at hænge sammen ? Så kom corona og selvom jeg fordømmer den, har den givet mig et kæmpe afbræk fra hverdagens kaos og derved tid til nærvær og lære at strikke ? Så i går blev jeg netop færdig med min aller første strik og var perfekt i størrelsen til min datter indtil jeg vaskede den. Så blev den kæmpe og jeg har uden omtanke fået lavet mig en ego strik haha. Jeg vil så gerne vinde bogen. Opskrifterne er nemme at følge og velbeskrevet. Og modellerne er fine, hyggelige og romantiske ?

 • Jeg startede med at strikke for tre år siden. Min mor har lært mig at strikke ret, men resten af selvlært via YouTube. Efterhånden har jeg selv lært et par veninder at strikke ?

 • Jeg kan strikke og lærte det som barn af min mor. ❤️
  I mange år strikkede jeg ikke, men genoptog det kort efter jeg mistede min mor.✨
  Det at strikke er mange ting- mental afslapning og træning, kreativitet, udfordring, og utroligt tilfredsstillende….jeg elsker at strikke til tantebørn omkring mig, men øver mig i at huske at strikke lidt til mig selv ☝️?
  Dette er en bog jeg længe har tænk på at købe fordi den rammer bredt med de smukke opskrifter…til alle aldre ?

  Håber er lysegrønt☘️

 • Har kunne strikke basic, sådan ret og vrang siden jeg var barn, men begyndte for alvor at strikke for 2 år siden, da jeg jævnligt fløj til Stockholm og havde brug for noget at tage mig til på turen.
  Jeg strikker meget nu, mest til mig selv, men også til mand og børn.
  Det er fantastisk, og har kigget misundeligt på alle opslag om ekstra strikketid. Har ikke rigtigt selv haft tiden med tre børn herhjemme og fuldtidsarbejde og hjemmeskole.

 • Min mormor lærte mig at strikke da jeg var barn. Siden gjorde jeg ikke meget i det, før jeg blev gravid, og fik lyst til at strikke til mine børn. Det tog hurtigt om sig, og udover at strikke til vores fire børn, strikker jeg nu også til mig selv, min mand, mine forældre …. og min mormor, som var den der introducerede mig for denne verden, for over 30 år siden ❤️
  Jeg har for kort tid siden foræret præcis denne bog i gave, men jeg har den endnu ikke selv. Det er virkelig en fin bog, som jeg ville elske at vinde ?

 • Jeg kan ikke strikke ENDNU! Men har lige sat mig for at lære det, og i sidste uge af en garvet strikkepige blevet anbefalet netop denne bog!

 • Jeg er venstrehåndet og derfor mente min håndarbejdslærer i folkeskolen, at hun ikke kunne lære mig at strikke (uden overhoved at forsøge), derfor lærte jeg først at strikke sidste år, i en alder af 31. Jeg studerer til tekstilformidler og går i skole med mange dygtige strikkere. En var så sød at forsøge at vise mig det, på den alm højrehåndsfacon og der gik ikke mere end et par timer, før teknikken så småt sneg sig ind i hænderne. Nu et år senere er jeg ok kørende på strikkepindene, men sådan en fin bog med gode opskrifter, vil helt sikkert højne niveauet ??

 • Jeg har lært det af min mor, og jeg lærer nye teknikker via YouTube. Jeg ville elske at give min mor denne bog som tak for hendes tålmodighed❤️

 • Ja jeg kan strikke og har gjort det i mange år.
  Jeg strikker til mine børnebørn og mig selv. Jeg har også set mange af modellerne i bogen. Ville elske at eje den. Hun er virkeligt dygtig. Jeg har flere af hendes bøger

 • Min mor lærte mig at strikke da jeg var barn. Men dengang havde jeg ikke tålmodighed til det. Har dog genoptaget strik her for et par år siden, og nu elsker jeg roen i det.

 • Jeg lærte at strikke af min mor, da jeg var omkring 10 år. Jeg strikkede mon første sweater i folkeskolen. Det var i håndarbejdstimerne. Jeg strikker helst dagligt …..bare lige 1/2 time. Og nu er jeg blevet bedstemor og skal til at strikke ministrik ?

 • Jeg har strikket i ca 1 år og elsker det. Har længe haft øje på denne bog pg at vinde denne ville helt sikkert være skønt, så kan jeg komme igang med mere børnestrik??

 • Strik er mit yoga. Her kommer jeg i flow og bearbejder dagens oplevelser. Det er mit modstykke til mit job som Intensivsygeplejerske, og her tankerne kommer på plads i mit sind. Samtidig er der noget kærlig og særligt i at kunne lave tøj til igen man holder af. Denne bog har været på min ønskeliste længe, dels pga af det fantastiske set up, og dels pga af lige så fantastiske opskrifter. Man drømmene sig let væk.

 • Tak for et skønt indlæg, jeg er vild med at følge med. Jeg elsker strik og strikker selv begynderopskrifter. Jeg har lært at strikke af min mor, det er virkelig god til at strikke og løbende forsyner sig selv, børn og børnebørn med det lækreste strik. Derfor ville jeg forære hende bogen ❤️

 • Så fin bog, har haft den lånt på biblioteket men ville elske at have min egen til inspiration og strik af fine stykker tøj til mine børn.
  Jeg er nybegynder og har strikket tre uldtrøjer, to nissehuer, en tehætte og andre små projekter. Jeg strikker næsten hver dag, bare lige 10-30 minutter. Det giver sjælero og er meget tilfredsstillende.
  Min Mor har været en stor hjælp i starten, indtil jeg blev mere fortrolig med at læse opskrifter og forstå meningen med disse ? Derudover er der super fine videoer på YouTube, som jeg har set en 20 gange eller mere ☺️

 • Jeg har lært mig selv at strikke, med hjælp fra YouTube. Jeg har netop kastet mig ud i en sweater til min datter. Håber at vinde den fine bog.

 • Jeg kan ikke strikke, overhovedet! Jeg har ikke tålmodighed, det bliver enten for stramt eller løst, eller hullet…. jeg ville dog elske at forære bogen til min mor, som er på vej på pension. Hun ville elske inspiration til fine sager til børnebørnene <3

 • Jeg strikker næsten hver dag særligt efter vi har fået børn – der er noget helt særligt ved at strikke til kommende babyer ? Jeg lærte det for mange år siden af en ældre kvinde, da jeg arbejdede på et plejehjem som helt ung. Jeg lærer nye teknikker vha. youtube.

 • Lærte som barn at strikke af min farmor, men har først genoptaget dette i forbindelse med at jeg ventede min datter for nogle år siden. Jeg har endda de strikkepinde (med bambi på) som min farmor lærte mig at strikke med og håber at kunne give dette videre til min datter 🙂

 • Jeg elsker at strikke, og strikker hver dag det er så godt for min sjæl. Jeg har lært det af min mormor og min mor og så en masse selvlært med inspiration fra Instagram og YouTube ❤️Jeg elsker den bog og de fine billeder og striksager i den.

 • Jeg elsker at strikke og strikker pt hver dag. Jeg har både strikket til mig selv og børnene, så denne bog ville være helt perfekt ? Jeg har lært at strikke af både min mor, min farmor samt min stædighed – ved brug af mange forskellige YouTube-videoer ☺️ Jeg krydser så meget fingre!???

 • Jeg lærte at strikke for et halvt års tid siden og jeg er ikke stoppet siden! Jeg bliver faster om en ca. en måned og denne bog ville være perfekt så jeg kan forkæle min kommende nevø/niece! ?

 • Jeg har lige (gen)lært at strikke her i coronaperioden, og er allerede rimelig bidt af det. Indtil videre har jeg strikket en hue 🙂 Måske bogen kan sætte mig i gang med nye projekter!?

 • Min farmor lærte mig at strikke, da jeg var en lille pige og har siden strikket rigtig meget, både til mig selv, mine børn og nu mit barnebarn + et til i august ? jeg har lånt bogen på biblioteket og elsker den, men ønsker mig min egen, da den er så fyldt med skønne modeller ? Kh Gitte

 • Wauw for nogle fine billeder og virkelig lækkert strik I har på ☀️
  Jeg kan desværre ikke strikke selv, men min mor og søster er simpelthen så gode med et par strikkepinde i hånden og det er virkelig de bedste strik at få.
  Jeg vil håbe at vinde sådan en fin bog til særligt min mor ???

 • Jeg startede med at strikke babystrik for 6 år siden. Nu strikker jeg nærmest kun egostrik og så “bestiller” jeg strik til mine piger hos min mor. Ville elske at vinde denne bog??

 • Hej! Jag älskar att sticka. Min mamma har alltid stickat och jag har lärt mig mycket av henne. Och Lene’s stick design är inte bara vacker (som alla bilderna i hennes böcker) men också så roliga att sticka. Kram

 • Jeg lærte at strikke i min første barsel for godt 4 år siden ? Min tålmodige nabokone Elsebeth var min læremester – ligesom min farmor hjalp til, hvis en maske blev tabt. Senere har YouTube været en stor hjælp, når nye tekniker skulle mestres ??

 • Hej Trine.
  Dejlig konkurrence 🙂
  Jeg har lært at strikke for et år siden og det var min vidunderlige og tålmodige underbo der lærte mig det. For et år siden skulle min søn udredes for autisme på psykiatrisk. Det var en utrolig vanskelig tid, hvor tankerne myldrede rundt i mit hovede om aftenen. Jeg er enlig mor til min lille guldklump og der var derfor ingen at dele alle disse tanker med når min søn sov om aftenen. Min underbo tilbød mig at lære mig at strikke, så tankerne kunne få en pause. Udover min søn, er det den største gave jeg har fået. På lidt over et år har jeg strikket 9 sweater til min søn og jeg og det kunne være dejligt med lidt ny inspiration.

 • ? Ønskebogen ? Jeg elsker at strikke og har gjort det siden jeg var 6-7 år gammel ☺️ Dengang bestod det mest af barbie tæpper, grydelapper og tørklæder. Sidenhen primært trøjer til mig selv. Og nu for det meste til mine børn. Jeg har været på udkig efter bogen i laang tid, da den indeholder de fedeste strik, både til mig selv og børnene, winwin ???

 • Hej Trine. Sikke en fin konkurrence. Jeg kan overhovedet ikke strikke, men min søster kan- så kunne sikkert få hende til at strikke nogle af de fine opskrifter. ?

 • Lige netop den bog der, er virkelig det fineste jeg endnu har set inden for strikkeverdenen. Nu har jeg strikket i er år, og det har givet mig nogle af de bedste stunder. Min søster og jeg har begge lært det af min mor, og det har giver os en hel ny måde at kunne være sammen på. Jeg er fortsat i gang med at strikke mig mod til, at gå i gang med en Elm sweater, som bogen rummer opskriften på. Måske det er ved at være tid. ??????

 • Den meget fine bog, vil jeg gerne vinde?❤️ Jeg kan ikke strikke. Men jeg er heldig, at min mor strikker til både mig og mine piger. Hun skal derfor have den som tak? Og når pigerne er blevet større, så må jeg selv i gang???❤️

 • Jeg er i gang med mit første strikkeeventyr. Bogen ville hjælpe mig videre med at skabe alle de bløde varme pakker jeg gerne vil give venner og børn ❤️

 • Jeg kan desværre ikke selv strikke. Ville så gerne lære det, men hver ting til sin tid. Indtil jeg selv har tålmodigheden (og tiden), vil jeg give bogen til min mor – efter min mormors død ligger hun inde med en masse garn, som hun ikke nænner at skille sig af med. Det ville være skønt med inspiration til at omsætte det til børnebørns-strik.

 • Sikke nogle smukke billeder! Og strik!!
  Jeg er 28 og elsker at strikke. Jeg har lært det af min mor, som har lært det af sin mor, min mormor. Min seje mormor havde nemlig engang sin egen garnbutik! Det må da være drømmen!

 • Min mor forsøgte flere gange at lære mig det, for mange år siden, det virkede ikke rigtigt.
  I dag – er det selvlært. Ved hjælp fra youtube hvor der ligger gode videoer, og så er det bare at forsøge. ???

 • Den ønsker jeg mig ? jeg er forholdsvis nybegynder. Jeg har strikket lidt baby tøj, men her under corona lockdown er det blevet til 2 sweatre til mig selv ?? Og jeg har fundet massere af inspiration på din Instagram profil til fremtidige strikkeeventyr ?

 • Jeg lærte som lille pige at strikke hos min farmor, som ikke rigtig var min farmor – men gammel dame, jeg kom hos, når alt var kaos og jeg trængte til at komme hjemmefra… Hun havde uendelig tålmodighed og lavede altid mad, og bagte de fineste hvide boller.
  Hun ville blive stolt, hvis hun vidste, at jeg nu som voksen hele tiden har et strikketøj i hånden…
  Jeg ønsker mig bogen, så jeg kan strikke endnu mere – jeg vil starte med mohairblusen i striber – til mig selv

 • Jeg kommer ud af en rigtig strikke-familie. Både min mor, mormor og oldemor har altid strikket. Jeg lærte det selv af min mor som barn, men det blev vidst aldrig rigtig til mere end et halvt halstørklæde… Efter jeg selv har fået børn fik jeg dog lyst til at tage det op igen, og har derfor genlært det ved hjælp fra både Youtube, min mor og mormor, som stadig strikker på livet løs, selv om hendes fingre er noget gigtplagede.
  Det er virkelig en hyggelig ting med en fælles hobby på tværs af generationer og jeg håber også min egen datter får lyst til at lære det når hun bliver lidt større.

 • Lærte at strikke i folkeskolen, eller i hvert fald grundprincipperne i form af skæve små firkanter med huller, hvor man fik tabt en maske. Jeg begyndte for alvor at strikke igen for et halvt års tid siden og strikker nu bluser til både mig selv og min 1 årige søn. Og er vild med opskrifterne fra Lene Holme Samsøe. Lige for tiden har jeg faktisk to forskellige af hendes opskrifter på pindende, så vil elske en bog med flere inspirerende mønstre.

 • Jeg kan desværre ikke selv strikke – hækle, men ikke strikke. MEN! Min mor er en habil strikker, nyder at sidde med sit garn om aftenen og strikke lidt til heldige mig, men også andre familiemedlemmer. Selv min nevø på 4 er nu begyndt selv at ‘bestille’ hos hende.
  Der er INTET bedre, end en strik fra mors pinde ???

 • DEN vil jeg SÅ gerne vinde til min strikkeglade mor Ritta?☀️??
  Måske hun kunne have lyst til at strikke nye lækre trøjer til mine to sønner og jeg??

 • Jeg er erfaren strikker og er vild med ny inspiration til strikkeprojekterne. Jeg har lært at strikke af min mors moster og hækling, har jeg lært af min mormor. Det var dengang da mor var dreng og google var en bog i reolen.

 • Jeg lærte at strikke i 2009 via youtube. Dengang var det stadig ret nyt og samtidig meget gammeldags. Det er helt vildt, når jeg tænker tilbage på hvor meget der er sket siden da i strikkeverdenen ?❤️

 • Jeg begyndte at strikke for en måneds tid siden. Min mor havde netop strikket en fin og klassisk grå vest til mig, hvorefter hun hjalp mig med at lære de basale strikkekundskaber. Jeg gik straks i gang med en striktrøje og en vest. Striktrøjen blev jeg færdig med forleden dag med hjælp fra både min mor og mormor via FaceTime?

  Det kunne være virkelig fedt at vinde bogen, så jeg kan igangsætte endnu et strikkeprojekt og samtidig få inspiration fra dit fine fine hjem? Jeg lader mig gerne inspirere af både dit hjem og din farverige garderobe.

 • Jeg lærte at strikke, da jeg gik i gymnasiet for 20 år siden. Min mor er super dygtig og har flere gang hjulpet mig med at læse opskrifter, lære teknikker og købe det rigtige garn.
  Nogle gange har hobbyen var på hold, men især de seneste 5 år har jeg både strikket til mig selv og til min datter. Men denne bog ville jeg helt klart give til min dejlige mor, som tak for at være min strikkelærer! <3

 • Så fin en bog! Jeg strikker, til mig selv og til mine børn, hvilken luksus det ville være at vinde denne til at udvide inspirationen ? Jeg lærte at strikke tilbage i skolen da jeg var barn, men min mor friskede det op for mig for nogle år siden og er altid klar med tips og tricks – den bedste lærermester.

 • Jeg har strikket i 12 år og strikket både til mine børn og Feks tæpper og puder. Det hele startede med en graviditets bækkenløsning og 3 mdr på sofaen hvor youtube hjalp mig igang med det mest basale strik.

 • Jeg lærte første gang at strikke på sommerferie påBornholm da jeg var 6. Mor var meget tålmodig og jeg var meget koncentreret for at få pinde og garn til at makke ret, mens vi så Bjarne Riis vinde den ene etape efter den anden.
  Siden har jeg glemt og lært det et par gange – det fik rigtig fat i 2012, da jeg gik på en kreativ linje på højskolen og siden har det siddet fast.
  Jeg ville elske at få bogen, som har stået på min ønskeseddel siden efteråret, og især vil jeg gerne have fat i opskriften på den lækre sweater med bladmønster på ærmerne ?

 • Jeg lærte at strikke da jeg blev faster for 10 år siden. Børnetøj er stadig mine yndlingsprojekter og min lille søn på 6 uger kommer til at gå i masser af hjemmestrik 🙂

 • Jeg lærte at strikke som barn – måske da jeg var en 8-9 år, men det blev vist mest bare til et meget skævt, retrillet halstørklæde… ?
  De seneste par år er jeg begyndt igen – især har jeg strikket meget til mine veninder, som har fået små børn. Nu venter jeg selv vores første barn, og der er kommet endnu mere gang i strikkepindene! ?
  Det er faktisk især Lene Holme Samsøes opskrifter, jeg vender tilbage til – de er så fine og nemme at gå til! ?

 • Hej
  Jeg elsker at strikke og gjort det i rigtig rigtig mange år. Strikker mest til andre – især hvis det kan glæde et barn. Ind imellem er det blot til mig selv. Det er processen, forventningen og den dejlige ro ved strikkeriet der fænger mig. Min mor er min læremester ?Hun har lagt pindene på hylden. Så er det mig der strikker, når hun falder for en trøje. Dejligt at kunne give igen. Håber at være en af de heldige vindere af den flotte bog.

 • Jeg er strikker med stort S og strikker til alle mine venner og deres unger, når jeg altså ikke strikker til mig selv ?

 • Jeg lærte at strikke da jeg var barn af min farmor. Dengang var det kun halstørklæder og kun ret og vrang masker. Men for et par år siden fandt jeg ud af jeg har en strikkeglad veninde, og jeg blev rigtig bidt af strik. Jeg er stadig begynder, men jeg er virkelig glad for Lene Holme Samsøes bøger og håbet at vinde den dejlige bog 🙂

 • Jag lärde mig av min mormor när jag var liten och även i skolan. Men det var först för två år sedan som jag började träna på att läsa mönster och lärde mig sticka mer självständigt. Älskar lenes mönster?

 • Jeg er næsten 70, så jeg lærte at strikke i skolen. Min mor strikkede til os børn, og jeg strikkede bluser til mig selv som teenager. Senere strikkede jeg til vores 3 børn. Derefter en pause på en del år, lige indtil for 6 år siden, hvor vi fik vores 5. barnebarn. Efterfølgende er der kommet 3 børnebørn mere til, og de har alle fået hjemmestrik. For 1 år siden begyndte jeg at strikke til mig selv igen. Jeg holder meget af at strikke. Er lige nu i gang med en cardigan af Lene Holme Samsøe til den 5-årige. ?

 • Jeg har lånt den dejlige bog på biblioteket og strikket Elm sweater, men kunne tænke mig at strikke nogle af de andre fine ting.

 • Jeg har kastet mig ud i projektet at lære at strikke flere gange, men jeg plejer hurtigt at miste interessen igen. Men nu tror jeg at jeg har fundet roen i det. Min bedstemor døde sidste år, og hun har strikket en masse til mine børn. Snart kommer der en lille ny i familien, og jeg får helt ondt i maven over at Bedstemor ikke også kan strikke til deres baby….men måske kan jeg blive god nok??

 • Jeg har lært mig selv at strikke via youtube for 6 år siden. Nu strikker jeg hele tiden. Nogle af de første ting jeg strikkede var netop opskrifter fra Lene Holme Samsøe.

 • Strik er blevet min hobby, min yoga, min migtid, min afslapning og kan sågar erstatte en lur, til tider er jeg besat. Jeg er selvlært strikker med YouTube som støtte. Jeg strikker mest til mine børn men er også mega stolt af min sweater til mig selv. En bog som den der giver strikke- abstinenser. 🙂

 • Jeg har reserveret den bog på biblioteket så mange gange… Har allerede strikket en af modellerne, men skal i gang med en cardigan. Jeg lærte at strikke som barn – har ikke strikket i tyve år – men er nu igen blevet totalt bidt af det!

 • Lærte lidt som barn. Og genoptog interessen for et par år siden vha Youtube og Lenes grundige opskrifter og forklaringer.

 • Jeg har strikket i lidt over et år nu. Min mor er sindssyg god til at strikke og har lært mig det i en juleferie, hvor vi skulle til Norge. Jeg har længe ønsket mig bogen, da der bare er de fineste opskrifter og billeder i den.

 • Jeg lærte at strikke af min finske mormor som barn, men lagde det på hylden til jeg selv fik børn! Og nu kan jeg ikke stoppe igen!! Bogen er så fin, den ville jeg elske at strikke ting fra til mig selv og mine nu lidt større børn (11, 8 og 2 år)

 • Jeg lærte at strikke som barn fordi jeg havde en bamse som var ved at tabe hovedet – min mormor lærte at strikke i en ferie og så fik bamsen et retstrikket lille halstørklæde. Rørte ikke pindende i mange år før jeg skulle være moster – fik VILDT lyst til at lave noget til det barn vi allerede elskede før hun var her. Det endte med et tæppe strikket af firkanter, og efterfølgende har begge hendes søskende også fået. Det gav blod på tanden, og jeg har blandt andet strikket Lene Holme Samsøes djævlehuer. Takket være gode YouTubevideoer har jeg udviklet og kan nu strikke tøj til både store og små. Ville elske at strikke LHS’ Elm sweater, den er så smuk.

 • Jeg lærte at strikke af min finske mormor som barn, men lagde det på hylden i mange år, indtil jeg fik børn! Og så har jeg heller ikke været til at stoppe siden ? strikker mest til mig selv for tiden, men i denne bog er der så mange fine modeller at ungerne også kan få noget lækkert at tage på! Den ville jeg blive rigtig glad for at vinde!

 • Uhhh Håber lige at jeg kan nå at være med i lodtrækningen? Den bog ser jo ud til at være slik for øjnene! Har så småt fundet strikkepindene frem igen og vil elske at blive inspireret???

 • Åh, så fina bilder!! Och den boken vill jag så gärna vinna! Jag lärde mig att sticka av mamma och mormor när jag var liten, men mest enkla saker. Under många år stickade jag inte alls, men för ca ett år sedan började jag igen. Först med ett par sockar till min syster, och sen tröjor. Nu heter min bästa lärare Youtube!

 • Åh bare jeg vinder bogen?? Det er de fineste modeller fra Lene Holme Samsøe, som bare sidder godt. Og så inspirerer de dejlige billeder. Jeg strikker så ofte jeg kan. Helst mens jeg ser fjernsyn eller hører podcasts.

 • Jeg tror jeg kommenterte på feil plass, men i alle fall, jeg elsker den boka og bildene i den. Og genserene selvfølgelig. Jeg lærte å strikke av min mor som alltid har strikket. Hun lager også strikkemønstre og har fått utgitt noen av de.

 • Min mor har altid strikket, og deraf har jeg lært det. Indenfor de seneste par år er det blevet helt min ting at strikke til mig selv, nevøer, og har pt planer om at få strikket en trøje til min søster.

 • Er nybegynder men vil så gerne igang med lidt større projekter. Håber at vinde bogen så jeg rigtig kan strikke noget til mig selv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *