#metoo – desværre.

Min stemme er jo slet ikke særlig stor, i forhold til den her meget vigtige kampagne. Jeg tænker dog at lidt også har ret og selvom det kan være svært at dele sådan en oplevelse her offentligt. Så gør jeg det sgu – netop fordi det er vigtigt.

Måske i også er stødt på #metoo, hashtagget, som har udviklet sig til en global debat, hvor piger deler væmmelige oplevelser de har haft. Oplevelser hvor piger er blevet sexuelt forulempet og hvor grænser i den grad er blevet brudt. Noget som går igen og igen i de fortællinger jeg har læst, er at fortælleren ofte har tvivlet på sig selv og sin egen dømmekraft. Oplevelser som er sket for alt for længe siden, uden at der er blevet handlet på det. Før nu, hvor der bliver sat ord på og allerede der, når man langt. Overgrebet er i mange tilfælde blevet negligeret af ofret selv, også selvom hændelsen er aldeles alvorlig. Mange har gjort det, for at tage et hensyn. Nemlig et hensyn til den helt forkerte person. Men nok også fordi man i nogle tilfælde tvivler på egen dømmekraft og tænker, jamen der skete jo ikke noget. Det er helt dumt, men jeg forstår det godt. Desværre.

For nogle år siden forærede jeg mig selv noget helkropsmassage og jeg bestilte tid via en fin hjemmeside med certificerede massører. Det var inde i byen og der var intet skummelt ved hjemmesiden og heller ikke ved stedet. Jeg cyklede glad afsted og glædede mig over en hel times luksus tid for mig selv. Jeg gik ind og blev mødt af en ung mand, som lige da jeg kom ind låste døren bag mig med den begrundelse, at der ikke skulle kunne komme andre ind imens massagen stod på. Jeg lagde ikke det store i det lige der. Det var et stort sted med en del brikse, men min tid var den sidste på dagen og derfor var der kun os. Dumt. Jeg lagde mig på briksen, stadig med ro i mit sind -men som altid med en snert af blufærdighed. Jeg havde trusser og bh på og han spurgte om jeg havde et særlig område, som trængte til opmærksomhed. Jeg forklarede ham om alle mine hold i nakken og at det derfor meget gerne måtte være nakke og skuldre han koncentrerede sig om. Han startede der, men blev kun deroppe i to minutter. Jeg begyndte at blive lidt urolig, især da jeg også bemærkede hans utrolig løse joggingbukser, som han højst sansynligt bar i 100 % commando style. For hver gang han sådan lige skulle rundt om briksen, var der “noget” som ramte mine arme som stak lidt ud over briksens kant. Jeg lå med lukkede øjne og åbnede dem ikke en eneste gang. Men jeg kunne godt mærke hvad det var. Han masserede herefter mere eller mindre kun mine inderlår, min lænd og baller. Det var så ubehageligt og jeg lå bare og ventede på at timen skulle gå, så jeg kunne komme ud. Jeg overvejede flere gange at sige, han skulle stoppe, men jeg turde simpelthen ikke. Jeg følte mig så blottet og vi var helt alene i et aflåste lokale. Så jeg følte mig ærlig talt prisgivet i hans varetægt og besluttede derfor at holde ud. Timen føltes længere end de fleste timer jeg har oplevet i mit liv. Og det viste sig også, da han endelig stoppede at han havde masseret i hele to timer. Også selvom jeg kun betalte for en enkelt. Jeg fløj i tøjet og så begyndte han gud hjælpe mig, at ville vise mig forskellige øvelser, jeg skulle udføre for min nakke. Som om, han lige skulle vise sin meget professionelle side frem som det sidste. Døren var stadig låst og det var blevet mørkt udenfor, så jeg gennemgik troligt de dumme øvelser med ham. Allerede der begyndte jeg faktisk at tvivle. Tvivle på mig selv og min opfattelse af det som lige var sket. Så han var jo klog nok.

Han gik langt langt over grænsen, det gjorde han – og jeg var totalt grædefærdig og skulle bare hjem i bad. Alligevel sagde en stemme i mit hovede, at der jo ikke skete noget. Han var så tæt på at befamle mig, men han gjorde det ikke. Men at ligge der i min trusse, mens han cirklede rundt dernede i to timer, det var simpelthen så grænseoverskridende for mig og tanken om at vi var der helt alene og at der var låst, det gjorde mig pisse bange. Ja og så også at han blev ved i hele to timer. Det var sgu helt skidt og helt forkert. Jeg gjorde ikke noget ved det. Jeg burde have anmeldt ham, men jeg fik det ikke gjort og lige nu tænker jeg. Hvorfor gjorde jeg dog ikke det?

Det er lige præcis det som de sociale medier også kan. De kan bruges til et kæmpe stort internationalt talerør for hele verdens mennesker. Og jeg er sikker på det får nogle af dem i tale, som måske ville have holdt det inde i alt for lang tid eller endda havde tiet for altid.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Ej, det lyder virkelig ubehageligt – helt vildt grænseoverskridende! Det er voldsomt hvor mange af os, der kan være med på det #…. både med fortællinger om klokkeklar voldtægt, men også med de oplevelser, hvor der overskrides en grænse der er mere difus, men dog stadig meget, meget klar!

  • Ej, det lyder virkelig ubehageligt – helt vildt grænseoverskridende! Det er voldsomt hvor mange af os, der kan være med på det #…. både med fortællinger om klokkeklar voldtægt, men også med de oplevelser, hvor der overskrides en grænse der er mere difus, men dog stadig meget, meget klar!

  • Kære du. Jeg bed lige mærke i at du indskyder kommentaren “dumt” ved at det var sent på dagen og at der derfor ingen andre var. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal formulere mig, men det gav mig en følelse af at du tænker noget af det var din skyld og det vil jeg bare slå fast at det er det ikke. Overhovedet! Ked af at læse det her indlæg, men hold kæft hvor er det sejt at du står frem! Og jeg håber du en dag har ro og overskud til at prøve en omgang massage igen, evt med en veninde i rummet? Den her verden bør ikke være sådan en hvor vi går rundt og er bange for ting, det gør mig også ked af det. Masser af tanker til dig.

  • Jeg er ked af din oplevelse, den lyder ekstrem ubehagelig. Dog vil jeg virkelig anbefale en biks i blågårdsgade der hedder stikmig. De er usædvanlig dygtige og fornemmende mennesker. Stor anbefaling herfra!
    PS tak for at dele, også selvom meetoo ikke har så stor fokus længere…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *