Madpakke-helvede, vintertræt og en kort morgen

Vi nåede det!

Søren er på forretningsrejse og jeg er alene med børnene. I går aftes gik jeg alt for sent i seng, fordi jeg havde noget arbejde og senere faldt jeg i serie fælden. I ved, sådan en serie hvor man igen og igen, lige napper endnu et afsnit. Lige da jeg slukkede kaldte Kalle og jeg var så træt, at jeg nærmest i søvne, bare tog ham med ind i sengen. Vi faldt begge to i søvn på nul komma fem og da jeg vågnede igen og kiggede på uret var den 7.36 og alle mand sov som små snorke stene.

Fuuuuck, de store skal jo være i skole klokken 8. Jeg fløj op og ind for at få dem vækket. Jeg havde af alle dage ikke fået smurt madpakker om aftenen, så jeg smuttede i køkkenet mens de fandt tøj og fik det på. Kalle var stiktosset over, at jeg bare var stået op og han hylede som en stukken gris, mens jeg stod i madpakke-helvede og forsøgte at få ham til at tie stille. Han er dog ikke typen der sådan lige giver op. Efter et langt kram (som jeg ikke havde tid til), var han heldigvis god igen og jeg blev færdig med madpakkerne og hurtig morgenmad til skolebørnene. Og tænk sig, de var ude af døren 7.47 – lige i tide til at nå i skole. Heldigt, at vi bor så tæt på skolen og at de er så store at de selv går. Jeg synes faktisk de var skide seje. De er så ansvarsfulde og gjorde alt for ikke at komme for sent. Kalle og jeg fik lige hygget lidt i sofaen, inden jeg gik ned med ham og nu sidder jeg her.

Ud af mit vindue kan jeg se, at det bliver endnu en dag, hvor det aldrig bliver lyst. Gråt og vådt. Det påvirker mig altså lidt. Eller faktisk meget. For ikke nok med, at jeg synes det gør mig dvask og energiforladt, så påvirker det faktisk mit arbejde. Jeg har især en kampagne som kræver nogle billeder, her i mit hjem og når det nærmest ikke en gang bliver til dagslys udenfor, så bliver billederne simpelthen noget grå i betrækket. Sådan er det jo for alle der arbejder med foto, men det er godt nok belastende, at det bare bliver ved og ved og så vidt jeg kan se fortsætter det de næste mange dage.

Jeg holder ellers virkelig meget af farver, især når lyset spiller med dem. Både det visuelle i farverne som de er, men især også fordi farver påvirker mig positivt. Farver gør mig glad. Ligesom lys også gør noget godt ved mit sind. Det tænker jeg det gør ved det flestes og det er der mange årsager til. Jeg har aldrig været vinterdeprimeret og selvom vintermånederne kan være grå og lange, så holder jeg faktisk af alle vores årstider. Men jeg forstår sgu godt, hvis man har tendens til at blive depri af sådanne dage (eller uger er det vel snart) uden lys. Det kan tage ens gode humør fuldstændig væk. Jeg er mere træt, langsom og har lidt svært ved at svinge mig op til særlig meget. Og den der serie kalder på mig mere end vanligt. Tror måske bare det hedder at være vintertræt.

Jeg er sådan et menneske der normalt får energi af at være sammen med andre mennesker, af at se skyggerne og nuancerne af lyset på mine vægge, af min lyserøde jakke og facaderne i København, helst tilsat en smule blå himmel. Når meget af det er taget bort, så mister jeg altså samtidig noget drive. Det skal jeg lave om på. Og det starter nu, det er spild af liv at gå og mugge over dårligt lys og grå skyer.

Jeg tror den rette medicin mod at være vintertræt er en tur ud i gaderne med podcast i ørene. Det skal jeg så meget nå i dag. Bare en halv time. Jeg tror min dvaske krop og trætte hjerne, vil takke mig senere.

Hvis I også føler jer ekstra trætte, så har Danica samlet nogle rigtige fine gode råd, i forhold til at få energien tilbage på de mørke dage i dette indlæg.

Farver der gør mig glad.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hurra for dig og dine børn, at det hele kom godt igen.
    Her i Holland er lyset heller ikke kommet i går og i dag. Jeg arbejder også hjemme, som oversættere dansk-hollandsk, og har lige gået en tur i den ellers friske luft. Det var dejligt. Men nogle dage er anderledes end andre, skal jeg sige.

    • Ha ha, tusind tak for det. Ja, det hele gik og gåturen gjorde simpelthen underværker på den gode måde. Håber snart den blå himmel viser sig, både i Holland og i Danmark
      Kh T

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *