Lidt et følsomt emne

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal skrive det her indlæg. Jeg er så bange for at komme til at træde nogle over tæerne, på den anden side synes jeg det er et vigtigt emne. Så jeg forsøger mig alligevel, om ikke andet kan det ligge hemmeligt her, hvis ikke jeg tør at udgive det.

Jeg har i den seneste tid oplevet at føle mig udenfor i en særlig gruppe. En gruppe af kvinder. Det er samme følelse som jeg har oplevet flere gange igennem mit liv. Det her med at blive dømt på forhånd, dømt uden anden grund, end den måde jeg ser ud på. Jeg er et sted nu, hvor jeg ikke tager det personligt længere, fordi jeg godt ved det ikke har noget med mig som menneske at gøre. Og jeg ved også at så snart de andre lærer mig at kende, så er alt godt igen. Alligevel kan følelsen godt gøre mig ked af det og bringe en masse tanker om uretfærdighed og tabu op i mit hoved. Jeg har berørt samme emne lidt lige her .

Jeg var til fys behandling for noget tid siden og fysioterapeuten er altid rar til at spørge ind til en masse på en god måde. Jeg fortalte derfor lidt om den her følelse jeg går med. Hun tænkte lidt over det og så spurgte hun mig, om det mon ville være nemmere for mig at komme ind i gruppen hvis jeg vejede 15 kg mere og havde dårlig hud Jeg svarede hurtigt ja. Ja, for faen! For det var simpelthen spot on, endelig en som turde sætte ord på problemet. Ord på noget, som kan være rigtig svært at sige højt og måske også svært at forstå for andre. Det er bare ikke ok, at føle det til tider kan være et problem at være slank og måske lidt pæn i det. At jeg ser ud som jeg gør, er jo ikke et problem for mig, men det kan åbenbart være et problem for andre. Jeg har altid været slank af natur og skal ikke gøre noget for at holde det. Til gengæld bliver jeg hurtigt for tynd, hvis jeg går og bøvler med tanker om det svære i livet. Fx om kommende operation og sådan noget. Ikke fordi jeg ikke spiser, men fordi mit stofskifte åbenbart stiger, når jeg bekymrer mig. Jeg er ofte blevet mødt med, hold nu op hvor er du blevet tynd! Sagt på en ikke særlig følsom måde. Og her tænker jeg lidt, at det kan ikke være så ofte at man siger til et andet menneske – hold da helt magle, du er da godt nok blevet fed. Da jeg var yngre, meget yngre og udseendet betød mere for mig selv. Blev jeg også altid så ked af, at det åbenbart var svære at give mig en kompliment end at give andre en for det samme. Når jeg skulle i byen og alle pigerne sagde til hinanden at de så godt ud, eller havde en fin bluse på, blev jeg sjældent nævnt i den sammenhæng. En gang imellem, spurgte jeg selv om jeg så pæn ud i den top eller noget og så sagde de andre, jamen Trine du er jo altid så lækker. Det gjorde mig sgu ked, fordi jeg følte mig da ikke altid pæn og selvom jeg gjorde, kunne jeg godt have brugt lidt ros. Det svarer lidt til hvis ens kæreste fortæller han elsker dig efter i har været sammen noget tid og så aldrig siger det mere, for nu ved du det jo. Bom. Alle har brug for at blive vandet lidt på og gerne regelmæssigt, om det så handler om udseendet, viden eller andre kundskaber.

Jeg synes det er så ærgerligt, når man bliver dømt hårdt på grund af den måde man ser ud på. Altså så vil jeg virkelig hellere dømmes over, hvis jeg er en kæmpe nar eller hvis jeg har nogle mærkelig holdninger. Så er det nemmere at forsvare mig selv. Eller bare at stå fast på mine holdninger Jeg er heldigvis (synes jeg selv) ret åben af natur og derfor går der ikke så lang tid, før jeg bliver lukket ind hos nye mennesker omkring mig. Det her handler selvfølgelig ikke om mine veninder. Jeg har ikke lyst til at komme nærmere ind på, hvor det er. Men som voksen bevæger man sig jo rundt i forskellige cirkler, på job, forældre i skolen, fritidsaktiviteter – you name it.

Nå men jeg lukker mine øjne og udgiver altså nu. Jeg håber ikke jeg bliver misforstået.

Ps. Jeg skrev det her for nogle dagen siden og efter jeg tog mine kæmpe træsko på, så er jeg på magisk vis accepteret hos kvinderne. Tror jeg.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ej, jeg har det på PRÆCIS samme måde! Jeg var i en vennegruppe på er tidspunkt, hvor alle andre end mig var trætte af at de vejede for meget, og det har heller aldrig været et problem for mig. Tværtimod, jeg ser bare slank ud, uden at arbejde for det. I den vennegruppe oplevede jeg, at jeg ikke måtte brokke mig over ting jeg var utilfreds med ved mit udseende, eller tale om at spise sundere, for jeg så jo allerede sådan ud. Øj hvor har jeg kæmpet meget med det du beskriver. Også den nedladende kommentar om at havetabt sig

 • Ej, jeg har det på PRÆCIS samme måde! Jeg var i en vennegruppe på er tidspunkt, hvor alle andre end mig var trætte af at de vejede for meget, og det har heller aldrig været et problem for mig. Tværtimod, jeg ser bare slank ud, uden at arbejde for det. I den vennegruppe oplevede jeg, at jeg ikke måtte brokke mig over ting jeg var utilfreds med ved mit udseende, eller tale om at spise sundere, for jeg så jo allerede sådan ud. Øj hvor har jeg kæmpet meget med det du beskriver. Også den nedladende kommentar om at havetabt sig

 • Meget, meget fint indlæg. ❤️

  Og ja, tænk at misundelse kan fylde så meget. Men jeg tror, du har helt ret. Jeg kan udsættes for det samme – særligt, hvis jeg har været presset og har tabt mig et par kilo.

  Men havner jeg i den anden grøft… altså hvis jeg selv bliver ‘den misundelige’, er det jo fordi, der er noget om det. Det accepterer jeg altid fluks. Så bliver det aldrig et issue. For så er strategien da kun at smide om sig med rosende ord, til den man har spottet noget ekstra godt hos.

  Vi skal være meget bedre til at se det positive i og på os selv og andre. Det vil styrke os alle. ❤️😘

  #Alterlove

 • Meget, meget fint indlæg. ❤️

  Og ja, tænk at misundelse kan fylde så meget. Men jeg tror, du har helt ret. Jeg kan udsættes for det samme – særligt, hvis jeg har været presset og har tabt mig et par kilo.

  Men havner jeg i den anden grøft… altså hvis jeg selv bliver ‘den misundelige’, er det jo fordi, der er noget om det. Det accepterer jeg altid fluks. Så bliver det aldrig et issue. For så er strategien da kun at smide om sig med rosende ord, til den man har spottet noget ekstra godt hos.

  Vi skal være meget bedre til at se det positive i og på os selv og andre. Det vil styrke os alle. ❤️😘

  #Alterlove

 • Det er underligt som vi kvinder til tider behandler hinanden dårligt og ofte helt uden grund. Og så er det rigtig ærgerligt hvis man som ikke kan glæde sig over hinanden. Det Må vi blive bedre til. Tak for din kommentar. Kh Trine

 • Det er underligt som vi kvinder til tider behandler hinanden dårligt og ofte helt uden grund. Og så er det rigtig ærgerligt hvis man som ikke kan glæde sig over hinanden. Det Må vi blive bedre til. Tak for din kommentar. Kh Trine

 • Mange tak. Det er så dejligt du skriver og endnu mere dejligt at du forstår. Vi kvinder må simpelthen øve os i at være bedre mod hinanden. Og du har da helt ret i, at man godt selv kan mærke når man bliver misundelig, men man kan jo netop godt blive misundelig på den gode måde og så sige det højt i stedet. #alterlove – det bedste hashtag. Kh Trine 😊

 • Mange tak. Det er så dejligt du skriver og endnu mere dejligt at du forstår. Vi kvinder må simpelthen øve os i at være bedre mod hinanden. Og du har da helt ret i, at man godt selv kan mærke når man bliver misundelig, men man kan jo netop godt blive misundelig på den gode måde og så sige det højt i stedet. #alterlove – det bedste hashtag. Kh Trine 😊

 • Jeg er tosset med dit indlæg! Man mærker tydeligt din ærlighed, din autencitet og din (med)menneskelighed gennem dine ord. Ærligt! Jeg hader al den jantelov, al den “du skal ikke tro du er noget…” som hersker i vores lille land. Og i særdeleshed kvinder imellem. Hvad dælen er det for noget?! Det er grimt. Lad os i stedet hylde hinanden, give ros, favne de indbyrdes forskelligheder, vi har, og netop lære og styrkes af disse forskelligheder. Stop nu med al den konkurrence, livet er for kort til misundelse, til dårlig spejling. Vi skal i stedet bruge spejlingen til netop at se de egenskaber og de sider ved os selv, som vi godt kunne tænke os at dyrke lidt mere… DET bliver vi gladere mennesker af, alle sammen… såvel på den korte som på den lange bane. Slutteligt… jeg har først for nyligt fundet frem til din instagramprofil og dermed også din blog, og jeg er fan. Er tosset med dig, dine posts, og din æstetiske sans. Punktum. 💗

  De bedste hilsner fra Ulla

 • Jeg er tosset med dit indlæg! Man mærker tydeligt din ærlighed, din autencitet og din (med)menneskelighed gennem dine ord. Ærligt! Jeg hader al den jantelov, al den “du skal ikke tro du er noget…” som hersker i vores lille land. Og i særdeleshed kvinder imellem. Hvad dælen er det for noget?! Det er grimt. Lad os i stedet hylde hinanden, give ros, favne de indbyrdes forskelligheder, vi har, og netop lære og styrkes af disse forskelligheder. Stop nu med al den konkurrence, livet er for kort til misundelse, til dårlig spejling. Vi skal i stedet bruge spejlingen til netop at se de egenskaber og de sider ved os selv, som vi godt kunne tænke os at dyrke lidt mere… DET bliver vi gladere mennesker af, alle sammen… såvel på den korte som på den lange bane. Slutteligt… jeg har først for nyligt fundet frem til din instagramprofil og dermed også din blog, og jeg er fan. Er tosset med dig, dine posts, og din æstetiske sans. Punktum. 💗

  De bedste hilsner fra Ulla

 • Kære Ulla. Den jantelov trives åbenbart storartet og det er simpelthen sådan en skam. Ja, tænk hvis vi alle gjorde som du skriver. Livet ville være så meget bedre. For alle. Kære Ulla, tak for dine søde ord. De varmer utroligt meget. Tak fordi du følger med og synes godt om det jeg gør. Kærligst fra Trine

 • Kære Ulla. Den jantelov trives åbenbart storartet og det er simpelthen sådan en skam. Ja, tænk hvis vi alle gjorde som du skriver. Livet ville være så meget bedre. For alle. Kære Ulla, tak for dine søde ord. De varmer utroligt meget. Tak fordi du følger med og synes godt om det jeg gør. Kærligst fra Trine

 • Søde Trine. Du skriver en følelse spot on som jeg har og har haft ja i hele mit liv, i hvert fald en del hvor udseendet har betydet noget. Jeg er i perioder også for tynd, særligt i de tre gange i mit liv når jeg har ammet mine døtre, så er kiloene bare raslet af og jeg er alle tre gange kommet ned under 50 kg hvilket er for lidt, for min krop viser tegn på undtagelsestilstand. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har fået kommentarer om hvor tynd jeg er, men det kan nemlig være lige så sårende som hvis de sagde hold op hvor er du tyk! Tak for dig!

 • Søde Trine. Du skriver en følelse spot on som jeg har og har haft ja i hele mit liv, i hvert fald en del hvor udseendet har betydet noget. Jeg er i perioder også for tynd, særligt i de tre gange i mit liv når jeg har ammet mine døtre, så er kiloene bare raslet af og jeg er alle tre gange kommet ned under 50 kg hvilket er for lidt, for min krop viser tegn på undtagelsestilstand. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har fået kommentarer om hvor tynd jeg er, men det kan nemlig være lige så sårende som hvis de sagde hold op hvor er du tyk! Tak for dig!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *