Legetøj der holder i generationer og noget om nyhedsværdi

Annonce

Legetøj, åh det har vi altså en del af med tre børn i huset. Dreng, pige og lille dreng – og lidt til alle aldre. Jeg har helt fra start af min mor karrierer, været stor fan af legetøj, som har en lang holdbarhed. Både i form af materiale, men bestemt også i nyhedsværdi og i forskellige muligheder for leg. Jeg prøver at ramme bredt, sådan så legetøjet kan bruges af dem alle, men med forskellige udgangspunkter.

Begge vores forældre havde gemt nogle af de gamle klassikere fra da vi selv var børn. Og meget af det, har været noget af det vores børn har leget aller mest med. Og stadig gør. Alt legetøj mister dog før eller siden deres nyhedsværdi for børnene, og derfor har vi altid haft en form for rotation kørende med deres legetøj. Vores børn har sådan cirka tre typer legetøj fremme hver i sær over en periode og når de bliver trætte af det, så kommer det tilbage i en kasse og op øverst på reolen eller ned under sengen. Så går der en måned eller flere og når jeg stiller kassen ned på gulvet igen, så bliver der leget med det som var det nyt igen. Det gør altså også at man ikke behøver at have alt for meget legetøj fremme og at det er let at rydde op for børnene. Fordi alt har hver sin kasse. Alligevel falder børnene nogengange med på nogle af de diller der hersker, og man må bare sande, at det ikke er det legetøj som bliver brugt over lang tid. Det er sjovt lige nu og her, men så er den prut ligesom også slået.

De tre klassikere vi havde med hjemmefra og som lever i bedste velgående hos os her i 2018 er Lego, Brio og Playmobil. Og i og med at det er nogle lidt pladsslugende typer, så er det ofte noget af det legetøj som roterer frem og tilbage. Det fungerer super godt.

Jeg takkede selvfølgelig ja tak, til det her fine samarbejde med Playmobil omkring det vildeste Skinnende Krystalpalads – fordi jeg bare vidste at det ville falde i god jord hos mine børn. Min store Alfred, som elsker at samle, sad helt sirligt sammen med Selma og samlede det hele og jeg overhørte at aftalen var, at Selma kunne få lov at indrette når han var færdig. Ha ha. Så sad Selma klar med blomster, fine figurer, tæpper og små krystaller. Så snart Alfred havde samlet det hele, så blev de små sager stillet så fint ind de helt rigtige steder. Det hele har fået lov at stå i stuen i nogle uger nu og der er blevet leget med det i mange mange timer, også af lille Kalle – som især er vild med den skønne fugl. Nu er det snart tid til, at det bliver pakket ned under sengen i en bedroller og så kan det ellers hygge sig der, til det kommer op igen og så er jeg sikker på der vil være masser af leg i paladset igen.

Playmobil er stadig med det helt gamle tema ind over sig, blot med nogle nye features som gør at legetøjet er fulgt med tiden. Mine unger synes altid det er sjovt når der lige er det ekstra, som det her med at kjolen får nogle nye blomster på sig, når den kommer ned i iskoldt vand. Der er også lysende krystaller og nøglemagi, så der er virkelig meget at gå på opdagelse i.

Så skal der indrettes.

Så fine detaljer. Se lige den fineste svane.

Noget af det hyggelige ved Playmobil er muligheden for at samle, altså at samle en hel serie som fx den her, hvor Krystalpaladset er omdrejningspunktet. Jeg tænker det er sådan nogle julegaveønsker som giver god mening og som holder i generationer, som vores ting har gjort fra vi selv var børn.

Især min mand har som barn leget rigtig meget med Playmobil. Og han siger at det han rigtig godt kunne lide ved det, det var de ret menneskelige figurer og at det var let at give dem noget i hånden. Heste med sadler og små våben til leg. Noget af Kalles ynglingslegetøj lige nu er motorcykler fra Playmobil og det er altid meget vigtigt for ham, at de små Playmobil hænder holder rigtig fast på styret.

Selma er vild med kjoler som kan tages af og på, hårpynt og hatte som kan sættes på kryds og på tværs. Hun er vild med de mange rum og huler i slottet, mulighederne i at lave forskellige lege i hvert et rum, at bytte om på møblerne og alt sådan noget dimseri.

Jeg har samlet hele serien herunder, og hvis ikke man ønsker hele slottet – er de mindre pakker også rigtig fine til leg alene. Det kan man gøre som man har lyst til, man kan jo også snildt mikse nyt og gammelt Playmobil og på den måde opstår nye lege og det gamle får nyt liv igen.

Krystalpalads // Kærlighedskrystaldiamanten // Fantastisk Føniks // Slæde med kongepar // Snetrold med slæde

(Visited 5 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *