Lamperne i mit liv

Jeg har noget med lamper, ligesom jeg har med børnestole. Jeg elsker lamper, jeg synes de tilføjer så meget personlighed til hjemmet. Rent praktisk selvfølgelig i forhold til selve lyssituationen, men ikke kun det. Jeg synes deres form er på højde med noget skulpturelt og et udtryk for noget lavpraktisk sammen med udsmykning i hjemmet. Jeg er ikke så god til det der med for meget på væggene (læs: nærmest ingenting), men lamper har vi en del af. Sikkert slet ikke nok, hvis man taler om den ideelle belysning, men ihh hvor er jeg glad for dem vi har samlet igennem årene.

Nogle er arvet, nogle medbragt og andre købt sammen. Mange af dem indeholder små fortællinger i sig. Jeg kan så godt lide når materielle goder ikke bare er materielle fordi de har en funktion, derfor har jeg nok også lidt et forhold til meget af det som jeg ejer.

Lamperne behøver slet ikke at være dyre for at føles rigtige, denne sorte natlampe er bare simpel og god. Den er fra Ikea og i et soveværelse hvor der ikke skal foregå alt for meget larm i mine øjne, så var den her sag bare spot on. Pæn, enkel og god. Ja og billig – og når man så alligevel er i IKEA, kan man ligeså godt afslutte med en softice til en femmer.

Ikke verdens bedste billede af vores lidt mørke gang, men de sorte lamper med røde stofledninger er gode i den synes jeg og jeg er rigtig glad for dem. De har et dejligt minde i sig. Dengang jeg mødte mig mand og vi dateede derudaf, så kom dagen hvor han inviterede mig hjem til sig. Jeg var spændt på at se hvordan han boede, det siger jo alligevel ofte en smule om selve personen. Jeg kom ind i den smukkeste opgang og da han åbnede døren til sin lejlighed, hang disse to fine lamper i hans entre og jeg blev helt glad. Overfladisk måske, og alt havde sikkert også været fint hvis der havde hængt noget andet, men jeg blev altså glad. Der hang iøvrigt også sådan en knage fra Eames, den med alle de farvede knopper og det gjorde mig også glad. Lamperne gør mig stadig glade og lyser lifligt op i vores lange københavner gang. De er fra Caravaggio.

Jeg har vist vores lampe i køkkenet frem tidligere, men den er så fin synes jeg. Den giver et rigtig godt arbejdslys, er enkel og hyggelig på samme tid. Jeg så den på en restaurant og ville bare så gerne have den . Når vi sidder og spiser i spisestuen, kan vi kigge ud i køkkenet og den hænger bare derude og ser så fin ud. Den er fra Rubn.

Miffy lampe på pigedelen af værelset. Åh den lampe fik Selma i fødselsdagsgave da hun blev 1 år. Altså for snart 5(!) år siden. Hun elskede den, måske hun er ved at være for stor til lamper med øre på, men for mig minder den om, da hun var lille og sad og krammede den. Den er god på børneværelset, fordi der er lysdæmper på og det er ret snart, hvis nogen har brug for lidt lys om natten eller noget. Du kan evt finde den her.

Den hyggeligst lampe vi ejer. Den er af træ og lyset kigger ud mellem lamellerne – hedder de det (revnerne)?. Den lyser ikke særlig meget, men i et hjørne er den rigtig god netop som hyggebelysning. Vi købte den sammen, inden børn og jeg er sikker på det er sådan en som altid vil følge os. Den er fra Secto.

Panthella fra Panton. Den har stået i min mands bedsteforældres hjem. Inden jeg mødte ham, var den på min lampe ønskeliste og stod ret højt oppe. Så det var et dejligt match, da den landede hos os. Den fylder jo en del, men er så smuk så smuk og så giver den et godt lys hele vejen rundt.

Og nu vi er ved Panton, så købte min mand denne orange flowerpot, kort tid efter vi havde mødt hinanden. Han var utrolig glad for orange dengang. Det var jeg faktisk også, men så har der også været nogle år hvor jeg var knap så stor en fan af farven. Nu elsker jeg den igen. Det er jo sådan det er, det hele drejer rundt og rundt og kommer altid tilbage igen.

På det lille børneværelse til Kalle er der to lamper. En lille lampe, som var rigtig god til natlige bleskift da den tid var og så en større i loftet til at oplyse hele rummet. Loftlampen er sådan en helt klassisk rislampe, billig men god og ret så pæn også synes jeg. Jeg har åbenbart noget med øre og lamper til små børn, det havde jeg ikke lige tænkt over. Den her er så sød og jeg elsker udtrykket i ansigtet og den nuttede heldragt. Jeg lover jeg sælger den, inden han bliver 13… måske. Kaninlampen er fra

Le Klint har jeg et helt særligt forhold til. Jeg elsker de meget æstetisk foldede lamper. Så sårbare og spinkle, men så alligevel stærke nok til ikke at blive brændt af pæren. I mit barndomshjem hang sakselampen fra Le Klint, den har jeg arvet nu – den er bare ikke oppe pt, det kommet den helt sikkert igen på et tidspunkt. Denne her fandt jeg brugt og er en af mine ynglingslamper i hele lejligheden. Se hvor smuk den er. Den hedder Frugtlygten.

Arkitektlampen har også fulgt os en del år. Jeg fandt den billigt i en genbrugsbutik her på Nørrebro og det smarte er jo at den kan skrues op forskellige steder, hvor der er en flade den kan sidde på. Lige nu bor den her i læse og legehjørnet. Jeg synes designet er flot og holdbart.Jeg havde en i rød på mit børneværelse.Jeg tror aldrig sådan en lampe går helt af mode, den vil altid findes i forskellige hjem.

Alt hvad Arne Jakobsen har skabt er så simpelt. Jeg elsker det, formerne, kanterne og funktionaliteten. Denne lampe fik jeg simpelthen som indflytter gave, da jeg for mange år siden flyttede ind til ham, som nu er min mand, i hans lejlighed -den med de flotte lamper og knager i gangen. Det var da en flot indflyttergave, jeg tror ikke jeg gav ham noget andet end at jeg kom med inventar fra en hel lejlighed som skulle presses ind sammen med mig.

Jeg håber i synes det var hyggeligt med en lampetour i vores lejlighed, spørg endelig hvis der er noget i ønsker svar på. Og så vil jeg også gerne sige tak for søde mails og beskeder fra det her indlæg. Jeg svarer jer alle snarest. Tak for jer, i er skide søde og jeg bliver virkelig glad når i tager jer tid til at skrive til mig. Tak for det.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • EJ, nogle smukke lamper, Trine! Altså, mit hjerte springer også nærmest et slag over, når jeg ser en smuk lampe. Det er bare noget over det interiør som kan lyse op i et hjem i mere end én forstand. Frygtlampen har stået på min ønskeseddel længe, men din fine køkkenlampe fra Rubn er da LIGE hoppet op i toppen af min liste også. TAK for meget fin inspiration. Dit hjem ser fortryllende fint ud <3

  • EJ, nogle smukke lamper, Trine! Altså, mit hjerte springer også nærmest et slag over, når jeg ser en smuk lampe. Det er bare noget over det interiør som kan lyse op i et hjem i mere end én forstand. Frygtlampen har stået på min ønskeseddel længe, men din fine køkkenlampe fra Rubn er da LIGE hoppet op i toppen af min liste også. TAK for meget fin inspiration. Dit hjem ser fortryllende fint ud <3

  • Smuk samling du har dig! Jeg deler din lampe-entusiasme. Jeg er ikke på jagt, der kan gå længe mellem jeg lægger mærke til en bestemt lampe – men nogle gangen, et form og udtryk bare så fin, at den må hjem. Det er sjældent dog, at jeg selv har købt. Har været heldig at blive begavet… den største favorit er min sorte PH 3/2 jeg fik af mine forældre da jeg blev sygeplejerske. Med reference til min elektriker morfar der var lys-nørd. Eller en vores snowdeop fra le klint, som var første ‘fælles investering’ for 8 år siden da jeg flyttede sammen med min kæreste – endelig et indretningsideer hvor vi begge var helt enige ?

  • Smuk samling du har dig! Jeg deler din lampe-entusiasme. Jeg er ikke på jagt, der kan gå længe mellem jeg lægger mærke til en bestemt lampe – men nogle gangen, et form og udtryk bare så fin, at den må hjem. Det er sjældent dog, at jeg selv har købt. Har været heldig at blive begavet… den største favorit er min sorte PH 3/2 jeg fik af mine forældre da jeg blev sygeplejerske. Med reference til min elektriker morfar der var lys-nørd. Eller en vores snowdeop fra le klint, som var første ‘fælles investering’ for 8 år siden da jeg flyttede sammen med min kæreste – endelig et indretningsideer hvor vi begge var helt enige ?

  • typisk spørgsmål :0) men hvad er Ø på jeres spisebord? drømmer om et rundt, men synes det er svært at vurdere str i forhold til stole :0)
    mvh

  • typisk spørgsmål :0) men hvad er Ø på jeres spisebord? drømmer om et rundt, men synes det er svært at vurdere str i forhold til stole :0)
    mvh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *