Lampemesteren i Carlsberg Byen: mit lampevalg til en mørk smal entré

Annonce Lampemesteren

Det er ved at være nogle måneder siden, at jeg begav mig i gang med at give min smalle lange entré lidt nyt liv. Egentlig mest nede i det små med lilla maling, et nyt tæppe og nye fine muslinge greb til lågerne på garderobeskabet. Det sidste der manglede var noget ny ordentlig belysning derude.

Da vi flyttede ind for over ti år siden, tog vi de lamper med der hang i vores gamle entré og de har også fungeret helt fint. Jeg var dog blevet træt af at se på dem og kunne også rigtig godt tænke mig at få lidt bedre lys derude, da gangen er relativ mørk. Vores entré er selvfølgelig der vi kommer ind, men det er også der døren ind til vores badeværelset er, døren ind til alle tre børneværelser og døren ind i stuen. Så det er rart, med noget godt lys derude.

Jeg elsker lamper og har faktisk tidligere skrevet et helt indlæg om lamperne i mit liv. Jeg tror faktisk at lamper for mig, er sådan mange har det med kunst på væggen. Jeg ser lamper som små kunstværker og jeg bliver glad af at se på dem, både i slukket og i tændt tilstand (altså lamperne).

Vejledning hos Lampemesteren

Da jeg skulle vælge hvilke lamper jeg skulle have i entré’en tjekkede jeg først online hos Lampemesteren, for lige at få en idé om hvad jeg skulle gå efter – men ligesom når jeg køber tøj og det meste andet, så ser jeg altså bare bedst med mine hænder. Så jeg cyklede efterfølgende til Lampemesteren ude i den fine Carlsberg By, både for at se med hænderne, men også for at få en kompetent vejledning ud i belysning. Lamperne kommer til at hænge i mange mange år og jeg ville gerne være helt sikker i mit valg.

Jeg har været i butikken før og den er i det hele taget et besøg værd, for den er virkelig fin. Jeg synes alle deres smukke lamper i den grad kommer til deres ret i butikken, der mest af alt minder om et showroom, men altså er en butik – med store flotte vinduer ud mod byggeri og så småt færdige bygninger.

Jeg blev betjent af Savannah, som ved ALT om lamper og belysning. Hun tager faktisk også ud i private hjem og vejleder i at få det rette lys med gode placeringer af lamper i hjemmet, det synes jeg er sådan en fin service – og jeg tror faktisk, at mange kan have svært ved at få den helt rigtige belysning med de bedste placeringer i hjemmet. Mig selv inklusiv.

Belysning i vores entré

Mit valg faldt på de meget smukke væg og loftlamper fra Flos. Lampen hedder IC/W2 og er i messing og mundblæst glas. Jeg kan godt lide deres enkle design og så har jeg noget med messing og lamper. Det er bare så flot sammen synes jeg. Hey og lige nu er lampen faktisk på tilbud – ligesom at mange af de andre lamper også er.

Designeren bag lampen blev inspireret af en jonglør, der snurrede forskellige kugler rundt på armen, det synes jeg er en fin lille fortælling bag. Og jeg kan godt se, det der med at den smukke mundblæste glas kugle giver en svævende fornemmelse, som den hænger der på messingarmen. Jeg kan også godt lide, at lampen kan hænge både på væggen og i loftet, det giver lidt flere muligheder, når man indretter sig.

“Pssst, hold øje med min Instagram – derhenne udlodder jeg et lækkert gavekort til Lampemesteren”

Nu er vores entré altså ret mørk, især i de her måneder hvor solen ikke rigtig rammer så lang ind i lejligheden. Det gør den når vi kommer lidt længere frem på året, men særligt derfor er det vigtigt at lyset er godt. Vi har et spejl derude, så det er rart lige at tjekke om man ser nogenlunde ud, inden man går ud af døren i et godt lys. Det er også herude mine unger fumler med snørebånd, lynlåse på overtøj osv, så jeg synes det er ret fantastisk med lyset. Jeg har måske købt en pære der er lige i overkanten på styrke, men jeg nyder virkelig også det klare lys pendlerne giver. Det falder så fint ned i rummet uden at kaste skygger og jeg kan i den forbindelse også berette, at det er et skide godt blogger-lys til selfies i spejlet – og det er jo faktisk slet ikke at kimse af, når man har mit arbejde, eller hvis man bare er typen der godt kan lide at tage billeder i det hele taget.

Ellers er det sådan, at man selvfølgelig også kan købe de rette pære hos Lampemesteren. På hjemmesiden er der under hver lampe anbefalinger til hvilke pære der er gode til lampen. Det synes jeg er rigtig smart. Ellers spørg til pærevalg, når man er i butikken – så kan man ligeså godt få den med sammen med lampen.

Jeg kan helt fra hjertet give min bedste anbefaling til Lampemesterens butik her i København. Det er sådan et rart sted, hvor man virkelig bliver inspireret og der er flere kroge i butikken, med masser af fine stilleben og måder at bruge sine lamper på. Og så er der en venlig og kompetent betjening.

Min næste lampedrøm er denne AJ bordlampe – enten den her i blå, eller en i rustrød. Jeg har en sort AJ gulvlampe, men jeg synes bare designet på de lamper er så smukt og tænk at designet er helt tilbage fra 1960. Det holder stadig 100%.

Carlsberg Byen

Lampemesteren ligger i den nye Carlsberg By og jeg synes det er en bydel der er lykkes virkelig godt med deres byggeri. De formår at forene nyt med gammelt på en utrolig smagfuld måde. Udover at besøge Lampemesteren, kan jeg anbefale rooftop restauranten på Hotel Ottilia, hvor man finder den vildeste udsigt, lækker mad og den største tagterrasse jeg længe har set. Der er også Gasoline Grill, hvor man kan få en burger der er kåret til at være en af verdens bedste. Jeg har smagt og den er ret vild! Kaffen på Kaffekilden kan jeg altså også anbefale, det er en super hyggelig café. Og ellers er det hyggeligt at gå og kigge på både de gamle og nye bygninger derude.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *