Kosttilskud: En hjælpende hånd og energiboost

Annonce Solaray

Fotos af Danica Chloe

Jeg er opvokset i et hjem, hvor der altid var vitaminpiller og diverse kosttilskud. Og derfor er det også noget jeg har taget med mig ind i mit voksenliv og videre til mine børn i mit mor-liv.

Jeg forsøger at leve et liv med sunde vaner. I ved grønt hver dag, motion, masser af søvn (ha),  flere liter vand og gode vitaminer og mineraler. Med tryk på forsøger, for det er ved gud ikke altid at jeg lykkes med det. Det er nok nærmere i perioder, at det rykker sådan rigtigt og desværre nok sjældent, at det hele følges ad på samme tid. Men, jeg har det altid i mine tanker og det er vigtigt for mig, sådan helt overordnet med den sunde livsstil. Selvfølgelig krydret med fredagsslik og masser af café latte. Det der som regel følger mig i alle perioder er kosttilskuddet. Jeg har sådan en “basispakke”, som jeg selv justerer op og ned på alt efter årstid og velbefindende.

Jeg ser kosttilskud som et boost eller et supplement til min kost. Det meste kan i princippet klares gennem kosten, men det er her at jeg simpelthen godt ved, at jeg ikke altid lykkes med den del og derfor booster jeg mit immunforsvar og min energi med diverse kosttilskud. Jeg bruger det også i forhold til min søvn og til den hæslige migræne, det har jeg skrevet mere om lige her. Der findes også vitaminer, der simpelthen er svære udelukkende at spise sig til. D-vitamin er et vitamin, der dannes ved solbestråling af huden og gennem kost, men for os her i nord, kan det være svært selv at opnå den rette mængde – derfor går jeg efter vitaminer, hvor D-vitamin er et af dem.

Hvad er Solaray

Jeg er enormt stolt over, at jeg det næste halve år er ambassadør for Solaray. Måske I allerede kender brandet, for det er gammelt og helt fra 1973. Ældre end mig sgu!  Solaray dækker over et sortiment af både vitaminer, urter, mineraler, mælkesyrebakterier og fedtsyrer. Det er et amerikansk mærke, men alle produkterne her i Danmark er selvfølgelig tilpasset, sådan så de overholder dansk lovgivning.

De fleste af deres produkter kommer i kapselform og er uden gluten, laktose, sukker og andre kunstige farve og tilsætningsstoffer.

Noget af det jeg selv faldt for hos Solaray er, at de er så alsidige på deres område. Deres brand strækker sig fra hud og hår til søvn, knogler, kredsløb og tarmflora. Og selvfølgelig alt derimellem. Det er et bundsolidt brand, med stærke professionelle rødder og derfor har det været mit foretrukne i mange år. Derudover er det let tilgængeligt, da det forhandles i diverse helsekost forretninger, i Matas og hos udvalgte apoteker. Steder, hvor jeg også synes personalet er gode til at give den rette vejledning i forhold til hvad man som forbruger mangler.

Produkterne findes til kvinder, mænd, gravide, ammende og så er der en hel serie der henvender sig udelukkende til børn. Derudover er jeg jo selv på en måde havnet i en slags overgangsalder på grund af, at jeg har fået opereret hele mit underliv ud. Solaray Femibalance henvender sig til kvinder før og under overgangsalderen, hvor ingredienserne letter overgangen.

Immunforsvar og energi

Hvis man ikke har specifikke ønsker, andet end at man “bare” gerne vil være nogenlunde dækket ind på vitaminer, næringsstoffer og mineraler, så har jeg sådan et fast arsenal som jeg selv og mine børn tager. Jeg kommer de næste måneder til at gå mere i dybden med specifikke områder, ingredienser og emner. Denne gang bliver det mere overordnet med fokus på energi og immunforsvar, som lige præcis i disse måneder ofte kan være en mangelvare. For mig er kosttilskud også sådan en slags følelse, en følelse af at gøre noget godt for mig selv. En ekstra simpel luksus. Og det kan altså også noget, bare det i sig selv giver mig lidt ekstra energi på kontoen.

Mine kosttilskud lige nu (basis)

Spektro Multivitamin

En letopløselig kapsel, som indeholder de vigtigste vitaminer og mineraler som vores krop har brug for. Jeg tager en hver morgen sammen med min morgenmad. C-vitamin er et af vitaminerne i bøtten. Det er et vitamin, der spiller en vigtig rolle i vores immunforsvar med dets antioxidante lignende egenskaber. Som navnet multi antyder, så er det en kapsel som er ret allround.

Calcium-Magnesium med d-vitamin

Jeg tager to-tre kapsler om dagen. Den ene inden sengetid. Jeg tager disse kapsler af forskellige årsager. Calcium er et mineral, der er vigtigt for knoglerne. Noget jeg ikke selv for år tilbage skænkede en tanke. Men vores knogler skal jo altså bære os resten af livet, sådan så vi ikke bliver krumme eller haltende. Magnesium har flere funktioner i kroppen, men det hjælper også med at transportere calciumet ud til knoglerne. D-vitamin letter kroppens evne i at optage calcium. D-vitamin er desuden vigtig i vores immunforsvar. Når man går i overgangsalder, så svækkes knoglerne helt automatisk, derfor begyndte jeg på dem for et par år siden. Og at kapslerne så har mange andre goder, er jo blot en bonus.

Mælkesyrebakterier (Multidophilus)

Jeg tror de fleste kender følelsen af, at maven spiller en vigtig rolle i ens velbefindende. Der er ikke noget værre, end når maven driller. Jeg tager derfor mælkesyrebakterie, som styrker tarmfloraen. I tarmfloraen findes der rigtig mange bakterier og en del af dem er med til at styrke vores immunforsvar. Så igen er disse kapsler en slags hjælpende hånd, til noget vi i forvejen har.

Jeg tager en kapsel inden sengetid. De skal desuden tages mellem måltiderne.

Beyond Wellness (KAL)

Der bliver anbefalet at man tager to tabletter, men jeg tager blot en enkelt sammen med min morgenmad. Jeg tager dem lige pt på grund af den lidt pressede periode jeg gennemgår i mit liv. Det er tabletter, der netop er gode til sådanne perioder, hvor sygdom har det med at ramme lidt nemmere end sædvanligt. Så altså en tablet, jeg kun bruger i perioder.

Det var mit helt faste sortiment lige nu. Jeg glæder mig til at tage jer med videre de næste måneder. Det kommer både til at handle om kosttilskud, der er gode for huden, for håret/neglene, børn og så de særlige kosttilskud til os kvinder på vej eller midt i overgangsalderen.

For lige at være på den sikre side så sætter jeg lige denne tekst ind:
Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Bør opbevares uden for børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.
(Visited 23 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *