Køkkeninspiration: Malede køkkenlåger

Mine køkkenlåger trænger til lidt kærlighed efter snart 11 år med masser af madlavning og 100 børn. Jeg har sådan en integreret opvaskemaskine – altså en med en køkkenlåge udenpå. Især den låge er godt slidt og da jeg har bestilt en ny opvaskemaskine og alligevel skal afmontere lågen på den gamle, for at sætte den nye maskine ind, ja så tænkte jeg at det var tid til at lave en lille makeover. Tænker nemlig at lågerne sagtens kan blive fine igen, uden at skulle skifte hele køkkenet ud.

Malede farvede køkkenlåger

Jeg kan egentlig bedst lide rene hvide flader i mit hjem, sådan så det er nemt at indrette med farver i interiøret, men jeg tror sgu jeg springer ud i en farve på min låger. For det er da næsten for kedeligt at male dem hvide, når nu det alligevel skal fikses.

Mit køleskab er mintgrønt og skal ikke sådan lige skiftes, gulvet er lysegråt og der er også malet med en lys grå på væggen over køkkenbordet. Så det skal være noget der passer ind til de farver og så er køkkenet også synligt fra stuen, så jeg kan godt lidt hvis der bliver en form for rød tråd (hvad den så end er?)

Jeg tror jeg hælder til den lyse gule, selvom den anden farve er vildt flot. Den gule passer bare godt ind- også sammen med grebene i messing. Jeg har faktisk messinggreb allerede, men drømmer lidt om at ændre dem til den type som i collagen herunder.

 

 

Maling Farve “Mojave 1B / maling farve Vital 10431 / rundt muslingegrebubehandlet messing greb / messinggreb / messinggreb / håndmikser / karklude /skål / sæbe / viskestykke 

Jeg ved ikke om min bror måske ville kunne fræse de runde greb ind i lågen, det kunne være flot. Ellers går jeg med et af de andre greb. For at malingen kan hæfte på lågerne, mine er fra IKEA og er sådan noget spåntræ med en glat overflade af en art, så skal de først slibes med sandpapir. Efterfølgende er det vigtigt, at man vasker dem godt ned i grundrens, da de helt sikkert også er fedtede.

De gamle greb skal også af og hullerne spartles, sådan så der kan komme nye greb på.

I må mega meget gerne give input til hvad i tænker om at male lågerne en farve. Er gul god, eller en anden farve, eller skal jeg bare male dem hvide igen?

Reklame: Ps. På produkterne fra Ellos kan man med koden “435403” få 33 % rabat frem til d. 28/2

Mit køkken som det ser ud nu

(Visited 50 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg skal i gang med præcis samme (corona)projekt hos os, så jeg skal da liiiige lure med her. Håber på nogle procesindlæg! ?

 • Hej Trine
  At springe ud i en farve er en god idé. Den gule farve er fin eller hvad med en lyserød? Bordpladen i stuen – som man kan se på billedet med kig ud i køkkenet – vil stå godt til lyserøde låger, også selvom tingene står i hvert deres rum. Mintgrøn og lys grå står godt til både gul og lyserød.

  Spændt på at se det endelige resultat!

 • Øj hvor fint et moodboard. Tror det ville være magisk med lysegule låger og passe perfekt til dit (über inspirerende) smukke hjem.

 • Kære Trine,

  Det lyder mega flot med farvede låger, go for it! Vi fik malet vores IKEA-låger lyserøde (sådan jordbær-milkshake stemning) hos LuxLak i Lynge, som også kan slibe, lappe og sætte nye greb på (selvom det er nogle andre end dem der oprindeligt er huller til. Det blev mega flot og så god energi med farver i køkkenet <3

   • Hej Line,
    Det kostede vist 11.000 for maling og så lidt ekstra for reparation og så kom transport oveni. I alt tror jeg det blev 17.000, men nu ser køkkenet helt nyt ud – og blev bestemt billigere end det snedker-køkken jeg først drømte om ?

 • Hejsa – mindre hjælpsomt, men jeg er bare helt vild med det lyserøde krus med katteansigt 🙂 Hvor er det mon fra?

 • Hvad med at male køkkenlågerne græsgrøn/juletræsgrønne? Det vil være en flot baggrund til alle dine andre farver. Jeg har lige set en her på Instagram male sit store teak klædeskab i den farve og det er virkelig pænt. Hun bor selv ret farverigt med masser af lyserød/koboltblå/lyslilla mv. Jeg kan simpelthen ikke huske navnet nu men finder det lige. Fedt du er igang! Jeg har selv SÅ mange projekter jeg burde igang med , orker dem næsten ikke… ?????❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *